Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiotkość mięśni

wiotkość mięśni u dziecka

Polecane posty

Gość wiotkość mięśni

Mojej kolezanki coreczka ma wiotkosc miesni i nie rosza nozkami.Czy to moze byc porazenie mozgowe?

Gość wiotkość mięśni
Dziewczyny czy slyszalyscie zeby 2 miesieczne dziecko mialo takie dolegliwosci?

Gość jajo na twardo
do lekarza marsz, to sie dowiesz.

Gość wiotkość mięśni
Kolezanka poszla do lekarza oczywiscie.Jest mi glupio tak sie dopytywac bo wiem ze to dla nich problem. Myslalam ze jakos mi pomozecie i napiszecie co moga oznaczac takie rzeczy.

Gość przypuszczam ze
kolezanka bedac w ciazy no - spe lykala jak cukierki co? :O :O :O oczywiscie z polecenia gina... durni ci lekarze i durne matki :O

Gość wiotkość mięśni
wiem ze miala zatrucie ciazowe i miala brac jakies leki ale dokladnie nie wiem jakie.

Gość wiotkość mięśni
czy zatrucie ciazowe moglo to spowodowac?

Jak można mówić, że matka jest durna, bo bierze leki na podtrzymanie ciąży? Czy uważasz, że dziecko byłoby zdrowsze gdyby urodziło się w 30 na przykład tygodniu? Ja miałam skurcze od 24 tygodnia, w 29 skóciła mi się szyjka. Brzuch kurczył mi się co kilka minut, co miałam robić? Dzięku łykaniu jak twierdzisz tabletek jak cukierki moje dziecko urodziło się w terminie. :O

Gość przypuszczam ze
napisalam konkretnie o no-spie nie o tabletkach podtrzymujacych ciaze np fenoterolu na forum gazeta.pl byla swego czasu dyskusja na temat no-spy ktora to w wiekszosci zachodnich krajow jest wycofana ze sprzedazy, tylko chyba w Polsce zapisuja ja nagminnie ciezarnym kobietom :O

Ja właśnie na podtrzymanie ciąży brałam fenoterol, no-spę, magnez :( Starałam się ograniczać w miarę możliwości, ale brzuch tak się stawiał, że nie mogłam całkowicie odstawić.

Gość przypuszczam ze
dobrze ze bralas jak ciaza byla zagrozona ale niektorzy lekarze przy kazdym bolu brzucha spowodowanym rozciaganiem sie macicy kaza brac no spe albo tuz przed samym rozwiazaniem jak macica cwiczy przed porodem - dla mnie to jest durnota. mam nadzieje ze sie zrozumialysmy ;)

Gość wiotkość mięśni
Kolezanka wczoraj mi powidziala ze sytuacja jest powazna.Dzis maja z mala jechac do szpitala i sie dopiero dowiedza czegos wiecej.

Gość czy zawsze wiotkość mięśni
oznacza porażenie mózgowe? Czy mogą być inne przyczyny?

Gość wiotkość mięśni
Mi akurat wiotkosc miesni kojarzy sie z porazeniem mozgowym, ale moze sie myle. Mam nadzieje ze coreczka mojej kolezanki nie bedzie miala porazenia i da sie to wyleczyc.

Gość agusiol
hej! Ja nie brałam no-spy, ani innych leków na podtrzymanie a mam problem z wiotkością mojego dziecka, ma siedem miesięcy nie siedzi i chodzimy na rehabilitację :(

Gość ola-fizjoterapeutka
wiotkość moze byc skutkiem lykania nospy,mózgowego porazenia nikt nie stwierdzi dopóki dziecko nie ukończy 2lat.wiotkość idzie z centralnego układu nerwowego,im wczesniej wykryta tym wieksze sznse na powodzenie,bo uklad nerwowy jest plastyczny ale ylko do 1 roku zycia.a wiotkosc juz u noworodka mozna wykryc,najlepiej isc do fizjoterapeuty,lepiej zna sie na tym niz lekarz, przetestuje dziecko i bedzie wiedzial co dalej.ale wiotkosc moze okazac sie mozgowym porazeniem dzieciecym. IM SZYBCIEJ TYM LEPIEJ DLA DZIECKA