Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika8686

czy musze zgodzic sie na badanie DNA

Polecane posty

Gość monika8686

jetsem w 38 tyg ciazy wkrótce urodze ojciec dziecka nie odzywał sie cała ciaze czy jesli napisze prz porodzie ojciec dziecka nie znany a on przypomni sobie o dziecku to czy jesli by mnie podał o ojcostwo to czy musze zgodzic sie na badanie DNA

Gość monika8686
nie zalezy mi na jego alimentach chce ulozyc sobie zycie na nowo z kims kto pokocha mnie i przedewszystkim moje dziecko

Gość ale dajaaaaaaaaa
tak to jest jak się chodzi do łóżka z kim popadnie, i to ma byc matka polka

Gość NIE MUSISZ...
moj kolega ma podobny problem chce dowiesc swojego ojcostwa, ale musi sie matka dziecka zgodzic na badania i ona nie zgadza sie i nie ma rozmowy on nie moze nic zrobic, dopiero jak dziecko ukonczy pelnoletnosc, chyba

Gość vbbbvvvv
później i tak zgodzą się na te badania, bo przecież nie podarują alimentów,

Gość gość
Do vbbbvvvv. Zanim cos powiesz to sie zastanow. Mam podobna sytuacje i wcale nie oznacza ze sie boje. Poprostu nie pozwole z siebie zrobic puszczalskiej. Jak chcialo mu sie bzykac to wiedzial gdzie przyjsc a pozniej nie mial pewnosci, przypomnialo mu sie po porodzie i chce sprawdzac . niech sie wypcha , jesli dziewczyna nie chce miec z nim nic wspolnego bo ją tak poyraktowal a nie inaczej to niech on sie wstydzi i niech jej nie meczy.

Gość gość
mogą zmusić. "Sąd opiekuńczy może zarządzić pobranie krwi od dziecka liczącego poniżej 13 lat nawet jeżeli to z rodziców, które nie wytoczyło powództwa, odmawia zgody na pobranie, ale tylko wtedy, gdy w okolicznościach sprawy dobro dziecka tego wymaga (uchwała Sądu Najwyższego z 17*stycznia 1969*r., sygn. akt III CZP 124/6 8)"

Gość gość
oczywiście jest to wyrok SN dotyczący pobrania krwi, ale sądy stosują sie do niego również przy testach DNA.

Gość gość
Nie musisz sie godzic,ale sad moze nakazac takie badanie(rzadko sie to zdarza)

Gość gość
chcialam odnowic temat i zapytac o to samo... czy cos sie zmienilo teraz ?czy mozna sie nie zgodzic na takie badania?

Gość gość
czy jesli by mnie podał o ojcostwo to czy musze zgodzic sie na badanie DNA xxx przecież on wcale nie ma ochoty znać ani kontaktować się z tobą czy dzieckiem - więc nie wiem po co wymyślasz że kiedyś będzie chciał badania DNA nie będziesz się musiała zgadzać bo on wcale nie ma zamiaru mieć z wami jakichkolwiek kontaktów!

Gość gość
Zgodzic sie nie musisz, ale jak on kiedys zechce to moze wystapic z wnioskiem do sadu, jednak sad niekoniecznie sie przychyli. Przynajmniej uczciwie wpisujesz ze ojciec nieznany i nie ciagniesz alimentow. Ja bym jednak na twoim miejscu sie zastanowila czy naprawde chcesz tak wpisać.

Gość dobra radaaaa
Nie ma co unosic sie honorem. Nie zrobisz w ten sposob na zlosc ojcu ale swojemu dziecku. On jest ojcem' to jego geny nie zmienisz tego, po co dziecku chcesz komplikowac zycie. Wpisz go jako ojca jesli nim jest i nie kombinuj. Ty chcialabys miec w akcie urodzenia ojciec NN?

Gość gość
Moje dziecko ma NN w akcie urodzenia i jakoś nie cierpi z tego powodu, wie ze ojciec nie chciał mieć z nim nic wspólnego i lepszy ojciec żaden niż taki.

Gość gość
Mam podobny problem. Mam roczna coreczke. Z moim mezem wzielam slub gdy corka miala pol roku. Nagle byly partner ubzdural sobie, ze to moze byc jego dziecko i zaządał badan DNA. Malo tego twierdzi, ze wynajął adwokata i podobno jakies pismo zostalo do mnie wyslane. Jeszcze nic nie dostalam ale martwie sie co on wymyslil. Jest alkoholikiem i narkomanem a dodatkowo ma dosc obszerna kartoteke policyjna. Czy musze zgadzac sie na te badania? Dziwi mnie to bo na dobra sprawe kazdy napotkany czlowiek na ulicy moze sobie cos takiego ubzdurac i rządac badan.

Gość gość
Myślę, że każdy człowiek nie będzie żądał badań DNA, bo niemało kosztują. ;) Ktoś wyżej zacytował wyrok SN. W twoim przypadku trudno mówić o dobru dziecka, jeżeli obecnie ma rodzinę. Jaki cel miałoby uznanie ojcostwa narkomana, który po roku przypomniał sobie o dziecku?