Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Emmeline

Naturalne szampony

Polecane posty

Gość Do Emmeline
Mam Logonę z bambusem do włosów delikatnych, Sante henna wolume też do delikatnych i właśnie Burts Bees pomegranate soy od koleżanki z USA,niestety już tam nie wraca więc używam go bardzo oszczędnie,słodko pachnie,dodaje objętości

A co sądzicie o szamponie trzy zioła?? oczytałam się tu na kafeteri o nim tyle dobrego że sobie go dziś kupiłam [do włosów suchych]... kupiłam też jedwab i po umyciu musze powiedzieć że włosy są rewelacja. Trzy zioła nie próbowałam jeszcze bo zmywam szampon koloryzujący szamponem przeciwłupierzowym.. :D:D:D Vichy... coś tam...

Gość XSXS
RADICAL SZAPMON ZE SKRZYPU. Dobrze sie pieni, ladnie pachnie. Włosy zwiekszaja swoja objetosc i sie blyszcza.

ja proponuje szampony firmy urtekram(chyba jakos tak) duńskiej firmy. tam chemii nie ma prawie w ogóle. posiada mnóstwo wyciągów np. z wodorostów, glinki marokańskiej,róży. osobiscie nie probowalam,ale zamierzam kupić. dwa mankamenty: -dosyć drogie - 20zł za 250ml -można je kupić jedynie w sklepach ze zdrową żywnością. jeszcze firma joanna ma wiele szamponów z wyciagiem z roślin,ale nie wiem jak tam z tą chemią...

koniec z tym pantene! wczoraj nim umylam wlosy kolejny raz - wypadaja strasznie, nie moge ich rozczesac, do tego sa jakies szorstkie. wyproboje herbala z odzywka, moze mi cos pomoze i przestana wypadsac bo to co sie z nimi treraz dzieje to istny koszmar;(

Loreale, Timoteje i wszytskie szapony dostępne w sklepach, to jedno wielkie i to samo G....! Producenci piszą, że szampon jest oparty na bazie ziół, a prawda jest taka, że ów szampon koło ziółek nawet nie stał. Ja polecam wszytskie szampony kupowane od fryzjera, są lepsze i \"naprawiają\" włosy, a nie dają tymczasowy efekt, jak szampony ze sklepów.

Gość marlicki
Zobaczcie tutaj - https://www.kremus.pl/ Kwestia szukania odpowiedniego rozwiązania, sprawdzania składu kosmetyku i nie tylko. Wcale nie wszystkie produkty naturalne, faktycznie nimi są.

Gość gość
Hildegard Braukmann ma szampon HB Jeunesse, naturalny, poprawiający objętość włosów - tym się zainteresujcie. Generalnie dobrych szamponów brakuje - ten daje radę, a przynajmniej w moim przypadku zdecydowanie pomaga.

Gość dorota99
Duży wybór naturalnych szamponów i kosmetyków do pielęgnacji włosów w sklepie Marokogust.

Gość gość
Usłyszałam od znajomej o szamponach Babuszka Agafii, poszperałam, poczytałam, zamówiłam szampon Natura Siberica i odżywkę Babuszka Agafii /w sklądzie sama natura bez żadnej chemii/.Dziś pierwszy raz użyłam więc ciężko cokolwiek powiedzieć ....zobaczymy z czasem.

Gość Amazing Race
Bardzo fajne szampony (zresztą odżywki też) ma Chantal. Wiele z nich kupisz w Hebe

Gość gość
Używam Trzy Zioła, Sylveco i czasami rosyjskie Babuszki Agafii.

Gość iwwwon0
ja teraz używam EcoLab Balsam Uspokajający do wrażliwej skóry głowy i zobaczymy jak to będzie. po kilku użyciach mogę tylko powiedzieć że nie podrażnił i nie uczulił mnie także jest na plus i zapowiada się bardzo dobrze :) a włosy wyglądają po nim superowo :) zamawiałam go na www.topdrogeria.pl bo mają tam dużo właśnie takich naturalnych kosmetyków.

Gość jelena39
Ja rownież kupuję w Hebe. Jest tam sporo fajnych naturalnych marek.Na przykłąd fajne są szampony Perfect Me.Mam dwa, które używam naprzemiennie.Jeden zielony z olejkami a drugi w różowym opakowaniu z keratyną i olejkiem kokosowym. Oba mają w sobie olejki tak więc fajnie,że nie trzeba po nich używać odżywki ( mam cienkie włosy z natury i odżywki nieco je obciążały...). Skład jest naturalny bo w przeciwieństwie do wielu innych nie zawierają" konserwantów parabenów pochodnych ropy naftowej

Gość FitAngela
Ja uwielbiam Born to Bio - Shine & Vitality z olejkiem kokosowym. Bardzo dobrze wzmacnia i nawilża włosy nie obciążając ich przy tym (moje włosy są cienki i mają tendencję do ptzetłuszczania sie). Używam go całorocznie ale to zdecydowanie mój top na wiosnę i lato kiedy włosy stają się bardziej porowate i bez blasku. Zazwyczaj zamawiam na Biomanii http://www.biomania.pl/naturanle-kosetyki-do-wlosowm/19331-born-to-bio-shine-vitality-szampon-wzmacniajacy-z-olejem-kokosowym-300ml.html i jak dp tej pory czy z tym czy innymi rzerczami nie nacięłam sie - polecam.

Gość gość
Bardzo dobre są szampony Elastabion z Floslek, mi życie uratowały.

Gość Guuut
Ja jestem fanką Chantal, ich szamponów, ale też masek i odżywek.

Gość wiwianka
organicznewlosy.pl - mają szampony maski i odżywki z naturalnymi skłądami.

Gość gość
ja lubie zwykłe szampony z rzepa np

Gość kasiaaaAAbasia
a używałyście Może szamponów marki KITOKO?? też są naturalne i bez SLS i parabenów. piszcie jeśli ktoś używał bo jestem ciekawa opinii bo nie wiem czy kupować

Gość natusalka
ja uwielbiam szampony ze sklepu organicznewlosy.pl <3

Gość Anattt6
To prawda teraz w szamponach jak i kosmetykach jest cała masa chemii . Już dawno postanowiła skończyć z tego typu produktami nafaszerowanymi chemią .. Teraz kupuję tylko naturalne kosmetyki i jestem bardzo zadowolona z tej zmiany. Jeśli chodzi o szpon naturalny to mogę polecić Wam mój ulubiony https://www.ambasadazdrowiaiurody.pl/pl/p/Szampon-na-bazie-Orzecha-mydlanego/38 jest świetny. Doskonale radzi sobie z moimi włosami które były zniszczone i miały skłonności do przetluszczania się . Włosy wzmocniły się i są lśniące . Szampon bardzo skuteczny, łagodny i przede wszystkim w 100 % naturalny. Polecam Wam!

Gość gość
Anattt6 dziś to musi być jakieś straszne góowno, skoro producent tak się wstydzi składu, że nawet na oficjalnej stronie go nie podaje :O

polecam biowax bardzo fajny dla włosów i skóry, bardzo fajne są tez kosmetyki anwen. Mi osobiście bardzo dobrze spisuje się ta maseczka http://beautypediapatt.pl/2018/03/06/kosmetyki-anwen-moja-opinia-anwen-maska-do-wlosow-wysokoporowatych-i-olej-werbena/archiwa/2475 , ale ma też szampon, który ma drobinki i ponoć jest bardzo fajny :)