Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdw

PZU to oszusci

Polecane posty

Gość asdw

Przez zagapienie musialam kontynuowac ubezpieczenie auta w PZU,bo kupilam auto z ta polisa i zanim sie zorientowalam bylo juz dzien po i musze tam zostac,choc wkurzyli mnie jak szlag.W poprzedniej firmie mialam pelna znizke a PZU dal mi 30%,bo nie moga odnalezc poprzednich lat kontynuacji ubezpieczenia notabene to wlasnie od PZU zaczynalam i przenoszac sie do HDI oni dali mi potwierdzenie.Teraz mam pyt.kogos kto SIE ZNA.Czy po pol roku moge zerwac z nimi umowe,bo moim zdaniem nieuznanie mi znizek przez jedna firme,kiedy druga mi je dawala i da sa uzasadnieniem zerwaniem z nimi umowy?

Gość asdw
nikt nic nie poradzi??????

nie mozesz zerac tej umowy po pol roku musisz ja kontynuowac przez caly rok i najpozniej dzien przed koncem pamietac o wypowiedzeniu zeby moc zawrzec w innym towarzystwie znizki za bezszkodowy przebieg ubezpieczenia sa przyznawane na podstawie zaswiadczenia wydawanego przez firme w ktorej bylo ubezpieczenie wystarczy ze pojdziesz do hdi i poprosisz o wystawienie takiego zaswiadczenia zrobia to od reki i napisza jakie masz u nich znizki przy czym w hdi nabywa sie szybciej 60 % maksymalne znizki niz w pzu w hdi po 5 latach masz juz 60% a w pzu po 8

Gość asdw
Dzieki za odp.Wiem o tym,ze w Pzu trzeba byc 8 lat i ja mam conajmniej 10 lat ubezpieczenia ale z kolei w hdi moga wydac mi zaswiadczenie z poprzednich 4 lat.Bledne kolo.Wiem jedno,ze NIGDY NIE WROCE DO PZU,nawet dom ubezpieczam gdzie indziej.

a nie masz starych polis z pzu ?? a moze byla jakas szkoda po drosze?? zawsze mozesz wystosowac pismo do dyrekcji pzu o ustalenie znizek podaj w nim od kiedy do kiedy bylo u nich ubezpieczenie tylko pamietaj ze do znizek bonus malus licza sie tylko pelne lata jak jest niepelny rok to sie nie liczy

Gość asdw
oczwiscie,ze nie mam starych polis ot i przestroga,zeby zbierac stare papiery.Dzieki za odp.

Gość asdw
stluczek nie mialam przez caly okres ubezpieczenia.

nie ma sprawy a do ubezpieczenia mieszkania proponuje compense lub warte maja fajne warunki pozdrawiam :)

napisz pismo do pzu albo pojdz do jakiegos inspektoratu i bardzo sie uprzyj ze maja ci poszukac tych znizek najlepiej jakbys znala numery rej samochodow ktore mialas tam ubezpiecone z jakiego miasta jestes??

Gość nieza
i dopiero AD 27.08.2007 o 22:47 to "odkryłaś" ? :( Smutne ...