Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość głupia w tym temacie

szkoda komunikacyjna - co dalej??

Polecane posty

proszę o pomoc każdego kto zna się na rzeczy... mialam kolizje z innym pojazdem, szkoda bedzie likwidowana z OC sprawcy tylko zupełnie nie wiem jak to wygląda, wiem tylko ze samochód obejrzy rzeczoznawca i co dalej? co w sytuacji kiedy wg. mnie zle oceni auto tzn. zaniży wartosc uszkodzenia?A mogłabym np. przedstawić rachunki za zakupione czesci i robocizne nie obawiając się że mogą tego nie uznać? Bardzo proszę o pomoc jak to szczeh\gółowo wygląda??

bardzo proszę o pomoc, nie mam się kogo poradzic

Gość kllklklklkl
jak rzeczoznawca wyceni szkode, dostaniesz zawiadomienie o tym ile dostaniesz kasy i potem odbierasz pieniadze. Mozna sie odwoływac od wyceny rzeczoznawcy, ale nie pamietam juz jak to się robi

najpierw rzeczoznawca i jego wycena potem decyzja czy gotówkowo czy bezgotówkowo załatwiasz sprawe jeśli gotówkowo to wypłacają Ci z kasy ubezpieczyciela pieniądze ( i tu są dwie szkoły 1. zanim naprawisz auto - wartość podaną przez rzeczoznawcę 2. zwrot kosztów poniesionych - musisz okazac rachunki- ale nie więcej niż było okreslone prez rzeczoznawcę) Jeśli bezgotówkowo to ubezpieczyciel podaje Ci adresy warsztatów z którymi ma podpisaną umowe i wtedy tam oddajesz auto do naprawy a koszty pokrywa ubezpieczyciel - oczywiście do kwoty podanej przez rzeczoznawcę Jeśli istnieje różnica na Twoją niekorzyść musisz pokryc sama.