Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ll

Podkład dla trudnej cery

Polecane posty

Gość Ll

Hej! Od dwóch lat leczę się z trądziku z dość dobrym skutkiem. Niestety od czasu do czasu na mojej twarzy pojawiają się wypryski, przeważnie czerwone. Chciałabym kupić dobry podkład, który je zamaskuje. Niestety w tych sprawach jestem kompletnym laikiem... Czy możecie polecić mi jakieś dobre podkłady dla cery trądzikowej (i błyszczącej się). Słyszałam, że dobre są kosmetyki La Roche Posay (mam żel do mycia twarzy i rzeczywiście jestem zadowolona).. Poza tym nie wiem jak sama dobrze dobrać podkład, kiedyś pomagała mi koleżanka :(

Gość auć
wydaje mi się, że w takiej sytuacji najlepsza będzie wizyta w aptece i konsultacja z farmaceutką co do podkładu, to nie znam się na nich, wiem jedynie, że i Vichy robi jakieś sprytne podkłady do cery z problemami

Gość prawda jest taka ze kazdy...
...podklad zatyka pory .Nawet te najdrozsze.Ale maskowac sie trzeba niestety, ja akurat uzywam vichy dermablend i jestem bardzo zadowolona

Gość Ll
Hm.. z kolei o Vichy nie mam dobrego zdania. Kiedyś miałam krem Normaderm i niezbyt pomógł. Do tego kilka razy farmaceutki w aptece powiedziały mi, że Vichy jest przereklamowany. Ale może to nie dotyczyło podkładu akurat. Nie chcę konsultować się z nimi na temat podkładu, bo trochę się obawiam o brak obiektywności, dlatego wolę zapytać na forum :)

Gość Kiiiti
A ten podkład Vichy kupujecie w aptece? Szukam czegoś co by zamaskowało moje wypryski, ale nie wyglądało jak tapeta...

Gość asdsdsad
maskuje podkreslam MASKUJE bardzo ten z vichy , jest podklad widoczny, wiem bo mialam. Ale maskuje znakomicie

w twoim przypadku lepiej chyba nie przyduszać wyprysków fluidem ale jak juz musisz to naprawdę dobry jest Vichy do cery z problemami bo on nie zatyka porów, ładnie kryje niedoskonałości a przy tym nie przesusza skóry, niestety buzia się po nim błyszczy - przynajmniej u mnie, ale rozwiązuję to chusteczkami matującymi co parę godzin.

Gość wiem doskonale jak to jest
miec probloemy z cera wiec ja ci osobiscie polecam podklady albo Avene albo La Roche Posay, ale pod zadnym wzgledem NIE Vichy!! Generalnie Vichy, mimo linii dla cer mlodych i problemowych sa w tym kiepskie (dobre maja kremy i kosmetyki dla cer dojrzalych) Radze, abys poszla do dobrej apteki i poprosila o probki podkladow avene i LPR i wtedy sama na sobie sprawdzisz co ci pasuje.