Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelaska

jakie krój dżinsów dla niskiej osoby?

Polecane posty

Gość ewelaska

czy lepsze śa o całkiem prostych nogawkach czy lepsze troche zwężane w kolanach-rozszerzane na dole? np. krój z bigstara extra low rozszerzany czy lepszy zwykły prosty? jakie buty do rozszerzanych chyba lepsze w szpic a do węższych chyba szpice nie pasują?

proste lub delikatnie rozszerzane na dole (nie dzwony tylko delikatnie). dla mnie zwężane w kolanach odpadają automatycznie bo zwężenie wyjdzie mi gdzieś w połowię łydki:P:P ogólnie takie zwężane w kolanach też nie za bardzo bo dzieli sylwetkę. najlepsze są proste bo wysmuklają. buty: wysokie - (wtedy spodnie powinny dochodzić do połowy długości szpilki) lepsze z zaokrąglonym noskiem zmniejszają stopę dzięki czemu noga jest dłuższa. obcas: szpilka, słupek, raczej lekki, jeśli koturna to malutka, płaskie - baletki, trampki, malutkie adiadsy (o coś takiego http://allegro.pl/item226028417_puma_ferrari_speed_cat_l_gt_magic_sport.html http://allegro.pl/item227697791_reebok_zanchi_capoeira_damski_centersport_2kolory.html)

a i jeszcze: rurki pod warunkiem ze dziewczyna ma fajną figurę i zakłada do nich szpilki. inne: szerokie, dzwony optycznie zmniejszają.

Gość przede wszystkim nie powinnas
nosic biodrowek reszta nie jest az tak wazna

nie zgodzę się z wypowiedzią o biodrówkach. własnie kształt nogawki jest najważniejszy przy niskim wzroście. a czy wysoki czy normalny stan czy też biodrówki zależy od tego czy masz długi czy krótki tułów i pupy. owszem biodrówek nie powinny nosić osoby z krótkimi nogami nieproporcjonalnymi do ich sylwetki. nie korzystne jest dzielenie sylwetki więc jeśli biodrówki to coś dłuższego.

Gość small_black_coffee
To zależy czy masz krótkie/długie jak na swój wzrost nogi i czy są szczupłe czy trochę przy kości. Bo np. rurek nie mogą nosić osoby z krótkimi grubymi nogami. Najlepiej pasują do nich buty z zaokrąglonymi czubkami, np. trampki, balerinki (ciżemki), szpilki. Do jeansów tzw. dzwonów (nieważne czy są bardziej czy mniej rozszerzane) pasują takie same buty jak do rurek, ale również z długimi noskami. Jeżeli masz krótkie nogi nie noś rurek, spodni z mankietami, biodrówek, rybaczek za kolano ani 3/4 oraz butów mocno kontrastujących z kolorem spodni. Polecam dzwony z delikatnie rozszerzanymi nogawkami u dołu.

w sumie to nie mam tu za bardzo nic do dodania bo wszystko już zostało powiedziane o spodniach. jednak chodzi mi o buty - wybieraj je w kolorach cielistych (jeśli masz krótkie nogi). buty w tym odcieniu od razu wydłużą nogi!