Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oooolalallalalala

RUCHY DZIECKA- NIEPRZYJEMNE UCZUCIE, KTO TEZ TAK MA??

Polecane posty

Gość oooolalallalalala

Od 4 tygodni odczuwam ruchy dziecka. W tej chwili jestem w 22 tygodni ciaży i ruchy są juz bardzo wyraźne jednak.... no właśnie.... Każda mamuśka mówiła mi że gdy tylko poczuję pierwsze ruchy będzie to najcudowniejsze uczucie ale w moim przypadku tak nie jest... Dla mnie jest to uczucie wręcz nieprzyjemne, może nie bolesne ale niezbyt przyjemne. Czuję kopniaczki i kuksańce i tak naprawdę to wolałabym żeby było ich jednak mniej, szczególnie nieprzyjemne są te które czuję bardzo nisko, w dole brzucha. Nie znaczy że kopniaki te nie cieszą mnie- wręcz przeciwnie ale mi chodzi o takie odczucia czysto fizyczne które nie są przyjemne. Czy któraś z was też ma takie odczucia czy tylko ja jestem taki wywrotowiec...

Gość ja tak mialam
nie jestes wywrotowcem :) niektore kopniaki moga byc naprawde nieprzyjemne dla mnie najbardziej niemile bylo uczucie, kiedy moje dzieciaczki kopaly mnie w samym dole brzucha, jakby w szyjke macicy tylko od srodka - jakby chcialy juz wyjsc :) bardzo nieprzyjemne uczucie

Gość albo w zebra..

Gość oooolalallalalala
No właśnie te kopniaki w dole brzucha są barrrdzzzo nie przyjemne Mam wręcz wrażenie że te kopniaki są niepokojąco nisko i niepokojąco mocne jak na 22 TC

Gość ja tak mialam
nie martw sie to normalne akurat tak dzidzia Ci sie ulozyla

Gość bziczek
ja miałam wrażenie, że piłeczka kauczukowa lata mi po wnetrznosciach, nie lubie jak dostanę kobniaka w podbrzusze albo w pecherz. Nie jest przyjemne prostowanie nóżek pod zebrami bo mam wrażenie że wszystko mi tam cierpnie. Najfajniej jak zaczyna wypinać pupę albo plecki, jak sie przekręca delikatnie że brzuch faluje :) Czasami pukam do niej i zartuje że musi byc grzeczna bo sie pogniewam jak bedzie tak dalej dokazywała :D

Gość buziaaczek
moja kumpela...mowi ze to tak jakby jej brzuch odrywało... :(

Gość karola26
jestem w 24 tygodniu i zalezy jak mały się obróci: chyba jak jest plecami do góry to rękami i nogami dotyka macicy od strony pleców i to jest nieprzyjemne. Zapomniałam dodać że mój jest ułożony w poprzek więc czasem nóżki ma np w mojej lewej pachwinie

Gość 654376789
ja jeszcze mam bardzo wczesna ciaze i jeszcze tego nieodczulam nigdy na mojej skurze,ale jak tak czytam wasze wypowiedzi to jakbym ogladala film SF jeju jak o kosmitach co sie wierca w brzuchu

Gość bziczek
no tak, cięzko wytłumaczyć jak to jest :D ale rewelacyjnie jest czuc ze ktos tam sobie rosnie;) malutkie dzieci w łonie mamy są baaardzo sprytne;) potrafią dopominać się o wygodną pozycję (wystarczy położyć się na innym boku niż chce dziecko, a masz gwarantowanego solidnego kuksańca). Ostatnio w kinie mała dokazywała całe dwie godziny. O tej porze zazwyczaj spi, ale widocznie było dla niej zdecydowanie za głośno - jak tylko wyszliśmy od razu zasneła :P

Gość realistq
Tak samo od kilku tygodni odczuwam ruchy dziecka, wydaję mi się, że to jeden z gorszych objawów ciąży. Ruchy są mało przyjemne, niespodziewane i przeszkadzające w codziennym życiu. Jestem dopiero w 22, więc nie chcę nawet myśleć co będzie później :-).

ja jestem w 31 tyg,i czasami to mam dosc jak mnie po pęcherzu kopie,boli ijest nie przyjemne,reszta ok

Gość gość
Pod koniec ciazy jak zaczynal mnie synek kopac to plakalam z bolu, nie moglam sobie miejsca znalesc. Wszystko przed Toba :D

Gość gość
Moj synek tak jakos byl ulozony ze ani razu nie odczulam bolesnego kopniaka.

Gość gość
kochasz się w czasie ciązy?

U mnie dziecko było tak ułożone, że czułam kopniaki w żebra i nacisk na kręgosłup. I wcale nie było to przyjemne, nie przypominało słynnych bąbelkow w brzuchu

Gość gość
ach te biedne matki w pojedycznych ciazach;) to teraz sobie wyobrazcie, co ja czuje, bedac w 28 tyg ciazy blizniaczej, dwulozyskowej :D do tego jestem niewysoka i nadal bardzo drobna.

Gość gość
mi moja mała jakoś pod koniec ciąży tak skopała żebra, że ledwo oddychałam :D

Gość gość
Na poczatku ruchy byly niesamowite ale teraz (39 tc) to jakas paranoja. Leze, placze i modle sie o porod.

Gość gość
Ja jestem w 8 mc. Dziecko jest już głową w dół a tam właśnie najbardziej bili jakby zaraz miał rękę albo nogę wystawić. bardzo bili aż się niekiedy zginam szczególnie w nocy spać nie mogę.

Gość gość
Boli miałam napisać a nie bili.