Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madalina

baaardzo sucha cera

Polecane posty

Gość madalina

Dziewczyny prosze o rade i ratunek. Mam 27 lat i baaaaaardzo sucha cere, na ktorej pojawiaja sie w zastarszającym tempie zmarszczki. Zawsze o nia bardzo dbalam, drogie kosmetyki, nawilzajace i przeciwzmarszczkowe. Moja cera starzeje sie w zastraszającym tempie. Wygląda gorzej niż u 40 latek. Doradzcie cos

Gość madalina
Aha i mam jeszcze takie jakies pomarszczone policzki, juz nie wiem co robic

Gość payloaded
ja mam skórę mieszaną, na policzkach miałam skórę strasznie strasznie wysuszoną, i wrażliwą, lekarka poleciła mi krem phisogel (w aptekach) i jest super, nigdy nie miałam tak normalnie nawilżonej cery, więc to polecam na suchą skórę, ale zmarszczek chyba nie spłyca...

Gość madalina
to wszystko stosowalam i na nic, juz nie moge sobie poradzic z ta moja cera?czy to mozliwe ze w tym wieku moja skora juz wogole nie wytwarza lipidow i tych skladnikow natluszczajacych

Gość madalina
i najgorsze, ze nie jest wogole sprezysta i jedrna

Madalina! Pewnie rowniez czujesz napiecie skory twarzy, tak jakbys miala cos jeszcze? Musisz bardzo nawilzac swoja skore, tak, by nie uciekala z niej w nadmiarze woda, bo to powoduje owe \"zmarszczki\". Unikaj silnego wiatru, slonca, solarium, suszarki itp. Zawsze nałóż jakis krem przed wyjsciem, gliceryna owszem, dobrze wiaze wode w naskorku i jest to jeden z tanszych skladnikow kremow, dobrze jakby byly tam jeszcze sterole, woski, skwalen, kwas hialuronowy, to wszystko wiaze wode, a ona \"wypycha\" zalamania Twojej skory. Krem nie musi byc super droi, zeby dzialal! Mam nadxieje, ze poradzisz sobie z pielegnacja i problem zalagodzisz, bo sklonnosc do wysuszania niestety pozostanie... Zycze powodzenia

Gość madalina
dziekuje za rady, myslalam o mezoterapi, moze to tez pomoze

Ja jestem w Twoim wieku i też miałam ten problem - baardzo suchą skórę , a do tego bardzo wrażliwa :/ Większość kremów mnie uczulała , a dermatolog , cóż nie pomógł a wrecz zaszkodził twierdząc ,ze mam suche łojotokowe zapalenie skóry i zapisał jakąś miksture do przecierania twarzy z alkoholem!!!!! Teraz juz wiem,że alkoholu broń Boże do takiej cery. W każdym bądź razie , ja wyleczyłam się gł. dzięki kremowi z EMOLIENTAMI- czyli takimi substancjami super extra nawilżającymi. Stosowałam najpierw po kilka razy dziennie. Teraz starcza rano i wieczorem :) do tego wogóle nie stosuję wody na twarz tylko płyny micelarne. powodzenia!!!

aha- no i początkowo miałam tak załatwioną twarz ,ze dodatkowo łykałam tabl. p/alergiczne

Gość zmien krem
Zwykłe kremy nie pomogą choćbyś ciągle się nimi spamrowała ;( chodzi o to żeby zatrzymać wodę w naskórku - jest coś takiego jak TEWL http://www.termedia.pl/magazine.php?magazine_id=7&article_id=5933&magazine_subpage=ABSTRACT czyli przeznaskórkowa utrata wody "Utrata wody obserwowana w przypadku suchej skóry może wynikać z zaburzeń w obrębie jednego lub obu elementów odpowiedzialnych za nawodnienie naskórka, czyli NMF i bariery lipidowej." z kremów które odbudowują barierę lipidową polecam nową atoprę bo jest w miarę tania i bez recepty do dostania w aptece. do tego, żeby krem dobrze zadziałał powinnaś smarować podrażnione miejsca przynajmniej dwa razy dziennie

