Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xyz...............

ile zarabiacie a ile wydajecie na rachunki?

Polecane posty

Gość xyz...............

pytam, bo chce miec skale porownawcza i zobaczyc, czy porywam sie z "motyka na slonce". ja zarabiam 1000zl, moj maz 1700zl. chcemy wziac kredyt na mieszkanie. stad pytanie: ile placicie za czynsz i rachunki? tak srednio. teraz mieszkamy u tesciow, nie biora od nas kasy, bo chca, abysmy mogli wiecej zaoszczedzic.

Gość zeszczurzały
takie kredyty z reguły są dożywotnie albo zmienisz pracę na lepszą i spłacisz albo zawsze już będziesz żyć biednie, bo większość pójdzie na spłatę

Gość xyz...............
bede potrzebowac okolo 100 000zl. dlatego pytam jak sobie radza inni.

Ja place czynsz 600zl, tel stacjonarny okolo 100zl, komórka okolo 200zl, internet + TV 170zl, ogrzewanie raz w roku jakieś 1200zl, elektryczność raz na pól roku 600-800zl., Nie licząc jakiś tam PZU i innych.

Gość xyz...............
rosalindo-- duzo placisz za telefony. my stacjonarnego nie bedziemy w ogole zakladac. za komorke razem z mezem placimy ok. 120 zl. pracuje w szkole, wiec obiady bede wykupywac dla siebie i meza - zawsze taniej niz gotowac samemu.

Gość Lana29
Mieszkam sama w małym mieście, mieszkanie 37m2 (moje własne): czynsz (razem z wodą zimną): 253 zl prąd (co 2 m-ce):32 zl gaz (co 2 m-ce): 110 zl komórka: 40 zl

Gość Karenina
Ja 1000 mąż 2500 mamy kredyt na mieszkanie od czterech lat. Kredyt 500zł Czynsz 300zł Prąd 50zł. Komórka 100zł Internet i tv 120zł Inne kredyty 180zł. Plus miesieczne bilety 200zł I benzyna ale to nawet nie wiem ile. Jakos dajemy radę.

piszecie ile płacicie rachunki...a Zycie...co jecie no chyba samym powietrzem nie żyjecie...u mnie 1000zł same życie bez opłat:( ponoć inni zyja za 500 zycie+rachunki jak oni zyja ...strach pomyslec.:(:(

Gość lalalalalalalalalalalalalala
licz że na kredyt pójdzie miesięcznie jakieś 700zł. Resztę swoich wydatków chyba znasz

Ja mam 1400 zł miesięcznie,mieszkam w domku jednorodzinnym na wsi-rachunki miesięczne: 1.Energia elektryczna-100 zł 2.Gaz-10 zł (butla) 3.wywóz szamba-30 zł 4.wywóz śmieci-10 zł 5.akademik (studiuję)-520 zł 6.TP i Neostrada-160 zł 7.Komórka-75 zł 8.Polsat cyfrowy-35 zł 9.Rata -40 zł 10.woda-20 zł 11.Węgiel rata 160 zł 12.spłata karty kredytowej-100 zł To chyba wszystkie takie stałe miesięczne wydatki,paliwa do samochodu i wydatków extra nie liczę..w sumie wyszło mi mmiesięcznie 1260 zł,a mam 1400,także nie wiem w sumie jak ja to wszystko ogarniam,ale jakos żyję :)

Gość kropkastopka
nadiya moja mama zarabia 600 i tylko ona pracuje!!!a jestesmy w 6 to pomysl!!!

kropkastopka ..kurde naprawdę współczuje i podziwiam Mamę ,a do tego masz kompa i internet ...to teraz jestem całkiem w szoku...jak na takie przyjemności was jeszcze stać.

Gość kropkastopka
no i do tego studiuje!ale mam stypendium!dorywczo sama pracuje,ale wiadomo ile mozna zarobic?dzisiaj dosatala wyplate i 300zostawial w sklepie dlugu....

piszesz zostawiłaś w sklepie300 zł długu a długo brałaś na \"zeszyt\" na ile starczyło ci 300zł ?

