Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzis sie dowiedzialam

mam podwójną macicę z jedną szyjką

Polecane posty

bylam na usg dzis i sie okazalo ze mam podwojna macice ale z jedna szyjka. lekarz mi powiedzial, ze nie bedzie mnie oszukiwal ale poronie albo beda problemy z donoszeniem ciazy. jestem załamana :(

macica jest przedzielona przegroda na pół dziecko ma za mało miejsca zeby sie rozwinac :(

a nie da sie tego jakos operacyjnie zrobic? znaczy \'\'naprawic\'\' macice? tez pierwszy raz o tym slysze a nie chcialabys adoptowac dziecko?:)

Gość hoooooopsssssasasasa
a nie mozna operacyjnie tego skorygowac?

Gość to jakiś ewenement
czy dość pospolita przypadłość? jakoś wierzyć mi się nie chce...

Gość o kurczę
jak mysleć o adopcji, kiedy rośnie w niej nowe życie, któremu być może nie dane będzie przyjść na ten świat?

lekarz mi powiedział, ze niewarto to rozdzielac bo zmienjsza sie jeszcze szanse na ciaze to nie sciema- uzyj google i wpisz podwojna macica nie jestem chyba jedyna...

Gość hoooooopsssssasasasa
ale jestes juz w ciazy ? czy to bylo kontrolne usg?

nie jestem w ciąży poszłam na usg bo mnie mocno bolal jajnik i lekarz powiedzial ze pewnie dlatego tak boli bo mam owulacje raz na jakis czas i dzis u mnie szaleje cialko zolte taka macica podobno nie ma wplywu na plodnosc tylko na klopoty z donoszeniem ciazy moge poronic bo nie bedzie miejsca dziecko bedzie w jednej a druga tez bedzie rosla... jestem zalamana !

Gość mikusiaL
ja znam osobe ktora miala jak to piszesz podwojna macice i urodzila 3 dzieci, lekarz jej mowil ze nigdy nie urodzi dziecka, a tylko z 1 miala powazne problemy i cala ciaze w szpitalu przelezala 2 donosila , trzecie jest wczesniakiem glowa do gory!

boje sie i pocichu placze jak ja to mam powiedziec mojemu narzeczonemu? ze ma sie przygotowac na co? na poronienia i brak dzieci ze mna?

moja kuzynka miała macicę z przegrodą, w ciążę zaszła bez problemu, ciążę miała pod specjalnym nadzorem, leżała ttrzy razy w szpitalu. Urodziła w 37 tc przez cesarskie ciecie i od razu jej usunęli tą przegrodę. Głupot Ci ten lekarz naopowiadał i niepotrzebnie nastraszył, na pewno ciąża nie jest wykluczona. Najlepiej zmień lekarza na innego.

on mi powiedzial, ze problemow z zajsciem w ciaze nie bedzie tylko ze moge poronic i nie donosic

Gość margoti
a dlaczego masz brac od razu czarny scenariusz? czy podwojna macica zawsze = sie poronienie, martwa ciaza? jak widzisz takich jak ty jest duzao i jakos maja dzieci jak bedziesz ciagle tak myslala to napewno w ciaze szybko nie zajdziesz idz na konsultacje do innego gina

Gość do autorkiiiiii
Kochana, nie smuc sie i nie placz, nie wylewaj lez na darmo. Wszystko bedzie dobrze, znam kilka kobiet, ktore majac przegrode w macicy urodzily sliczne zdrowe bobaski. jedynym mankamentem byl niestety stres w czasie ciazy - bo baly sie, czy nie wynikna z tego jakies komplikacje. wszystko u kazdej z nich bylo prawidlowo, dzieciaczki slicznie sie rozwijaly i donosily swoje ciaze. trafilas na lekarza pesymiste, albo konowala bez wiedzy. przeczytaj ile wpisow od gory mowi Ci o tym samym, co ja. glowa do gory :)

dziekuje za slowa wsparcia : skontaktuje sie z jeszcze jednym lekarzem i nie bede sie dołowala ale tak bardzo bym chciala miec bobaska :)

Gość do autorkiiiiii
skontaktuj sie koniecznie, bo obecny jakos nie jest wiarygodny. Nie doluj sie na zapas, bo to, o czym sie dowiedzialas absolutnie nie przesądza o porazce z bobaskiem :) trzymaj sie cieplo, powodzenia! :)

moja ciotka miała podwójna pochwę, ale z szczęśliwie urodziła dwójkę dzieciaczków

Gość do autorkiiiiii
az dla potwierdzenia swoich slow - zadzwonilam do jednej z kolezanek, ktora z przegroda macicy urodzila dziecko. powiedziala ze w czasie ciazy najadla sie wiecej stresu, niz bylo warto - ciaza nie byla zagrozona, a problemem bylo tylko to, ze musiala miec cesarke - bo dziecko nie ma sie jak obrocic z powodu zbyt malej ilosci miejsca. i nie Ona jedna byla w szpitalu z takim 'urozmaiceniem' anatomicznym :) w kazdym przypadku akcja dziecko zakonczona byla sukcesem :) wiec wyluzuj kochana i spij spokojnie :)

DO- do autorkiiiiii dziekuje serdecznie, to bardzo milo z Twojej strony ja wlasnie szukam info na ten temat w internecie i jestem juz spokojniejsza w anglii kobieta urodzila trojaczki a miala przegrode- podobno cud ;) oby i mi sie udalo- ja chce jedno :)

zastanawiam sie tylko czy jak dziecko bedzie po jednej stronie to czy z drugiego jajnika bedzie niezapl komorka i moge miec okres?? mozesz sie zapytac kolezanki? ona pewnie jest zorientowana z gory dzieki :)

kochanie nie ma mozliwości jajeczkowania z drugiego jajnika jak juz jest ciąża, gospodarka hormonalna na to nie pozwala :) nie tylko Ty jedna jestes taki anatomiczny \"cudak\", wiele kobiet to ma i rodziły dzieci, przechodząc ciążę pod nadzorem, rózne rzeczy sie zdarzają - moja mama za to miała jedna macicę, ale dwie szyjki, lekarze sie bali jak się rodziłam, że powsadzam nogi w dwie różne szyjki jakbym rodziła sie nie tą stroną co trzeba ;) więcej było hałasu, bo wszystko poszło dobrze, a ta druga szyjka to jakaś dziwna pozostałość, odgałęzienie, które zostało usunięte

dziekuje za wszystkie wypowiedzi juz mi lepiej szukam dalej informacji, masz racje - nie ma szansy na okres z drugiej polowki :) uciekam spac bo mnie glowa rozbolala od placzu ehh

Gość do autorkiiiiii
wybacz zwloke, ale z owa kolezanka sie rozgadalam przez tel. Ale widze, ze odpowiedz juz znasz :) potwierdzila :) nic sie nie lam i spij dobrze :)

Gość ja tez to mam
i poronilam dwa razy moze teraz sie uda :0

Gość rubia1
nic sie nie martw. Byłam w szpitalu na porodówce z taką dziewczyną. Miała dwie pochwy dwie macice. i zaszła w ciąże, nie poroniła i urodziła śliczną córeczkę. Oczywiście przez CC. Lekarze wcale nie byli ani zdziwieni ani zaskoczeni bo tu to nie ona pierwsza,.