Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yo yo yo

Czy numer konta moze byc za długi?

Polecane posty

Gość yo yo yo

Rodzina z Niemiec chce mi wyslac pieniadze przelewem bankowym ,ale nie moga tego zrobic, bo twierdza, ze numer moejgo konta jest za długi. Ma 26 cyfr.

Gość yhhhhhh
oni chyba jednak nie chca ci wyslac tej kasy bo nr jest ok

Gość yo yo yo
No wlasnie, tz mnie to dziwi.A czy sa jakies inne formy przelewu na konto? Im zalezy na wysłaniu tych pieniedzy. Western Union jest troche za drogi. Jakie sa jeszcze mozliwosci?

Gość gość
Nie do konca , czasami bywa problem z przelewami bo system pokazuje ze za długi numer wprowadzamy. Póki co dalej szukam rozwiązania (przelew z niemieckiego konta na polskie)

Gość gość
26 to jeszcze za krótki, musi być jeszcze iban

Gość gość
Numer konta jest ok tylko na pewno nie wpisali PL przed numerem konta i dla tego sie nie zgadza. IBAN do Polski ma 28 znaków czyli PL i dalej numer konta odbiorcy. Coś ta Twoja rodzina mało ogarnięta. Powodzenia.

Gość gość
Ach przepraszam,to ja jakaś nie ogarnięta-źle przeczytałam ,yślałam ze oni twierdza ze jest za krótki. Ale to nie zmienia faktu że jest odpowiedniej długości:-)

Gość gość
Mój kolega też ma problem z wysłaniem pieniędzy ze Szwajcarii przez Postfinance.Również pani w banku twierdzi, że nr konta jest za długi.Ja spr. ten nr kilkakrotnie i wszystko gra.Wcześniej ja wysyłałem ze Szwajcarii przez Raiffeisen i nie było problemu.Kolega w moim przypadku chce na pewno je wysłać.Jeśli mu się nie uda w ten sposób zrobi to przez Western Union,ale to są koszta.

Gość gość
Trzeba podać kod swift banku przy przelewie z zagranicy

Gość white19722
Wszystko ok,ale mój kumpel wcześniej wysyłał mi kasę(jakieś 18 miesięcy temu) ze Szwajcarii i nie było problemu,a teraz jest(bynajmniej przez postfinance).Nie ma możliwości rozwiązania problemu(tylko dlaczego?).Bynajmniej PKO SA nie zna odp.Proszę o pomoc.Pozdrawiam.