Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czysty odbyt

dlaczego nie dbacie o czystośc odbytu?

Polecane posty

Gość czysty odbyt

Tak dużo ludzi narzeka na bóle w okolicach odbytu - zylaki odbytu inaczej zwane hemoroidami zewnetrznymi. Gdyby wszyscy znali metody postępowania po ukończeniu opróżniania sie, nie byłoby tych problemów. Jest to metoda lub system lewej dłoni - stosowany przez świat arabski. Polega na tym, ze lewą dłonią wycieramy sie papierem toaletowym po czym tą samą lewą dłonią myjemy na mokro okolice odbytu i wycieramy na sucho małym ręcznikiem. Zapewniam, ze NIGDY nie będziecie miały (mieli) problemów z hemoroidami. Wszystkie maści i cudowne zabiegi sa zbyteczne. Sama stosuję tę metodę od 11 lat. Lewą dłonią dlatego, ze prawa służy do pożywiania sie.

Gość ja mam psa i mi wylizuje
do czysta. Może to być?

Gość prosta odpowiedx
kicia007 a ja będę sie śmiał jak będziesz sie zwijac z bólu gdy czyraki wyjda.....

Gość Palec Grety
smieszne ale ciekawe od razu mnie zainteresowalo,od jutra tak bede robic

Gość czysty odbyt
uzupełnię dlaczego na mokro... bo na sucho wycierając papierem wcieramy resztki kału = bakterie w otwarte czasem rany gdy mamy zatwardzenie. Infekcja wówczas murowana i czyraki pęcznieją i "wychodzą" na zewnątrz. Tylko woda dokładnie usunie resztki kału.

Gość ale z tym psem to starczy
czy nie? bom ciekawa

serio? a ja \"pozywiam sie\" lewa reka, ale jakos grzebanie sobie w odbycie mnie nie interesuje-ani lewa ani prawa. Jest cos takiego jak papier toaletowy, chusteczki do higieny intymnej i codzienny prysznic-to metody europejskie

Gość czysty odbyt
aniuszka.... brawo za te metody europejskie! Więc nie masz tego problemu. Nie do Ciebie był ten temat. Pewnie takze przed stosunkiem analnym chusteczka higieniczna jest rozwiązaniem Duzo zdrowia zycze, obys nigdy nie maiła hemoroidów.

Gość zdziwionaona
a ze sie tak spytam: czy sa jakies potwierdzone np badaniami fakty, ze zachorowalnosc na hemoridy czy tez wystepowanie czyrakow w okolicach odbytu wynika z niedostatecznej higieny tego miejsca?

Gość czysty odbyt
zdziwionaona badania dotyczyły zachorowalności na czyraki odbytu w świecie arabskim i amerykańskim. polecam podany powyzej link do tematu tu na Forum i zobaczysz "wyniki" badań na rynku polskim.

Gość zdziwionaona
no dobra ale jak sie tam bede starannie podmywac to nie zachoruje???

Gość czysty odbyt
zdziwionaona to dotyczy takze przedniej częsci podbrzusza. Sprawdź i nie podmywaj sobie krocza - ani z przodu ani z tyłu i ....potem na za kilka miesiecy napisz jak bardzo zdrowa jesteś......

Gość doswiadczona ....
szczota lepsza bo myje fałdki - ryżowa najdokładniej ale ta od zebow tez oki

Gość lewatywa
dawniej (przed wojną) lekarz na różne choroby zalecał lewatywę i było w tym dużo racji - ludzie mniej chorowali bo organizm się oczyszczał. Zamiast doprowadzać się do hemoroidów trzeba zapobiegać poprzez: 1/ 1-3 dniowe posty o chlebie i wodzie lub diety warzywno-owocowe 2/ więcej ruchu, mniej siedzenia przed komputerem 3/ w razie zaparć robić lewatywę z ciepłej wody + sok z cytryny nawet 2 - 3 razy dziennie, aby jelito było czyste Aparat do lewatywy można kupić w każdym sklepie medycznym, ja kupiłam taki gumowy z wężykiem i kranikiem u wylotu - można bez problemu zrobić lewatywę samemu. Na google można znaleźć w jaki sposób można zrobić sobie lewatywę. Do "czysty odbyt" - z tym podmywaniem odbytu to jest dużo racji.

Gość ejjj a jak
kros jest leworeczny? ja np jem pewa reka a podcieram sie prawa:P

Gość ejjj a jak
*ktos

Gość ejjj a jak
*lewa cholera :/

Gość ugfa
masz rację. Zastosuję ten zwyczaj na codzien.