Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Piaskowy dziadek

Słowiańska uroda to .....

Polecane posty

Gość Piaskowy dziadek

no własnie jaka bo nie za bardzo wiem?? :-(

Gość biednajaaa
to ja:D blondynka z niebieskimi oczami.

Gość Piaskowy dziadek
blondynka, a moze szatynka...... niektórzy tego nie odrózniaja . jesli jesteś janą blondynka to raczej nordycka uroda a nie słowiańska :-) poaz tym licz sie też karnacja , oczy , kształt twarzy .ciagla słysze dziewuchy z testami mam słowaiński typ urody ...no nie wiem sam sie w tym pogubiłem troche moze są tu jakieś specjalistki od wizazu albo co i mi wytłumacz a;-)

Słowiański typ urody to przede wszystkim ciepły odcień skóry i włosów, oczy zielone lub niebieskie, choć i jasnobrązowe. Włosy od jasnych blondów do ciemnych brązów, jednak muszą być to odcienie słoneczne. No i jeszcze kształ twarzy, okrągły lub owalny, duże oczy, miękkie nie za duże usta, nos średniej wielkości, prosty. Figura szczupła, szerokie biodra, wąska talia, spory biust, jednak wszystko nie wygląda razem \"ciężko\" Ja tak to widzę ;) Więc uroda słowiańska jest dość popularna ;)

Gość Piaskowy dziadek
no dzięki za pierwsza wyczerpująca wypowiedż ale czym rózni sie uroda słowiańska od germańskiej?

Gość mieści się w całości do gara
germańska to rasa słowiańska to rodzaj urody w jednej rasie może być kilka typów urody kumasz?

Gość Piaskowy dziadek
rasa to Europeidzi , słowianie nie sa germanami naucz sie historii

Gość Piaskowy dziadek
up

Gość Ciii...
Taa....com jeszcze może jeszcze ruda z zielonymi oczami to oczywiście słowiański typ urody.jakiś czas temu oglądałam jakiś program na tv style i babka malowała dziewczynę: bardzo jasna cera ciemne brązowe włosy i brązowe oczy nie piwne i powiedziała ze ta dziewczyna ma typową słowiańską urodę.

Gość eqwdw
rudy odpada wszelka rudość na świecie rozeszła się w wysp brytyjskich

ja mam ponoc taki typ urody, wiele osob mi to juz mowilo. a gdy jestem za granica to obcokrajowcy sie pytaja czy jestem: polka, rosjanka, czeszka lub ukrainka. nie wiem po czym to mozna poznac. na pewno nie tylko po kolorze oczu, cery czy wlosow chociac ja mam bardzo jasne, niebieskie, duze oczy, jasna karnacje i wlosy jasny braz. poza tym jestem szczupla z ksztaltna pupa ale z malym biustem. i wszyscy we mnie widza slowianke

Gość kiedys w niemczech
zaczepil mnie jakis wloch i mowi ,,jestes z polski,,. pytam sie, skad on to wie, a on ze to po prostu widac. mam niebieskie oczy i blond wlosy ale w niemczech nie jest to cos niespotykanego, wiec nie bardzo rozumiem skad on to wiedzial

Gość kjgb
Mysi kolor włosów, odcień skóry chłodny, jasna skóra, oczy szare niebieskie, szerokie biodra-mały biust (tak to określił kiedyś jakis stylista)

O ile wiem moi przodkowie to sami Polacy. Mi też wszyscy mówią że mam typową słowiańską urodę, choć nie jestem jasną blondynką - raczej szatynką, dość jasną z popielatym kolorem włosów poprzeplatanych złotymi lub radziej miedzianymi pasmami. Oczy stalowo niebieskie - raz wydają się czysto niebieskie, a raz szare prawie srebrne, bardzo jasne. Mam dość zgrabne brwi, popielate. Oprawa oczu dość mocna. Ponadto ktoś mi powiedział że lekko zabrązowione okolice oczu to fakt przemawiający za moim nadwislańskim pochodzeniem(?). Nos prosty, średnio długi z dość szerokimi "chrapkami", ale przy porównaniu z całą twarzą odpowiedniej wielkości. Słyszałam też o diamentowości twarzy w słowianek. Mam dość mocne kości policzkowe i mocną szczękę. Ale wszystko zarysowuje się w lekki kształt litery V (dolna część twarzy).

