Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaalaaaaaaaaaaa

antykoncepcja /pomocy

Polecane posty

Gość maaalaaaaaaaaaaa

hej w sobote dostalam okres i zaczelam rowniez brac tabletki biore mniej wiecej o stalej porze.w sobote wzielam sobote a w niedziele prze pomylke wzielam tab z piatku dzis przy braniu kolejnej tabl zorientowalam sie ze popelnilam blad i wzielam w pospiechu dwie tabletki za niedziele i za pon czyli za dzis i nie wiem co teraz mam zrobic czy dobrze zrobilam bo mam watpliwosci..kochalam sie z chlopakiem ale uzylismy rowniez prezerwatywy wiec nic sie nie powinno stac ale co z tabletkami??..pomocy

Niepotrzebnie wzięłaś dwie na raz. Większośc tabletek am taki sam skład, czy weźmiesz po kolei czy nie ma znaczenia.

nie rozumiem czemu wziełas dwie naraz... no w kazdym razie zapewne bierzesz jednofazowe? to znaczy ze kazda tabletka w opakowaniu ma taki sam skład a oznaczenia sa tylko dla wygody wiec nie wazne ktorą tabletkie kiedy bierzesz... mogłas po tej pomylce brac dalej normalnie a ty łynkęłas dwie... nie wiem po co... bierz normalnie dalej, codziennie po jednej... wszystko bedzie ok.

Gość maaalaaaaaaaaaaa
myslalam ze te dni maja jakies znaczenie bo biore pierwszy raz tabletki a teraz co mam zrobic bo braknie mi 1 tab pod koniec opakowania bo ta z piatku to byla tabletka koncowa

Cyckl będzie trwał 20 dni zamiast 21. Potem normalna przerwa i kolejne opakowanie.

trudno, skonczysz opakowanie o dzien wcześniej i zrobisz normalnie przerwe 7 dni, cały czas bedziesz zabezpieczona

Gość maaalaaaaaaaaaaa
czyli teraz mam juz brac normalnie??czyli tak jakby nic sie nie stalo??

Gość maaalaaaaaaaaaaa
czyli jak juz skoncze opak mimo ze braknie mi 1 tabletki to mam zrobic przerwe a dniu tej brakujacej??sorki ze tak mecze ale chcialabym miec pewnosc

po prostu konczysz opakowanie i robisz przerwe, nie po 21 dniach tylko po 20. ósmego dnia zaczynasz nowe opakowanie i potem juz bierzesz nowe opakowanie 21 dni ;)

Gość maaalaaaaaaaaaaa
jesli np koncze w piatek to w nastepny piatek zaczynam??

nie, jak konczysz w piątek (czyli w piątek ostatnią tabletkie bierzesz) to następną w sobote w nastepnym tygodniu

Gość maaaalaaaaaaaa
nie wiem wole sie upewnic bo bylam u ginekologa i on mi tak tlumaczyl ze koncze w piatek i zaczynam to nie wiem dlatego pytam

Gość maaaalaaaaaaaa
mowil ze jesli np skoncze w piatek to biore zaczynam brac w nastepny piatek

ma byc 7 dni bez tabletek i 8 dnia bieszesz tabletke z nowego opakownaia w piątek bierzesz ostatnią sobota-1 dzien niedziele- 2 dzien poniedziałek- 3 dzien wtorek- 4 dzien środa- 5 dzien czwartek- 6 dzien piątek- 7 dzien sobota- 8 dzien czyli 1 tabletka z nowego opakowania

Gość maaaalaaaaaaaa
aha dzieki wielkie :D :D w koncu btl ktos kto postaral sie mi pomoc jeszcze raz dziekuje :)

bo tych jest najwiecej na rynku :P ale fakt... nie wiem w koncu jakie bierze, ale na dwu i trzy fazowych sa inne ozaczenia niz dni tygodnia + kolory

maaalaaaaaaaaaaa...Jakie bierzesz tabletki!?Jedno-, dwu- czy trzyfazowe!?Bo to w tym wypadku ma znaczenie...Jeśli jedno to luzik, jeśli dwu- lub trójfazowe to lipa z deka...