Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość +++_+++

Podjadanie miedzy posilkami

Polecane posty

Gość +++_+++

Nie wiem, co zrobic z tym okropnym nawykiem, ktorego nabawilam sie w trakcie wakacji. Mam juz chyba manie, ciagle cos pojadam, jem normalnie posilki 2 sniadania, obiad i czasem dwie kolacje ( jedna ok. 19.00 i druga ok. 21.00) ale najgorsze jest to, ze ciagle mam niedosyt, podjadam cukierki, orzeszki w czekoladzie, paluszki lub owoce - to akurat dobrze. Zaczyna mnie to martwic. Zawsze bylam chuda a teraz nabralam takiego apetytu, ze nie moge wyhamowac i przez to wszytko przytylam 5 kg. w krotkim czasie - to jest na plus bo w koncu wygladam normalnie ale nie chce tak juz wiecej, wiem, ze to tycie ma zwiazek, z tym, ze podjadam miedzy posilkami. czesto zdarza sie tez tak ze ciagle musze cos pic... Co robic, czy ktos ma taki problem?

Gość +++_+++
Nikt nic nie poradzi

Gość jestem Wróbelkiem Elemelkiem
:classic_cool:

Gość o nareszcie..
ile mierzysz i wazysz..

Gość +++_+++
Waze teraz 54 kg, a mierze 156...

Gość +++_+++
Waze 54 kg a mierze 156...

Ja tez ostatnio przytylam po tabletkach i to 6 kg. Mam 160 i teraz waze 58 kg.Czuje sie okropnie,wogole ten brzuch...no ale nic...-siedziec bezczynnie na pewno nie mozemy.Ja zrezygnowalam ze slodyczy,a uwierz mi,ze dla mnie to bylo niewyobrazalne-mogli mi je ciezarowka przywozic, a i tak bym wszystko zjadla.Potrafilam o 23 wyjsc z lozka i zjesc CALA tabliczke czekolady.Zreszta jedna nie byla dla mnie zadnym wyzwaniem.Ale nigdy nie tylam.Dopiero te cholerne tabl.Ale to jest teraz niewazne,bo schydnac trzeba tak czy owak.Wiec tak Ja zrezygnowalam ze slodyczy ; Staram sie bardzo duzo pic,uwielbiam mietowke wiec ja pije ; Ostatni posilek staram sie zjadac przed 18,po 18 juz nie jem-oczywiscie nie zawsze mi sie to udaje ; Staram sie jak najwiecej ruszac,codziennie chodze do sklepu lub jezdze rowerem.Pieszo zajmuje mi to godzinke-w obie strony, W domku cwicze na orbitreku-choc przyznam,ze nie za czesto ; No i jem regularnie posilki-co 3 godziny.Jesli wychodzi mi po 18 to trudno...ale wtedy staram sie jesc mniej.

Jem razowy chlebek,bo ma mniej kalorii.Unikam jedzenia platek kukurydzianych z mlekiem,bo mleko jest takze kaloryczne.Jem kisiel-jedna szklanka ma 50 kcal.Jem tez jajka gotowane(!) ,bo je bardzo lubie.Zrezygnowalam z masla na rzecz Delmy z jego dodatkiem.Jednym slowem-jak najmniej kalorycznego jedzenia.Chcialabym znalezc cos czym zaspokoilabym glod na dluzej.Niestety nic takiego nie znam....platki owsiane-tak...ale na samo ich jesc nie bede... A jablka pod zadnym pozorem na \"pusty \" zoladek.A teraz lece spac,bo sie glodna robie ;)

Gość Mia__
Weridiana, gwoli ścisłości chleb razowy ma minimalnie mniej kalorii niż jasne pieczywo. Jeść go należy ze względu na jego wartości, których pozbawiony jest chleb pszenny.

Gość Rudka15
Jem tylko pieczywo ciemne zazwyczaj żytni chlebek,podjadam owoce,lub robie sałatki warzywne.Mój partner robi świetne chłodniki z warzyw,lub owoców z jogurtem naturalnym.Dzięki temu a zwłaszcza ,dzięki jedzeniu jabłek mam dobrą przemiane ,więc codzień na obiad moge zjadać duże porcje z mięskiem,kture tak lubimy.

🖐️ Kurde,a myslalam,ze ma mniej kalorii.Nawet sobie go nie zalowalam ;) Ja mam taki problem,ze nie jem wielu rzeczy-miesa,kielbas,zadnych pomidorow,serkow topionych,ogorkow,twarogu,cebuli...Oj duzo by tego mozna wymienic.Stad tez mam problem z tym aby znalezc cos co zapelni predzej moj brzuszek ;) Lubie kisiel ;) I jajka gotowane ;) Kasza manna tez jest dobra zwlaszcza z cynamonem ale przyrzadzana na mleku ma ponoc duzo kalorii....bo samo mleko juz jest sprym ich zrodlem...A na samo jesc nie bede hehe;) kurde bezskutecznie szukam czegos czym moglabym sie predko najesc i co zaspokoilo by na chwile glod...Platki owsiane maja duzo blonnika niby,ale na kazdym forum pisza co innego...Moze ktos pomoze co 🌼

Gość flamasteruu
no ja nie wiem czy 54kg przy 158 czy tam 156 to 'normalne'