Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bucikii

pierwsze buciki .... kiedy i jakie....???

Polecane posty

Gość bucikii

Moje dziecko zaczyna chodzic . Narazie jest w miare przyjemnie na zewnatrz jak i w domu . Ale niedługo zrobi sie chłodniej .Narazie mój potomek uczy sie chodzic na boso jednak nadchodzace chłody chyba zmuszą mnie do zaozenia mu na polu bucików. Niewiem jednak jakie kupić . Jakie polecacie?

Najlepiej takie wyprofilowane-z deichmanna z serii elefant sa dobre i niedrogie:)albo z bartka:)

Gość Alexxxa
Polecam bartka albo ecco. Te drugie nawet bardziej lubię :)

Kup buciki z usztywnioną piętką, ze sprężystą niezbyt twardą podeszwą, z naturalnych materiałów, na początek najlepiej za kostkę, firma nie ma większego znaczenia jeśli spełniają te warunki. My na pierwszy raz kupiliśmy Bartki ale tylko dlatego, że Młoda miała maleńką stópkę i wszystko inne za wielkie było.

Najleprze będą troszke za kostke(stabilizują staw skokowy),nie kupuj za wysokich.Najlepiej ,żeby były sztywne na pięcie,z miękką wkładką.Sama polecam sznurowane,lepiej zawiążesz dziecku i bądą bardziej dopasowane. Wybór firm na rynku jest bardzo dużu.Moje dziecko osobiście chodziło przez pierwsze 3 lata tylko w bucikach Bartka,ale są firmy o równie dobrym obuwiu.Pozwole sobie wkleic cytat ... Dobry but na dobry początek: - obejmuje kostkę i sięga nieco ponad nią (ale nie za wysoko); - jest niezbyt ciężki (inaczej niepotrzebnie obciąża stopy malucha); - jest nieco dłuższy od stopy; - dobrze obejmuje stopę, szczególnie w okolicach śródstopia, ale też nie jest za ciasny; - ma czubek na tyle szeroki i wysoki, że dziecko może swobodnie poruszać palcami; - ma usztywniony zapiętek; - ma elastyczną podeszwę, która zgina się na linii zginania palców, jest sprężysta i antypoślizgowa i zapewnia stopom odpowiednie zabezpieczenie przed zimnem; - jego obcas jest nie wyższy niż 1,5 cm

Gość no wlaśie.. zapiętek
ponoć nie musić wcale wysoki bo zbyt usztywniony źle wpływa na motoryke stawu skoowego. Np dzieci które uczą sie w lecie chodzic chodza w takich "zabudowanych" butkach??? tez mm problem z tymi bucikami bo moje dziecko zaczyna corez pewnie stawiac kroki i akurat w chody jesuienne pewnie zacznie chodzic.

O jakie rozsądne ceny:) dzięki za linka. Zobacz też na allegro buciki firmy Daniel, są świetne a ceny niewysokie.