Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niksia

CYTOLOGIA GRUPA 3

Polecane posty

Gość Niksia

Czesc dziewczyny mam do was pytanie, a mianowicie, zawsze miala grupe II, dbam o siebie, co roku robie cytologie. Teraz okazalo sie, ze mam III, BYLAM ZASKOCZONA !! Nie wiem, czy tez ma na to wplyw, ze bylam 3 dni przed okresem, poza tym w przychodni bylo mnostwo kobiet, mogly byc probowki pomylone, czy zabrudzone, ponadto, nie wiem jaki cytolog to robil, czy zwykly biolog. Mam III i mam skierowanie do szpitala na pobranie wycinka z szyjki macicy. Powiem szczerze, ze nie mam ochoty tam isc, nie chce by ktos obcy mi grzebal w moich intymnych narzadach, nie wiem czy to jest konieczne? Cz TO BOLI, TAKI ZABIEG? Chce zrobic powtorna cytologie, teraz mam okres, wiec po okresie.

Gość Fiołek5555
Kochana, nie martw się, że masz 3 grupę. To nie jest stan alarmowy. Ja miewałam 1 grupę, co w przypadku dojrzałych kobiet nie jest zbyt częste aż nagle przeskoczyłam na 3-cią. Dostałam jakieś leki, nazwy nie pamiętam, i przeszło mi. Niemniej jednak, skoro dostałaś skierowanie do szpitala to idź tam natychmiast, aby rozwiac wszelkie wątpliwości. Pobranie wycinka nic nie boli. Podejrzewam, że dostaje się miejscowe znieczulenie. Idź koniecznie! 🌼

Gość To zalezy czy
jest grupa 3 A cz B.Jesli A to stan zapalny,dostaniesz leki i po bolu.Ale 3 B to moze oznaczac stan przednowotworowy(ale nie musi),wiec pobiera sie wycinek i bada.Moja mama miala robione to w narkozie,ale trwa to gora 15 min,wiec sie nie przejmuj!

Gość jasne ze
wszystko bedzie dobrze. A rozumiesz ze mieszkasz gdziesz zagranica ? Jesli chodzi o ich lekarzy rodzinnych to naprawde to debile ale lekarzy w szpatalach maja bardzo dobrych wiec sie niczym nie martw. Ja mialam podejrzenie o guza piersi tez sie balam a pozniej sie okazalo, ze niepotrzebnie bo bardzo dobrze sie mna zajeli.

Gość Niksia
Dzieki za dobre slowa :) aktualnie mieszkam w Londynie od pol roku, ale cytologie zawsze robie co roku w Polsce, wiec teraz niedawno bylam, jakies 3 tyg temu. Ale i tak jade z moim do Polski do tesciow, wiec i tak pojde zrobic u innego lekarza cytologie.

to zrob sobie w Londynie. Tutaj tak samo bez problemu i za darmo zrobia Ci cytolagie i przynajmniej bedziesz wiedziala czy wyjdzie taki sam wynik. Ja juz przestalam robic w Polsce od kiedy odkrylam przychodnie family planing centre. Tam nie dosc ze sa dobrzy lekarze, ktorzy sa przmili i widac ze lubia swoja prace to jeszcze ewentualnie jka sie cos dzieje dostaniesz darmowe lekarstwa. pozdrawiam