Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alllala

czy trudno teraz zdac mature nowa bo chce sprobowac

Polecane posty

Gość alllala

jakie przedmioty wybrac jakie sa latwe i nie trzeba duzo uczyc sie

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
Ogólnie matura nie jest taka zła ja zdawałam wos i w sumie trzeba się troche orientować w polityce i umięć czytać ze zrozumienię ... a wógole na jakie studia się chcesz się wybrać po przedmiot maturalny wybiera się według studiów ...

Gość erkla
cholera ja 2 lata w liceum bylam nastawiona ze zdaje biologie, ale wybralam teraz zupelnie inna uczelnie i musze zdawac wos. kompletnie sie na polityce nie znam i sie boje:/ jestem w stanie sie w rok nauczyc do matury z wosu?

Gość trebuszet
jest prosta jak drut. z polskiego to praktycznie tylko czytanie ze zrozumieniem. a do całej reszty trzeba się pouczyć.

Gość erkla
nawet jesli jestem kompletnie zielona? wiem tylko jak nazywa sie prezydent i premier:/ porazka, wiem

Gość -alicja-
Jeśli bierzesz poziom podstawowy to jest naprawdę łatwo ją zdać... Banał dla kogos kto ma pewne pojęcie o tym z czego pisze. A ja sądzę, że masz pojęcie i dlatego życzę powodzenia:) Ja zdawałam rok temu biologię i chemię. Obie na rozszerzonym poziomie, który był dość wymagający... Ale za to podstawy bardzo przyjemne:) w zeszłym roku były inne zasady niż w tym jeśli chodzi o wybór poziomów, nie wiem co będzie za rok. Ludzie mówili że wos był w porządku i geografia

Gość erkla
trebuszet->jak nie napiszesz rozprawki to nie zdasz, rozprawka jest z tego najgorsza

Gość trebuszet
ja mialem 3 z polskiego a z matury podst 97%. a pisanie pracy to analiza tekstu linijka po linijce

Gość erkla
w tmy roku znowu bedzie wybr poziomow ze pisze sie najpierw podstawe a potem rozszerzenie? teraz nie bedzie amnestii. a w przyszlym matma, wiec autorko jesli nie czujesz sie pewnie w matmie to sprobuj teraz ;)

Gość allala
z matmy jestem doslownie pustak ale wiecie ja szkole konczylam 7lat temu wiec nic nie pamietam i wez tu sobie powtorz?? sproboje

ja panikowałam przed matura (w tym roku), myślałam ze na polskim nic nie napiszę, bałam się biologii i chemii (zdawałam rozszerzone), a wszystko poszło bardzo dobrze :). Najłatwiejsza jest geografia i biologia na podstawie, dlatego zdaje ją najwięcej osób :) co do matmy to jest ciężko, zwłaszcza rozszerzenie, tym bardziej, że jak mówisz mało już pamiętasz.

Gość trusski
ja zdawalam rozszerzony wos i rozszerzony polski ... z polskiego na koniec roku mialam dopa... i zawsze galy ze sprawdzianow, nauczycielka mowila mi ze nie zdam i w ogole... a zdalam najlepiej ze szkoly... dodam ze na polski czytalam tylko lektury.. na wos w ogole sie nie uczylam i zdalam na 60%... wydaje mi sie ze teraz matura jest latwa.. dla mnie najgorszy byl ustny polski ale pisemne sa latwe. zobaczysz po probnej :)

Gość r6i6r960
nie przejmuj się ,matematyka będzie obowiązkowa ,ale dopiero za 2lata,mój rocznik (1990) jeszzce nie będzie pisał matematyki obowiązkowej(ufff...)

Gość dawna maturzystka
wybierz sobie wos u nas nawet największe głąby pozaliczaly pozatym dobrze wspominam jezyk niemiecki tez duzo sie nie uczylam a mialam ponad 70% a wybitna tez nie jestem w sumie mature dobrze wspominam ... nie taki diabel straszny jak go malują:) nie stresuj sie i nie ucz sie za duzo... to czego mialas sie nauczyc to juz umiesz a ostatni rok to tylko powtórki i odswiżanie pamięci