Gość kropkastopka
no na zeszyt mama brala

Gość pomaranczowa alternatywa
Wynajem chaty, wraz z mediami (podaję połowę, która na mnie przypada, bo chatka na spółę z menem): ~480 Internet (jw.): ~30 Koszty utrzymania auta, paliwo: ~450 Czesne: 625 Kredyt1: 495 Kredyt2: 500 i rośnie (będzie z 600 ostatecznie - hipoteczny, buduje mi się klita) Karta kredytowa (same koszta obsługi): 50 Telefon: 45 Soczewki kontaktowe: 30 Kosmetyki (podkład, lakier do kołtuna, pasta do zębów, mydełłko, maseczki błotne i inne bzdety): 50 RAZEM = 2755. Prócz tego rzeba coś zjeść (tu mało idzie, Misio finansuje papu dla nas obojga, podczas gdyja papu dla samochodzika) i w coś się ubrać. Zarabiam ~2400, sama nie wiem, jak to robię, że się wyrabiam (?). I jeszcze odłożyłam kilka tysięcy przez ostatni rok.

Gość pomaranczowa alternatywa
kropkastopka -> a dziwne, że na internet macie; też na zeszyt???

HA! może się wypowiem, bo niedawno wzieliśmy z Franckiem kredyt na mieszkanko: rata kredytu (jeszcze niepełna, ostatnia transza nie została jeszcze przelana): ok. 800 (docelowo będzie coś ponad 1000) czynsz za wynajem: ok. 700 (w tym prąd i woda) telefon plus net - ok. 100 samochód - ok. 500 karty kredytowe: ok. 300 dojazd do pracy: ok.100 łącznie: ok.2500 stałych opłat plus oczywiscie paliwo, jedzenie, rozrywka, kosmetyki, ciuchy itd.

do Nadiya26l --> no u mnie tez butla z gazem tyle kosztuje 38 zł dokladnie,wymieniam średnio co 3 miesiące,bo częściej korzystam z mikrofali. dlatego napisalam,że 10 zł miesięcznie wychodzi :)

Gość kropkastopka
nie neta nie mamy na zeszyt!mama pracuje w szkole,a ze szkoly go mamy wiec odciagaja 30zeta z wyplaty!

ja zarabiam 400-500 zł,, moj maz ok 8 tys z tego idzie na rate jedna200 zł na prad i wode miesiecznie 150 zł 60 na neostrade jakies 200 zł mi na papieroski jakies 200 zł na psa na paliwa do auta + ide potrzebne rzeczy do samochodow ok 3000 zł za telefony ok 200 zł na m-c 500 zł licze na jedzenie i inne pierdolki do domu wychodzi 4510 zł i zawsze jakis wydatek nowy sie znajdzie jeden kredyt teraz skonczylismy splacac, ale nowego mamy 13000zł...-tyle dobrze ze nie w zadnym banku tylko od rodziny... i powiem ci ledwo ledwo... ehh..... ja moje pieniadze co zarobie ---ehhh,,, 400 zł zbieram na autko... celica z 2000 roku i pewnie za jakies 2 ltata uzbieram jak dobrze pojdzie.

Gość On pomarańczowy
Ja 3000, zona 1800. Kredyt hipoteczny 800, mieszkanie z wodą 400, energia el. 100, 2 komórki 150, ubezpieczenie 100, kablówka z netem 70, inne raty 150, Razem - 1770 Dodatkowo ubezp. mieszkania ok 400 raz w roku, samochód (paliwo, ubezp. przeglądy), dzidzia (ale na nia nie żałuje ani centa).

łacznie mamy 1700 czynsz 400 co 2 miesiace woda okolo 100 co 2 miesiace prad 120 okolo kablowka 30 zł

teraz nowy wydatek wegiel.... duzy dom mamy,,, 3 osoby w nim mieszkaja i trzeba kupic ok 10 ton wegla.... :-( 4 juz sa kupione, 4 zamowione, a reszte jak braknie to juz w zimie

a mojemu sie jeszcze quad marzy... mi tez :-) ja osobiscie nie wzielabym tak duzego kredytu bo bym po nocach spac nie mogła.... ostatni 10000 zł kredyt wczoraj spłaciłam do reszty-w sumie 4 m-c wczesniej-jakos dalam rady... a ja jestem takim leniem ze nie chce mi sie znalezc jakies lepszej roboty... zarobie tak jak pisalam 400-500 zł ale robie tygodniowo ok 25 godzin :-)