Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cath_18

Opryszczka to wyrok ?

Polecane posty

Gość Cath_18

Mozna zyc z tym swinstwem normalnie, mozna uprawiac sex, miec dzieci itd ? Czy jest sie przekreslonym do konca zycia, czy to prawda ze robi sie od niej rak i Bog wie co jeszcze, jak zyja osoby z opryszczka, sa tutaj takie ? Czy moj chlopak, mogl mnie zarazic opryszczka podczas pieszczot ? Czy opryszczka z ust moze przejsc na narzady plciowe, podejrzewam ze mnie zarazil wlasnie w taki sposob i juz mam czarny sceniariusz przed soba 😭

Gość Cath_18
Owszem, dwa rozne, ale ja pytam o intymna i czy jesli jest ustna to czy przy pieszczotach mozna zarazic narzady plciowe I jak zyja osoby z ta choroba, czy mozna zyc z tym normalnie, jesli mam opryszczke narzadow plciowych to przyznam ze bardzo mnie to zalamie, wyglada jak ta na ustach, z tym ze ja mam ja wlasnie tam ... 😭

Opyszczka na ustach i na narzadach plciowych to jeden i ten sam wirus, tylko rozne typy i mozna zarazic sie np. przy seksie oralnym. Mozna oczywiscie to latwo wyleczyc i absolutnie nie jest to jakas ciezka choroba, wielkszosc ludzi mialo opryszczke i zyje... Z tym, ze jesli raz ja zlapiesz, to wius masz w sobie do konca zycia... bedsie powracala przy np. oslabieniu organizmu. Najlepiej idz do lekarza po jakas masc, a opryszczka minie i nie bedziesz miala tych niemilych dollegliwosci. Pozdrawiam

Gość ja niestety mam tą chorobe
to co piszesz to bzdura, mozna miec dzieci, mozna uprawiac seks i jesli dbasz o siebie i chodzisz do gina to nie ma od tego na pewno raka - jest tylko wieksze ryzyko, ale jak pytałam róznych ginekologów, to po prostu trzeba robic czesciej cytologię. wirus masz do konca zycia, jest nieuleczalny, ale najgorsze jest tylko 1 zachorowanie - potem jesli zdarzy ci sie zachorowac to przechodzi to zwykle łagodnie, ale jesli dbasz o siebie to rzadko kiedy choroba nawraca. najwazniejsze to przy 1 objawach tzn. swędzenie, odrazu stosować masc antivir i brac tabletki , w tej chwili nie pamietam nazwy. mnie zaraził partner obecny własnie przy stosunkach orlanych :( opryszczka jest groźna dla kobiet w ciąży ale np. moja ciotka miała opryszczke intymna jak była w ciazy, a dzieci ma zdrowe, wiec to nie zaden wyrok! cóż ja zachorowałam 3 lata temu i jakos dotąd nie miałam nawrotów, robie badania i wszystko jest ok, wiec nie ma co sie załamywać. nie odczuwam zadnych dolegliwości, cytologie mam w porządku, nawet stanów zapalnych nie mam, wiec jak widzisz można z tym żyć.

Gość winona5
to wraca jak bumerang, zarazil mnie byly chlopak, najlepsze jest to ze dostalam opryszczki po pol roku od rozstania z nim, nie uprawiam w ogole sexu odkad z nim nie jestem i mam pytanie, czy jesli mnie zarazil to to normalne ze objawy wystapily dopiero po takim czasie ? nie wiem jak mam z tym zyc, jestem zalamana, od kilku ms mam opryszczke co 3-4 tygodnie, dramat 😭

Gość jak glupie to macie
baba z opryszczka jest skazana na samotnosc i celibat dozywotnio !

Gość Mam pytanie ważne.
Do osób mających opryszczkę. Czy można się kochać bez zabezpieczenia, w ogóle nawet jak jest prezerwatywa to partner jest bezpieczny ? Kiedy zaraża, tylko wtedy gdy ma wysyp ? A tak to jest w porządku ? ZA góry dziękuję. Mój chłopak ma opryszczkę, boję się z nim kochać. Stąd pytanie.

Gość Mam pytanie ważne.
Z góry a nie za góry.

Gość ja wiem bo mi lekarz mowil
ponoc nie mozna juz uprawiac seksu i miec dzieci, ta chorba jest podobna do aids, nieuleczalna

Gość nie taka glupia jak sie maluje
no to racje mam ze nie mozna juz nigdy uprawiac sexu bez prezerwatywy, przechlapane, cale zycie z gumka, dramat

Gość Don juan de sranko
nie mozna tez siadac na kiblu, nawet w swoim domu, zeby nie zarazic domownikow, nie mozna nic, przejebane macie laski

Gość nie to forum
POPROSTU CHLOPAK MOGL CIE ZARAZIC OPRYSZCZKA .A najlepiszy sposob na pozbycie to kocie gowno 2 razy dziennie i zniknie

Gość gość
Jeżeli chciała byś poznać tej jesieni wesołego chłopaka, który z tego samego powodu co Ty znalazł się na tym forum, to pisz ! dorado7@interia.pl

Gość gość
jaki to wstyd miec ta chorobe,mam ja juz od 10 lat:-P

Gość gość
opryszczkę na ustach w nosie ma prawie co drugi człowiek nie wiem jak z opryszczką miejsc intymnych mi tylko wychodzi na ustach czasem w nosie

Gość gość
Ja mam tę chorobę od ok 3 lat i wg mnie jest bardzo uciążliwa. Podzielę się własnymi spostrzeżeniami. Po 1. prezerwatywa nie zabezpiecza przed zarażeniem w 100%. Po 2. mam nawroty praktycznie przy każdej miesiączce (to normalne!) :( Po 3. jeśli nie poinformujesz partnera przed stosunkiem o opryszczce to może Cię zaskarżyć o narażenie zdrowia (nawet jeśli się nie zarazi to może Cię pozwać za to, że narażasz go). Po 4. można się zarazić od opryszczki wargowej (tej na ustach). Po 5. zarażasz cały czas, jednak ryzyko zarażenia znacznie spada gdy wirus jest uśpiony. Najbardziej zarażasz zanim pojawią się objawy i jak już są. Po 6. jest nieuleczalna, ale ponoć na niektórych działa szczepionka na grypę - usypia wirus. Na mnie nie zadziałała :( Po 7. można mieć dzieci tylko trzeba uważać. Najbardziej niebezpieczna dla płodu/dziecka jest gdy kobieta się zarazi będąc w ciąży lub gdy jest aktywna w czasie porodu (wtedy robi się cesarkę). Po 8. jest to choroba weneryczna i mimo upływu czasu, szczerze z całych sił jej nienawidzę.

Gość franca33
opryszczka to coś co można pokonać. ja np. przeszłam kurację z lekiem Heviran i dzięki niemu uśpiłam wirusa, który wywoływał u mnie opryszczki co jakiś czas. teraz mam spokój i opryszczki już mnie nie nawiedzają.

Gość gość
Szkoda tylko, że ten lek jest na receptę. Więc nie jest dostępny na nagłe przypadki. Ale jest jeszcze Hascovir control. Ma taką samą dawkę acyklowiru, ale mogę je mieć zawsze przy sobie. Więc opryszczkę zwalczam lekiem i to natychmiast.

Gość AGA1234

Heviran nie jest dostępny bez recepty? Jasne, że jest. Sama go wczoraj kupowałam, bo czułam, że buduje mi się opryszczka i musiałam szybko działać, by zahamować jej tworzenie. Nie chce iść z wielkim "zimnem" na ustach na imprezę sylwestrową 🙂