Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiki...

pierwsza wizyta u ginekologa

Polecane posty

Gość kiki...

czy ktos moze mi przyblizyc jak to wyglada? czy badanie boli? jak sie zachowywac ? z gory dziekuje

Gość kiki...
makijaja ale mozesz napisac cos wiecej ? malo przyjemne czyli jakie masz uczucie do czego mozna porownac i jesli kaze sie rozebrac to od polowy mam byc nago tak?

No nieprzyjemne, bo czujesz grzebanie w środku i dodatkowo gin uciska trochę brzuch - tak na wysokości jajników. A rozbierasz się od połowy w dół. W gabinecie będzie albo kabina, albo parawan, za który wejdziesz. Najlepiej założyć luźną spódnicę, jak zdejmiesz majtki, to wyjdziesz w spódnicy.Buty możesz mieć, albo skarpety na nogach. Badanie trwa ok. minuty. Potem idziesz się ubrać i gadasz z lekarzem. To tyle;-)

Gość kiki...
i tak zero sexu?

No, jeśli oboje macieochotę, to nic nie stoi na przeszkodzie....chyba, że kolejka za drzwiami ;-);-)

Gość dziku
kiki ile masz lat?

Gość dziku
no właśnie nie ginekolog :D ale jestem tak stara i jeszcze nie byłam u gina, ze wstyd, ciemnogród i nie wiem co jeszcze :D:D:D:D:D

Gość kiki...
to o sexie to nie ja pisalam :P a ty dziku ile masz lat? ja tez stara jestem

Gość dziku
hehe ;] ... koleżanki już sie ze mnei śmieją ;) tak ponad 20 mam

Mój ciemnogród się rozjaśnił, jak zaszłam w ciążę. Wtedy było - nie było - musiałam iść i tak się zaczęło...:-)

Gość dziku
właśnie! ciemnogród.... chyba pójdę ;)

Gość ciemnogród jak niewiem co
U mnie też ciemnogród:/ Mam 22 lata i jeszcze nie byłam... Zawsze sobie mówiłam że jak zaczne sypiac z facetem to pójde i chyba już czas... bleeee

Gość to teraz was zastrzele
moja kumpela ma 26 na karku jest mężatką od ponad 2 lat i tez jeszcze nie była mówi że jak będzie w ciąży to pójdzie

Gość blebleb
ja musiałam iśc pierwszy raz jak miałam 16 lat,nogi mi się trzęsły i cała sie spociłam,ale ja byłam u babki:)

o siut! chyba lepiej iść przed planowaną/ nie planowana ciążą , zeby sie dowiedzieć wszystkiego zawczasu i ewentualni coś tam korygować jak trza... :O

Gość blebleb
jeśli chodzi o mnie to poprostu miałam problemy z miesiączką ,jestem do tej pory dziewicą,pewnie dlatego to było takie krępujące

Gość bulka z makiem
ja mam 23 i tez jeszcze nie bylam - po prostu nie mialam takiej potrzeby... jestem dziewica ale ide we wrzesniu, pora sie przebadac

Gość Ewunia____
Bulka z makiem: jestem w podobnej sytuajc i tym samym wieku- zbieram się w sobie żeby w końcu pójść- chce się zbadać. Ale się boje!!!!!Ale się wstydze!!!!

ja mialam 17 lat jak poszlam pierwszy raz, w sumie tak bez powodu, uznalam, ze najwyzszy czas... poszlysmy razem z kolezanka, zeby bylo razniej i bylysmy u faceta co bylo dla nas szokiem bo bylysmy pewne, ze umawiamy sie do kobiety :-) w kazdym razie bylo znosnie, nic strasznego tyle, ze wiadomo, ze skrepowanie... dodam, ze tez bylam dziewica i z tego wzgledu lekarz badal mnie przez odbyt ale to bylo kilkanascie lat temu i nie wiem czy jest to dalej praktykowane... a co do plci lekarzy to kilkukrotnie juz slyszalam, ze mezczyzni sa o wiele delikatniejsi od kobiet ale nie moge nic na ten temat powiedziec bo zawsze chodzilam do mezczyzn...

Gość bulka z makiem
dzieki Semina:) ale jednak chyba pojde do kobiety ginekologa... za bardzo sie wstydze. Tez slyszalam wiele razy ze mezczyzni sa delikatniejsi, na pierwsza wizyte wybiore jednak kobiete

tez bym tak zrobila za pierwszym razem, ale nie zrozumialysmy sie z pania z rejestracji ;-) ale tak czy siak bedzie dobrze i zycze powodzenia :-)

heh dwudziestoparolatki! łączmy się się w wizycie u gina :D

Gość basko
ja pierwszy raz byłam jak miałam 16, 17 lat - nie pamiętam dokładnie (teraz mam 19). Za pierwszym razem byłam bardzo spięta i przez to badanie były 'niemiłe', ale za drugim razem już było ok :) również miałam na sobie jakąś halkę, czy coś takiego, żeby nie paradować po gabinecie w 'negliżu' ;) no i byłam dziewicą... i jestem nadal. :)