Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość - matka

Moja 15 latka współżyje,ja chyba umrę tym razem..

Polecane posty

Gość - matka

Dowiedziałam się,nie od niej oczywiście.Jest bardzo zbuntowana,popadła w nieciekawe towarzystwo,jest jak wulkan.Nie wie,że ja wiem od pięciu minut dosłownie.Chcę ją chronić i wyrwać z tego.Nie wiem jak i od czego zacząć,by nie pogorszyć sytuacji.Może ma ktoś podobne doświadczenia i jak z tego wyszliście?Proszę tylko o poważne wpisy.

dowiedzialas sie nie od niej czyli od kogo? moze ktos sklamal? pogadaj z cora to wtedy sie na 100% dowiesz ale spokojnie a nie krzykiem poza tym jesli to prawda to idz z corka do gina po tabletki to najlepsza metoda a chyba wazne zeby corka nie byla w ciazy nie? bo wspolzyc i tak nie przestanie, na to nie ma co liczyc, lepiej zeby sie dobrze zabiezpieczyla;)

Gość jak masz zamiar ja z tego
wyrwac??????????? lepiej sie z tym pogodz i dbaj o antykoncepcje, tzn uswiadom ja

ah przeoczylam cos nie proboj jej \'\'chronic\'\' i wyrywac bo tylko pogorszysz sytuacje corka sie od ciebie odwroci i po co ci to? najlepiej bedziesz jak pogadasz na spokojnie z corka

Gość - matka
Rozmawiałam,tłumaczyłam,żeby nie myślała jeszcze o tym.Coś w nią wstąpiło,miała wartościowego chłopaka,a teraz zadała się z nieciekawym typkiem,to koszmar.Przestańcie z antykoncepcją-to znaczyłoby,że akceptuje ten stan rzeczy i będzie mogła to robić oficjalnie.to jeszcze dziecko,chcę,żeby przestała.

matka - takim gadaniem (chce zeby przestala) nic nie wskurasz powiesz nie a ona i tak zrobi po swojemu lepiej niech bedzie zabezpieczona a nie pozniej placz i lament ze w ciazy jest.. ale to ty wybierzej, my ci tylko mozemy podpowiedziec poza tym twoim zdaniem ona jest jeszcze dzieckiem, jej zdaniem juz jest wielce dorosla.. w tym momencie jej nie przetlumaczysz niczego

Gość prawda boli
Zrobilas komus cos zlego w zyciu. Moze zdradzilas kochajacego faceta. Moze bawilas sie innymi i ktos przez ciebie cierpial. Wiesz co to sprawiedliwosc. Jezeli nie to wlasnie jej doswiadczasz

poza tym ona i tak to robi, czy oficjalnie czy nie...i jak widzisz nie potrzenuje twojej zgody wiec jak sie nie zgodzisz to i tak ja to nie ruszy

Gość - matka
Widzę,że jesteś młoda i podchodzisz do tego normalnie.Gdyby miała chociaż te 19 lat-spojrzałabym na to inaczej.

Gość ono123
nie przestanie a jak zaczniesz ją do tego nagabywac to zacznie ci robic na złosc - taki wiek - dobrze ci radza inni - zaskocz ją, podejdz porozmaiwaj spokojnie jak tylko zaczniesz sie denerwowac wyjdz z pokoju nie daj sie sprowokowac i ta wspolna wizyta u ginekologa to idealne rozwiązanie, moja mama nic sobie z uswiadamiania nie robiła i w wieku 22 lat zostałam mama wiem ze to nie tak wczesnie ale tak czy owak tego nie planowałam... wiec koniez z zakazami teraz trzeba "o nią zadbac" tabletki anty to idealne rozwiązanie...

Gość to w sumie to samo
wiesz, zkoro juz i tak to robi, to robic to bedzie, nie przestanie, wiec chyba lepiej, zeby sie zabezpieczala?

Gość - matka
Okłamywała,że idzie na dłużej do koleżanki-nie było jej tam,nie jeden raz.Powiedział mi ktos ,kto ją bardzo lubi-w trosce o nią.Wszystko pasuje-niestety.

Gość masz córke dziwke
współczuję. a co na to jej ojciec?

masz corke dziwke - a ty co niby taka cnotka jestes?! matka, pogadaj na spokojnie z corka, idzcie do gina, tro tyle co mozezs zrobic ona i tak zadecydowala, czy tobie sie to podoba czy nie. wiem ze jestem jej mama i sie o nia boisz i troszczysz ale to najlepsze co mozezs zrobic

Dajcie spokój z tą antykoncepcją!!! Trzeba dziewczynie dać konkretny szlaban: zero wyjść, zero telefonów, zero komputera. Jak nie prośbą, to groźbą! Albo zauważy, że to nie są przelewki, albo trzeba będzie odciąć kieszonkowe. To TY rządzisz w domu, nie nastolatka!!!

szalona krowa - oj zero wyjsc? a do szkoly tez nie moze chodzic? idzie do szkoly i od razu do domu ,moze nie wrocic, moze isc do kolezanek, itp.. chyba mama ja nie bedzie odprowadzac i przyprowadzac ze szkoly do domu co? fakt, mama rzadzi w domu ale jesli corka juz zaczela to watpie zeby skonczyla bo nie bedzie miala kompa..

Ty krowa tak nie cwaniakuj bo chyba sama zapomniałaś jak byłas nastolatką :O Powie, że idzie do szkoły a pójdzie do faceta i sie z nim prześpi i co? Myślisz że upilnujesz? Bzdura, jak będzie chciała to bedzie to robiła.