Do ZMIEN KREM- kochana, kazdy krem ma na celu wzmocnienie tzw. cementu miedzykomorkowego, czyli wlasnie tej bariery lipidowej. A to osiagniesz wbudowujac w nia skaldniki takie jak gliceryna, mocznik, pantenol (wiaza wode kilkakrotnie razy wiecej niz same waza) - a to znajduje sie praktycznie w kazdym kremie. Sa tez zwiazki, ktore utrzymuja sie na powierzchni skory, nie wnikaja w nia, ale dzeki temu tworza warswe okluzyjna, czyli taki plaszczyk na skorze, co zmniejsza wlasnie TEWL, np. kw. hialuronowy, chityna, sorbitol. Bo uzywasz wyrazen, ktorych nie znasz, nic swoja wypowiedzia nie wnosisz, nie podajesz przykladow i dla wiekszosci uzytkownikow jest to totalny belkot. Mam nadzieje, ze troche rozjasnilam ta wypowiedz, a ZMIEN KREM prosze o jakies argumenty na potwierdzenie swojej zawilej teorii. Pozdrawiam

Jeszcze do eve66- emolienty ok, sa nawilzajace, a do nich np. nalezy gliceryna! Czyli widzicie, najtansza, a chyba najbardziej skuteczna i znajdujaca sie praktycznie w kazdym kosmetyku. Odnosnie alkoholu- wspolczuje,ze musialas wpasc na takiego dermatologa:( Ale ogolnie- lekarze tej branzy powinni sie stale ksztalcic, a oni znaja tylko choroby skory, zapominajac juz, ze swiatopoglad odnsnie roznych preparatow dawnos ie zmienil i alkoholu juz nie stosuje sie praktycznie do zadnej cery, nawet tlustej (ale to juz inny watek). Nie smarujcie sie niczym co zawiera alkohol, bo robicie sobie krzywde na wlasne zyczenie...

Gość madalina
Narazie stosuje Neutrilogie 2 i na to ponzije idzie tłusty krem, ale z brakiem jędrnosści skóry, i zmarszczkami, najgorsze se te pod oczami, taka siateczka drobnych zmarszczek.

Gość madalina
ogolnie wszyscy mi daja wiek ze po 30, a ja mam 27 lat.To mnie dobija, poprostu robia mi sie juz obwisle powieki i policzki, Masakra.Jak patrze na moje kolezanki, ktore nie uzywaja zadnych kremikow i wygladaja na swoj wiek.

Gość nawilzajace naturalnie
Watek byl co prawda rok temu, ale jestem ciekawa jak jego autorka sobie poradzila z sucha cera. Sama mialam podobny problem, czy wysuszenie skory. byc moze wraz z wiekiem mi sie skora wysuszyla, bo wczesniej mialam ja miejscami przetluszczajaca. Od 7 miesiecy uzywam naturalnych kosmetykow, ktore zaskakujaco dobrze poluka moja cera. Najbardziej jestem zadowolona z kremu nawilzajacego Sante Naturkosmetik. Szczesliwie nie jest wymagajacy dla portfela, jak w przypadku innych naturalnych kosmetykow. Jest on w formie zelu, ktory ladnie nawilza skore. dodatkowo jest lekki i w cale sie go nie czuje, jak w przypadku ciezkich, tlustych kremow. Bo tak naprawde konsystencja nie ma nic do nawilzania. "Tlustosc" kremu w jrego konsystencji wplywa na nasze wrazenie: tlusty i ciezki, czyli dobrze nawilzy. A to tak nie jest, jak ostatnio sie dowiedzialam u kosmetyczki. W kazdym razie pozwole sobie polecic ten krem http://www.sanusmarket.pl/lotus-nawilzajacy-wrazliwa-przesuszona-skora-staje-gladka-sprezysta-kosmetyk-naturalny-sante-naturkosmetik-p-6892.html

Gość Juzienka237
Przeciwzmarszczkowy i nawilżający krem nanobase jest swietny, spłyca zmarszczki już po pierwszych użyciach