Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kusi mnie wyjazd za granice

Zastanawiam się nad wyjazdem zarobkowym za granicę.

Polecane posty

Ciężko w tej Polsce:( W ciągu ostatniego roku, pracowałem w 4 różnych firmach. Chyba się poprawiło trochę bo nie mam problemu ze znalezieniem jakiejś pracy. Mam skończone studia i mam 25 lat. Ostatnio znowu szukam pracy bo finansowo mi obecna nie odpowiada. Chodzę na rozmowy i w większości przypadków chcą mnie przyjąć, niestety propozycje finansowe są bardzo marne i nie do przyjęcia. Odrzucam je. W ciągu ostatniego miesiąca chcieli przyjąć mnie w 11 firmach, ale wszędzie proponowali od 2600zł do 3700zł brutto. Nie są to pieniążki jak dla mnie zadowalające, ciężko z takimi zarobkami planować przyszłość. Zastanawiam sie i przeglądam ostatnio oferty pracy zagranicznej. Są dużo ciekawsze bo mogę zarobić nawet 4 razy więcej niż to co mi proponują w Polsce. Zastanawiam się coraz bardziej nad wyjazdem. Nie chce jakoś tego robić bo sporo mnie tutaj trzyma, ale z drugiej strony nie chce pracować za grosze i dać się wyzyskiwać. Chce się czegoś dorobić i mieć życie na poziomie. Ma ktoś z was podobny dylemat? Chętnie wymienię z kimś zdanie.

Nikt nie ma takiego problemu? Nikt, nie planuje wyjazdu za granice?

Gość maaagdaa
nie zastanawiaj sie i jedz! Ja pojechalam i nie zaluje, a UK to piekny kraj!