Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to jaaaaaaa....

Bardzo ładnie proszę o pomoc

Polecane posty

Gość to jaaaaaaa....

na mojej uczelni jest internet bezprzewodowy i wymagana jest cytuję:poprawnie skonfigurowana bezprzewodowa karta sieciowa.O co chodzi?!mam nowego laptopa, czy ta karta jest już w srodku i jak bede w zasiegu internetu to bede po prostu mogla się polaczyć czy musze kupić taka karte???Prooosze o pomoc:)

Gość to jaaaaaaa....
bardzo dziekuje,ale mam nadzieje że jakiś hmmm...dżentelmen znający się na komputerach się wypowie w tym temacie jeszcze:)

oj tam nic wielkego, jeśli masz kartę bezprzewodową (Wi-Fi) to wystarczy poinstalować sterowniki i wtedy już bez problemu się połączysz. Kiedy znajdziesz się w zasięgu sieci bezprzewodowej windows sam automatycznie wykryje sieć i wystarczy się połączyć.

Gość nieza
zależy od modelu laptopa ... Niekóre mają wbudowane, czasem trzeba dokupić (sprawdź specyfikację, a jesli się nie znasz, weź na uczelnię i popros o pomoc); jesli na uczelni "mądrzejszej", mogą byc wymagane dane od admina; niezabezpieczona sieć na uczelni to raczej wyjątek

Gość to jaaaaaaa....
aaa....a jak to sprawdzić?:)

zajrzyj do instrukcji laptopa. Jeśli masz gdzieś na obudowie znaczek anteny z sygnałem to masz WiFi, jeśli nie to musisz dokupić sobie kartę podłączaną pod USB albo port PCIMCIA ((O)) /\\

Gość to jaaaaaaa....
tak mam tę karte w laptopie!Ale napisali cos takiego : Dostęp do Internetu, nieodpłatnie, realizowany jest zgodnie ze standardem 802.11b/g. Do podłączenia wymagana jest jedynie poprawnie skonfigurowana bezprzewodowa karta sieciowa. Adresy IP (komputera, bramy, serwerów DNS) są przyznawane automatycznie przez serwer DHCP. Komunikacja pomiędzy komputerem, a punktem dostępowym nie jest szyfrowana. to znaczy,że co?

Gość to jaaaaaaa....
tzn. na stronie uczelni napisali cos takiego:)

sam korzystam z laptopa ten znaczek z antenką to wireless to prawda windows znajdzie sieci dostepne ale zalogowac sie raczej recznie musisz bo system polączy zawsze z ta ktora wskazesz za pierwszym razem... oczywiscie jesli jest niezabezpieczona

Gość to jaaaaaaa....
aha....a jesli w domu bede korzystac z neostrady,a na uczelni z tego ich internetu to w niczym nie bedzie przeszkadzalo,tzn.moge tak zrobic?

jesli podają nieodplatnie to dowiedz sie tylko o dostawce i nastepnie kliknij connect to wszystko reszte zrobi system

mozesz ale za kazdym razem wyloguj poprzednią siec zanim polaczysz sie z druga przyspieszy to laczenie

Gość to jaaaaaaa....
wylogowac...rozumiem.No nic,bede walczyc z ta piekielną machina,dziekuje bardzo za wszystkie odpowiedzi,dobranoc:)

to latwe wszystkie ustawienią sa w miejscu z dwoma monitorkami i globusem ktory sie pojawi po polaczeniu...powodzenia i dobranoc 🖐️

Gość moder czówa
:classic_cool: