Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to prawda..

PENSJA nauczycieli

Polecane posty

Gość czy to prawda..

czy to prawda, że nauczyciele przedszkola zarabiają mniej niż podstawówki, a ci z kolei mniej niż ci z gimnazjum i liceum??? Myślałam, że stawka jest jedna dla wszystkich nauczycieli, a dziś mi mówią, że NIE!

Gość cholera rzygac sie chce juz
tymi tematami..nauczyciele to nauczyciele tamto..Wez sie przelec po szkolach i zapytaj u zrodel, bedziesz miala najbardziej wiarygodne informacje.

Gość moninika
nauczyciel stażysta zarabia 800 zł. jesli skonczyłaś p. przedszkolną i wczesnoszkolną, własnie tyle powinnaś zarobić. staż trwa 2 lata, potem się ubiegasz o n. mianowanego. wtedy dostajesz awans imozesz zarabiac wiecej w szkole i przedszkolu. potem je4st dyplomowany i kontraktowy. jezeli chce uczyc w gimnazjum i l.o. to nie mozęsz tam iść po skończonej ped. przedszkolnej i wczesnoszkolnej. wtedy musisz skonczyć inny kierunek. po ktorym tez bedziesz stażystą i tez będziesz musiała ubiegać się o wawnse po przepracowanych latach. niestety ciężka praca.

Gość czy to prawda..
sama się przeleć! jak nie masz nic do powiedzenia to się nie wypowiadaj! idź komentuj tematy, że facet znów nie pamięta o urodzinach , albo o grzybicy pochwy itp.

Gość czy to prawda..
ale mi chodziło o całokształt. Czy np.nauczyciel pracujący 20 lat w przedszkolu zarabia mniej niż gdyby pracował 20 lat w szkole? staż 2 lata???

Gość kolejna bardzo
mądra się znalazła! dziewczyna zadała pytanie a ta jej regułkę o stażu, kontraktowym.... jak dzieci maja być mądre jak mają głupich nauczycieli

Gość kolejna bardzo
mądra się znalazła! dziewczyna zadała pytanie a ta jej regułkę o stażu, kontraktowym.... jak dzieci maja być mądre jak mają głupich nauczycieli

Gość dzieci sa glupie bo maja taki
glupich rodzicow..jak niektorzy tu na forum.Ale niestety to uwarunkowane genetycznie.

Gość nauczyciele zarabiaja za duzo
zwłaszcza że gówno robią, wyniki badan potwierdzaja że dzieci coraz głupsze:o a tylko sie upominają o wiecej,weekendy wolne, wakacje wolne oczywiscie płatne, obcięłabym im max do1000 a jak nie to won!

staz trwa rok a potem 2lata przerwy i mianaowanie 3lata.

Gość Tronika
Bo rodzice ich nie wychowuja i na szkolę wszystko zwalają.

Gość uuppp
niestety dzieci sa wiernym odbiciem swoich rodzicow. zeby nie bylo nie jestem nauczycielką ale pracuje z dziecmi w innej placowce. czasami jak popatrze na rodzicow to nie dziwie ze dzieciaki sa takie jakie sa

Gość po co zostajecie
nauczycielami jak tylko anzrejkacie na kase i dzieci? skoro wiadomo że nie zarobicie powyzej 200 a tylko o to wam chodzi to ruszcie dupy uzyjcie mozgu i zostancie lekarzami czy prawnikami! a nie biadolcie tlyko jak wam źle, nie spotkałam jeszcze zadowolonego nauczyciela:o a potem wylewacie te frustracje na dzieci

Gość po co zostajecie
miało być powyżej 2000

Gość zostać lekarzem albo
prawnikiem ? No , super rada. Nie podziękuje :-D

Gość uuuuuuuppppppppi

Gość szansonisstka
zgadzam się z niektórymi opiniami. w mojej klasie w liceum było kilka panienek, które ledwo "przędły". totalne debile, bez szans na poprawę, poszły więc na studia licencjackie, nauczanie wczesnoszkolne itp. skońcyły, zrobiły magistra i uczą w szkole. mieliśmy zjazd naszego rocznika miesiąc temu. ich poziom intelektualny nie wzrósł a nawet opadł, na ale uczą dzieci, nie wiem jak to możliwe? oczywiście narzekanie na kasę było na I miejscu, musiałam się ugryźć w język by czegoś nie powiedzieć. uważam, ze nauczyciele w podstawówce powinni zarabiać mniej, zwłaszcza Ci z nauczania początkowego. w liceum już inaczej, bo tam jednak jest trochę więcej tych, którzy muszą coś sobą reprezentować, zwłaszcza w takich czasach gdzie uczeń może Cię szybko "zagiąć". a co takie dziecię w 2 klasie podst. wie. myśli, ze jego pani jest alfą i omegą, a ona tak naprawdę ma mózg gładki jak pierś kurczaka. chociaż może nie doceniam dzieci, słyszałam nie raz anegdoty gdy dziecko zwracało uwagę swojej pani w szkole. wstyd i hańba! a wina leży w tym, ze egzaminy na takie studia powinny być trudniejsze, a nie często pro forma.

Gość arlekin i kolombina
Odczepicie wy sie od tych belfrów?! Płaca w dużej mierze zależy od organu proadzącego szkołę.Leopiej podlegać pod gminę,gorzej pod starostwo.Wspólna jest podstawa,wszystko inne jest naliczane w sposób zależny od przepisów organu prowadzącego.