Gość kubali
Moja 14 latka kilka miesięcy temu powiedziała mi że zaczeła współżyc z 17 letnim chłopakiem. Byłam zrozpaczona zaistniałą sytuacją... Razem z mężem rozmawialismy, tłumaczyliśmy jej, że to zawsześnie... i nic to nie dalo. Były awantury i kłótnie jedna za drugą... Wielki płacz. Postanowiliśmy z mężem, że pójdziemy z nią do ginekologa po tabletki anty bo obawialismy się najgorszego w tej sytuacji - ciąży. Teraz córka bierze tabletki i my jesteśmy spokojniejsi... bo i tak robi co chce... Też powinnas to zrobic... bo i tak córka będzie to robila czy jej zabronisz czy też nie. Lepiej zabezpieczyc sie przed niechciana ciążą.

Gość hmm..hmm...
to sa własnie skutki wychowywania w katolickim państwie. nie mówic o problemie to problemu nie będzie. A rozmawiałas z nia kiedykowliek tak normalnie jak matka z córką? Powaznie traktowałas jej problemy? rozmawiałas z nia kiedys o seksie czy traktujesz to jako temat tabu? zakazem niewiele wskórasz. jak ja zamkniesz w domu to prędzej czy później zrobi sobie krzywdę. trzeba z nią porozmawiac o tym jak z dorosła kobietą. powiedzieć o zabezpieczeniu przed ciążą i przed Aids. podrzucić parę ksiązek, artykułów, uświadomić jakie sa skutki, spytac czy jej jest z tym dobrze, czy ma w ogóle z tego jakąs przyjemność...

mysle ze czas to zakaceptowac nastolatki teraz są foizycznie tak dojrzałe ze zaczynaja wczesnie... nie mozesz z tym walczyc bo stracisz corke mozesz tak jak Ci piszą uswiadamiac, i rozmaiwac o konsekwencjach walka i brakiem akceptacji tego faktu - jedyne co zrobisz to wywolasz jeszcze wiekszy bunt mam corke tez 15 letnią i nie wiem czy .... buntuje sie ale rozmawia kiedy emocje wycisza się jednak nie walczyłabym z tym...i nie walczę kiedy znika, buduje więź dalej by nie dowrocila sie mowie o jej marzeniach ktore miala ze dokonuje wyborow ktorych konsekwencje bedą lezaly w przyszlosci widze ze choc nie slucha od razu ....mysli i stara sie... pozdrawiam ale

Gość - matka
Szalona,myślę,że masz racje,jednak boje sie jej reakcji -nie wiem czy sobie nic nie zrobi etc.ja pracuje dużo,nie sposób jej przypilnować,jest dzika ostatnio i zbuntowana.Chce iść do psychologa i zaproponować jej wizyte u gina-tłumacząc,że chcę jej zaufać jeszcze bardziej po tych zniknięciach i przekonać się,czy rzeczywiście jest "tam' jak trzeba.(ona nie wie,że ja sie dowiedziałam0 i zobaczę jak się zachowa na wieść o planowanej wizycie u gina.

Gość 7879999
Luudzie, to juz 14 i 15 latki pierdola sie??:O Koniec swiata!!:O

i sprawia jej to przyjemność?! Jeśli współżyje z facetem, którego znasz, to może pogadaj z nimi. I przede wszystkim zapytaj córki kto wyszedł z tą propozycją i czy ona naprawdę tego chce. Takie rzeczy przekrzywiaja obraz seksu w późniejszym wieku, coś o tym wiem.

fajna madchen - błagam, dziewczyno, nie odpowiadaj na moje posty. Nie mam ochoty na dyskutowanie z niedoświadczoną pannicą, która uważa się za Bóg-wie-kogo. Zignoruj moje wypowiedzi i nie zaczynaj się rzucać, bo obiecuję zgłosić to moderatorom. Jestem zwolenniczką radykalnych rozwiązań, tak mnie wychowano. Nie jestem święta - w wieku 16. lat byłam wplątana w związek (tudzież fizyczny) z facetem starszym o 12 lat. Wtedy rodzice postawili ultimatum: kończę z nim albo pakuję walizki i wyprowadzam się z domu. Decyzja była natychmiastowa: zostaję. Gdyby nie ten \"szantaż\" nie wiem czy osiągnęłabym tyle, ile osiągnęłam.

no widac wlasnie jak cie wychowali na szantazu... co to w ogole jest?! zamiast normalnie porozmawiac tak zeby 2 strony byly zadowolone a nie od razu jakis szantaz, po tobie teraz skutki widac tego szantazu... poza tym ty mi moderatorem straszysz?! phi..

Gość a czy nie uwazacie ze
15 lat to jest stanowczo za wczesnie to dziecko, co z tego ze fizycznie jest zdolna ale psychika dziecka, a potem rak szyjki macicy te wirusy ktore go powoduja to wlasnie od tego jak zaczyna w wieku 15 lat to jak myslicie ilu facetow bedzie miala do wieku gdy zechce zalozyc rodzine dla mnie to jest po prostu nie do pomyslenia a za jekies 20 lat to dzieci 10 lat tez beda zaczynaly bo co no bo przeciez to jest nowoczesne one moga decydowac o sobie

oczywisicie ze to jest stanowczo za malo dlatego z dziewczyna najpierw trzeba porozmawiac a jak nic sie nie zmieni to do gina