Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nadiya26l

Jak to jest z wirusami...dostałam emeil i otworzyłam ...

Polecane posty

te stronę i zaczęło wyć i ze mam konia trojańskiego było przerwij połączenie i przerwałam...i co teraz nic nie Biedzie..nigdy nie miałam wirusa i nie wiem czy to to było..??? Dziękuje za odp.

Heh, jak to antywirus zaczął wyć to zobacz w logu czy go zablokował. A jak antywira nie masz i zaczęło wyć to proponuję przeinstalować system.

Gość aniuszka.....
no jak dostalas "emeil" to ja sie nie dziwie-ja takiego czekos nie dostaje na skrzynke pocztowa ;)

kurde nie wiem jak to zrobic ...może nic nie będzie..jeśli przerwałam połączenie. Tak na Pocztę otworzyłam ja chciałam zobaczyć co to jest i zaczęła wyć! pierdziele ale ludzie są chamscy nie ma co!żeby coś takiego wysłać:(:( proszę pomóżcie co mam teraz robić ...nie dawno przeinstalowałam cały system i drugi raz ma to robić??? nie ma jakiś skutków ubocznych ...jak to jest co sie dzieje jak ma sie wirusa.??? teraz mi muuuli net. może sie wylogować...i zobaczyć czy wejdę na neta i wogóle na kompa:(:( kurde i po co ja to otwierałam:(

Zależy od rodzaju wirusa. Pewnie nie będziesz widzieć żadnych objawów poza tym że komp i net wolniej działają, a w tym czasie wysyłasz setki maili reklamujących viagrę i rolexy :P

he he he mysle ze jeżeli maiłam antywirusa i on wykrył i przerwałam połączenie to nic nie będzie ..dobrze mysle.??:) nie rozumie mam antywirusa a i tak mam system od nowa wgrywać? koń trojański to jaki wirus..jaki jest najgorszy ..Czarnobyl? ale ja chyba nie wyśle nikomu wirusa co nie?

Gość thistime
przeskanuj system i z glowy. A porady o przeinstalowaniu systemu pomin :P

Jak masz antywirusa to ok, tylko upewnij się że go zablokował (gdzieś w nim jest coś jak \"dziennik zdarzeń\", zobacz).

nie ma czegoś takiego jak dziennik zdarzeń .mam antywirusa Avast , dobry jest? a koń trojański to robi duże szkody?? jeśli nie mam tego dziennika zdarzeń to gdzie mam patrzeć? jest coś takiego liczba zarażonych=0 liczba przeskanowanych ,tez nic nie ma.

Gość thistime
to sie nic nie martw, dla pewnosci sciagnij program Spybot Search & Destroy i przeskanuj system

Jak klikniesz prawym na ikonkę avast to jest w menu \"Podgląd logu avast\". Wejdź tam, i przejrzyj go (kategorie po lewej możesz zmieniać)

Gość thistime
a dziennik zdarzen uruchamiasz w ten sposob: PPM na ikonie avasta, i wybierasz trzecia pozycje od gory (podglad logu avast)

Skun albo jestem ślepa albo nie umiem czytać ale ja kurde nie widze tego \"Podgląd logu avast\". Wejdź tam, i przejrzyj go (kategorie po lewej możesz zmieniać) normalnie nie mam tego,patrzyłam i nic takiego nie ma .proszę wytłumacz inaczej ,może prościej:):):)

Koło zegarka, w prawym dolnym rogu masz ikonę avasta (takie \"a\" na kulce). Klikasz prawym, pojawia się menu, wybierz z tego menu \"Podgląd logu avast\".

Z lewej strony masz wybór kategorii, \"alarmy\" itp zobacz czy coś jest z datą kiedy to się stało.

nie ma nic w zadnym nic nie ma ,jakby go wogóle nie było a był,wyło i w ramce było napisane antywirus wykrył konia trojanskiego i wykrzyknik i migało jakbys cos wygrał :) i co teraz?

Ściągnęlam sobie tego Spybot Search & Destroy i chciałam przeskanowac system, bo też miałam tego Konia trojanskiego i niby już go nie mam ale coś dziwnego dzieje siez kompem (wolno chodzi, pojawiają sięjakieś dziwne pliki nie wiadomo skąd). No i jak zaznaczam Sprawdź wszystko to wystakuje komunikat: Należy najpierw zainstalowac aktualizację bez wykrywania używając ...coś tam coś tam. Co mam zrobić? Ktoś może mi pomóc?

Tzn w avaście tak wyskakuje i wyje, ale ciężko powiedzieć czy udało mu się usunąć... Zwłaszcza jeśli zaczęło mulić kompem to b. zły objaw. Poproś kogoś kto się zna żeby rzucił okiem.

Spróbuj przeskanować cały system (\"Uruchom avast\", skanuj wszystkie pliki)

Właśnie avast nie znajduje już żadnych zawirusowanych plików, dlatego ściągnęłam ten Spybot Search & Destroy , ale nie wiem, jak go użyć

Gość i jest ok.
skoro ci muli system to na pewno masz jakiegos syfa na kompie. niestety ale otworzylas zarazony plik a tego juz cofnac sie nie da. jakies swinstwo na kompie masz na 100 procent. przeskanuj avastem powinno pomoc. on wykryje i potem zaznacz opcje do usuniecia. zreszta to jest tak, ze nawet jakbys tylko wziela opcje podgląd pliku to i tak bys sobie zarazila kompa. ja tak kiedys zrobilam i mialam najgorszego wirusa na kompie jaki moze byc (sober).

Mówię poważnie... jeśli masz wirusa to albo poproś kogoś kto się naprawdę na tym zna, albo przeinstaluj system. Wiem że ciężka sprawa, ale programikami możesz nie usunąć, a już na pewno nie będziesz wiedzieć czy usunęłaś wszystkie (jak złapiesz jednego, jest duża szansa że ściąga na kompa inne...)

no net mi nie działał i nie mogłam wejsc na kafeterie...ale już jest ok .i nawet już nie muli mi net.wiec chyba jest wszystko ok:):):) nie wiem jak mam zrobic by go wyczyscic z programu antywirusowego a i tez nie mam takiego znajomego który by sie znał na tym:( wiec liczę na to ze nic nie bedzie:):)

Gość Radek911
witam mam problem a mianowicie mam wirusa kona trojanskiego i nie wiem jak go usunac prosze nie ktos pomoze czekam ????????

Gość gość
:D