Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kocicaaa

bolesne miesiączki

Polecane posty

Gość kocicaaa

Macie na to jakieś swoje sposóby?Jakieś tabletki?

idz do gin. da ci recepte. albo goracy termofor na brzuch. ja ide spac i przesypiam:)

Gość czasami to objaw endometriozy
więc najlepiej niech gin oceni

Gość kocicaaa
ja biore takie tabletki VegantalginH ale jakoś średnio przynosze one skutki zmniejszania tego bólu :/

Gość annksy
Witajcie, pomóżcie. Jutro muszę pilnie wyjechać 400 km od mojego miejsca zamieszkania i jeszcze tego samego dnia wrócić. Dziś już mnie brzuch boli, jest mi niedobrze, jutro będzie kulminacja bólu. Nie wiem jak ja jutro to przeżyję. Zawsze pierwszy dzień przesypiałam, ból jest nie do zniesienia. Brałam tabletki anty, nic nie dało, bolało tak samo. Ginekolog po licznych badaniach nie stwierdził żadnej przyczyny, powiedział że po urodzenu dziecka dopiero mi to raczej minie. Co zrobić żeby tak nie cierpieć, muszę dobrze wyglądać, czuć się w miarę ok psychicznie. Boję się że jutro zwrócę na konferencji albo zemdleję. Macie jakieś cudowne sposoby. Mi nospa, ketonal nie pomagają. Chyba zaraz się rozpłaczę.

Gość annksy
halo

Gość annksy
:(

Gość annksy
:(

Gość też mam podobny problem
mnie pomaga jedynie No Spa i termofor, No Spa zmniejsza bolesne skurcze macicy lekarze radzą by brać tabletki przeciwbólowe już na dzień, dwa przed pojawieniem się miesiaczki bo wtedy tabletki przeciwbólowe blokują wytwarzanie hormonów wywołujące bolesne skurcze macicy....

Gość agela....
Ja tez mam co miesiac straaasznie bolesne miesiaczki przez 2 lub 3 pierwsze dni mnie po prostu nie ma...obecnie zazywam ibuprofen, ale juz powoli przestaje mi pomagac, ostatnio wzielam nurofen to bylo lepiej...dodam,ze bylam z tym problemem u ginekologa to zaproponowal mi tab.antykoncepcyjne...na ktore sie nie zdecydowalam...kiedys kupowalam harbatki ziolowe, ale niestety nie pamietam ich nazwy...z reszta i tak malo pomagaly...wiec widzisz... sama nie wiem co juz mam wymyslec na ten bol:(

Gość annksy
Mi nurofen, ketanol, nospa itd. już nie pomagają, teraz siedzę jak napuszona kura na grzędzie a jutro mam ładnie wyglądać. Już mam szczerze dość. Że też nie ma na to żadnej rady, mnie już to dręczy od 15 lat. Kiedyś zdarzało mi się że siadałam z bólu na chodniku. Co by tu wypić...

Gość maja209
a probowalas nospe forte ... Mnie to troszke pomaga ale zawsze to cos i nie sluchaj lekarza ... Mnie tez mowil ze po porodzie sie unormuje ... ze dlaczego kobiety teraz tak bardzo odkladaja macierzynstwo ... No i co teraz to juz jestem po dwoch porodach i NIC !!!

Ja ostatnio wybralam sie do gin. po tabletki. Myślałam, że mi te bóle przejdą... Zawsze miałam okres 3-4 dni Teraz mam już 6 dzień i końca nie widać. Wszystko mnie boli, źle się czuje cały czas. I prawdopodobnie mam zapalenia pęcherza... :( Bynajmniej takie objawy ciągle chce mi się sikać, ale wydalają się bardzo małe ilości moczu. Ale nie boli mnie to