Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

znów i znów

przeziębiłam się...co mam zrobić??

Polecane posty

jestem na początku 8 tc. okropnie się czuję, łamie mnie w kościach, mam lekką gorączkę, nie mogę jeść... wzięłam wapno i wit C, po nocy poczułam się lepiej, ale teraz znów wracają objawy...na dodatek jestem strasznie zmęczona, mdli mnie 24/7, boli głowa i mam ogromny katar... POMOCY!!!do lekarza idę jutro, a co dzisiaj????

Gość herbate z miodem i cytryna +
+sok malinowy sądze ze możesz też wziasc apap,bo jak byłam w ciąży to własnie ten lek lekarz pozwolił mi brac gdy bolała mnie głowa

Gość herbate z miodem i cytryna +
a najlepiej to nie czekaj do jutra tylko idz dzis do lekarza

Gość mnie na gardlo lekarka
polecala miod z cytryna, nawet dosc dzialalalo. jak masz zatkany nos - to parowka - a czystej, goracej wody bez dodatkow, nawet co godzine jak potrzeba - tez pomagalo (ale jak masz problemy z krwawieniem z nosa albo pekajacemy naczynkami w nosie - to wtedy parowki nie wolno). a na noc mleko z miodem tez jest ok - zwlaszcza jak sie kaszle to pomaga. i jak polecalal poprzedniczka - herbata z cytryna i sokiem malinowym i w ogole duzo cieplych plyno - herbatki owocowe, ciepla woda z cytryna czy sokiem - co tam lubisz, byle bylo dobrze cieple i w duzych ilosciach.

Zgadzam się z poprzedniczkami...dodam jeszcze że nie obejdzie się bez leżenia i grzania się w łóżku, bo choroba nie lubi ciepła, więc wskakuj do łóżka i najlepiej się prześpij...a jak masz większą gorączkę to weź apap lub paracetamol...to jest przeciwgorączkowe, a ja to biorę na bóle głowy, lekarz zalecił:) Szybkiego powrotu do zdrówka zyczę:)

Gość kalinnaa24
NIE SOK MALINOWY ANI HERBATKA MALINOWA - na początku ciąży podobno może wywołać poronienie, pijesię ją góra na koniec ciaży na wywołanie porodu! Idź do lekarza i to już zanim będzie gorzej, ja też byłam chora na początku 3 m-ca, dostałam antybiotyk. Czułam sietak samo do tego bolało gardło jak szalone. IDŹ JUŻ PAMIĘTAJ ŻE JESTEŚ W CIĄŻY DZIDZIUŚ NAJWAŻNIEJSZY JEST TERAZ!!!

Gość mnie na gardlo lekarka
dziewczyny co Wy z tymi malinami? poronnie dziala herbata z lisci i klacza malin, nie z owocow. sok albo herbata jak najbardziej przy przeziebieniu, uwazac tylko trzeba, zeby sie za bardzo nie pocic, z tego powodu lipowej herbaty tez nie mozna za duzo (choc jak akurat ja byla chora, to na mnie napotnie nie dzialalo).