Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pani Wiosnaosnaosna

Dajcie jakiś pomysł, co zrobić z duzą ilością muszelek?

Polecane posty

Mam dużo muszelek, które kiedyś kupowałam masowo nad morzem :) Dodam, ze sa one ładne, nie połamane, w różnych wielkościach i kształtach, sa takie pozawijane i są też płaskie :) I one tak leżą gdzies w szafce schowane, jeszcze zafoliowane ;) i dzisiaj szukając czegoś natknęłam się własnie na nie i tak szkoda mi ich było, ze takie ładne a się marnują :) Nie chce ich kłaść tak luzem na półke, z kilku powodów ;) A jak narazie, jedyne co mi przychodzi, to ramka na zdjęcia? Obkleić jakąś zwykłą drewnianą ramkę nimi, ewentualnie zrobić z gliny wzonik i powbijać te muszelki;) Dodam, ze mogą to być różne pomysły, każdy rozważę ;)

Gość ja kiedyś też
dużo uzbierałam na plaży, kupiłam szklany fantazyjny wazonik i wszystko tam wrzuciłam. stoi na półce:)

Gość 123encja
ja w łaśnie uzywam do obklejania ramek ale tylko: "rzucam" parę. Te poskręcane ładnie wygladaja w kompozycji ze sztucznych lub suchych kwiatów, ponaklejane tu i ówdzie. Bardzo ładnie wygladają pomalowane , np srebrnym spreyem i ułozone w ciekawym naczyńku.

wazon to super sprawa. Polecam kolezanka ma takie trzy wypełnione tak do 1/3 muszelkami - piekne

Pamiętam sama robiłam ramki z muszelek ;) Obklejałam tekurkę kolorowym papierem, a potem klejem przyczepiałam muszelki ;) I wszystkich znajomych obdarowywałam tymi prezentami ;) Inny pomysł to wsypać piasek i parę muszelek do buteleczki (o jakimś fajnym kształcie), potem dołożyć papierową parasolkę i gotowe :)

ja tez obklejałam ramki, takie zwykłe drewniane z Ikei - muszelkami, drobnym bursztynem i piaskiem - wygląda super (przyklejałam silikonem) :)

Gość A nie lepiej zrobić
z tych muszelek biżuterię?

możesz też polożyc w łazience, ja z jednej duuuzej zrobiłam mydelniczke poza tym mozesz tez kupic małe magnesiki i przykleic je na supergluta do muszelek i beda ładne muszelkowe magnesiki, np na lodowke

Co do zprzedaży na allegro, to na moje oko, niekt by ich nie kupił, a jak już, to za jakieś 2-3zł, a za tyle, to nie opłaca mi się nawet aukcji wystawiać ;) Pomysł drugi, z tym wazonikiem bardzo mi się podoba, kiedys już chyba nawet myślałam, zeby kupić taki zwykły, prosty, szklany, coś na tyl dużej szklanki ;) i tam wrzucić je I chyba jak narazie obstawię to i ramkę, poszukam może jakieś proste krótkie patyczki i razem z muszelkami zrobię jakąś kompozycję ;)

Gość Krece Loka
Skoro jest ich tak dużo to może np zaszaleć, kupić jakieś duże lustro i ramę obkleić muszelkami? Chyba w sumie tylko to mi przychodzi do głowy, bo ramki do zdjęć i wazoniki już ktoś wymienił.

Gość 123encja
kiedyś małam poukładane w małym 10 litrowym akwarium na mniejszych muszelkach lezała jedna wielka muszla i spora czerwona rozgwiazda

albo jakis szklany pojemniek ozdobny i wszystkie muszelki do tego wsypać i postawić gdzieś np: na stole ale te ramki to fajny pomysł.

Gość 123encja
do ramki wraz z muszelkami mozna podoklejać kolorowe ( albo jednokolorowe szklane kamyczki. Ja przyklejam pistoletem na goracy klej

Gość 123encja
doniczka

A tak jeszcze mi wpadło do głowy, jest jakiś sposób na własnoręczne zrobienie świecy? ;) Jakby zalać te muszelki...hmm....ale to moze być już bardziej skomplikowane :)

Gość wszystkie pomysly fajne
zajrzalam bo tez mam troche muszelek na razie czesc z nich ulozona jes w koszyczku i stoi przy kominku ale na dlugo nie chce ich tam zostawiac a wlasnie na cos wykorzystac mialam pomysla zeby znalezc cos w necie jak mozna wykorzystac muszelki ale po wpisaniu hasla w wyszukiwarke pokazalo strony z 'innymi' muszelkami :D no swoich z nad morza lizac nie bede :P:D

a ja proponuje ułozyć wszystkie muszelki na takiej wielkiej nie głębokiej szklanej misie, najlepiej w jakims kolorze( ja ma niebieska)... i położyć na stole jako dekoracja

Gość cherrisienka14
swieczki mozna zrobic bardzo prosto, wystarczy wziac zwykla (najlepiej gruba) swieczke, rozgrzana lyzeczka do herbaty topic fragmenty swieczki i w miejsce stopionego wosku przykladac muszelki. zastyga natychmiast :) innym kapitalnym pomyslem, na ktory wpadla moja mama, bylo wsypanie muszelek do szuflady pod stolikiem do kawy ze szklanym blatem. wyglada to rowniez bardzo oryginalnie :))

Gość cherrisienka14
ojjj nie zgodze sie :) to kamienie je przynosza, nie muszle :)

Gość bojowkowa LKS
jakies pudeleczko na biżuterie