Gość bjv
włosy blond- od w miarę jasnego po ciemne odcienie złota cera jasna- w sensie nie śniada, ale też nie blada jasne oczy, najczesciej niebieskie wzrost średni, w miare strzelista sylwetka, nie krepa dosc długie nogi i ręce - w porównaniu do nacji o podobnym wzroście, od nacji południowej europy różnimy się niemal wszystkim zadne albinoskie blade kolory wlosow, zadna mleczna skora, zaden mysi kolor wlosow. to, ze mysi jest najbardziej powszechny, nie znaczy,ze jest slowianski. slowianie nie maja tez bialych wlosow, a blond nieco ciemniejszy.

ah...no i mam rózową cerę (nie wiem jak to określić inaczej), wypieki mają odcień różowy, cera sama w sobie jasna. Oczy duże i chyba kształtu migdałowego. Usta małe, górna warga jest wielkości dolnech, lub dosłownie odrobinę mniejsza, są dobrze zarysowane odcienia rózowego. Jeżeli chodzi o sylwetkę - jestem szczupła ale zaokrąglona, generalnie u mnie w rodzinie kobitki mają tendencje do zaokrąglania się w okolicach brzuszka - nogi pozostają szczupłe jak cała reszta, a tylko brzuszek i plecki obrastają widocznym tłuszczykiem. Piersi mam raczej duże, chodź mój obwód pod pieprsiami jest mały - 70DD lub 70E(zależy od firmy). Ktoś napisał, ze słowianki mają małe biusty?! Nie zgadzam się z tym. Biodra mam również szerokie dość. Mam 1,67 wzrostu - nie jest to duzo, ale większość moich kolezanek ma od 1,58 do 1.65 cm.

Gość bjv
zapomnialam napisac o niepociaglej, szerokiej twarzy, troche kanciastej

Mnie nigdy za granica nikt nie bral za polke.Dziwne to bylo dla mnie, ale ja mam twarz z dobrze zarysowanymi koscmi policzkowymi, przez co twarz wydaje sie pociagla i szczupla.Kolorow wlosow mialam mnostwo, ale i tak zawsze wygladam inaczej.Oczy szaro niebieskie, naturalne wlosy ciemny blond jakby sie ktos uparl, ale bardziej szatynka.Ale ja mam geny niemieckie i austriackie.Kobiety mialy najczesciej w mojej rodzinie brazowe oczy, szatynki.Ale wszystkie mamy taki sam uklad twarzy.Biust wiekszy.O swoim pochodzeniu dowiedzialam sie dopiero 3 lata temu, a zawsze mnie dziwilo dlaczego niemcy tak dziwnie mi sie przypatruja(ale w innych krajach, nie w Niemczech)Oczy raczej male, nie piekne duze migdalowe.Teraz wiem dlaczego roznilam sie od kolezanek.A rudzi pochodza od celtow, ktorzy swego czasu zamieszkiwali Europe.

Gość grls
np Liszowska;)

Gość siemahej
Moja Pani profesor od języka polskiego podczas lekcji powiedziała mi ,że mam urodę typowo słowiańska. A wyglądam tak ; Wysoka ok 172 cm wzrostu , mam duży biust 91cm, ale jestem bardzo chuda, 63 cm w pasie. Mam trochę szersze biodra 91 cm , szczupłe nogi. Włosy popielaty blond może troszeczkę ciemniejsze ale blond. okrągła twarz, nie mam mocno widocznych kośc***oliczkowych. Oczy duże nie są wypukłe anie gęboko osadzone ,a kolor ich jest trochę dziwny ,bo czasami wyglądają jakby były szare ,a innym razem widzę ,że są jasno zielone. Karnację mam bardzo jasnę, bladą cere kilka piegów na nosie doliczę sie może z 6 ,w lato są bardziej widoczne. Mam wyrazisty nos, średniej wielkosci usta , długą szyję. Czy to na pewno uroda słowiańska ?

Gość fgjjhggfxxx
Słowiańska uroda to: Mysie lub biało nijakie włosy Brzydkie niebieskie małe świdrujące świńskie oczka Wielkie nosy a la kartofel Małe cycki Płaskie d**y Albo figura maciory wielki bebzol podgardle obwisle ramiona

Gość fgjjhggfxxx
A wogóle z czym wyskakujesz od kiedy 91 to duze cycki? Sa male duze zaczynaja sie od 95 i sa duze jesli pod biustem jest nie wiecej niz 70 cm

Gość gość
91 to miał być obwód bioder, a nie biustu głupku...

Gość gość
przecież pisze że ma duży biust 91 a od sodem biodra 91 dałnico nie wciskaj kitu masz małe cycki s********j:p

Gość gość
i mnie czesto zaczepiali za granica z pytaniem czy polka. dziwne. Mam blada skore, mysie wlosy( farbuje na jasniejszy), ' kartoflany' nos, taki okraglutki, ładne usta dosyć pełne, i szare oczy. Zawsze mnie to dziwiło po czym poznają, ale j atak samo poznam rumunkę z rumuni, nie cygankę i bułgarke bo sie opatrzyłam i widzę że maja wspolne cechy wyglądu dla mnie bardzo widoczne.

Gość gość
No bo wiekszosc polek 97procent ma wsiurskie ryje wiec nie dziwota ze jak zobacza mongola z kartoflem na pół twarzy to pytaja czy z polski:o Tylko nieliczne są piekne te z egzotyczną urodą naturalne ciemnowlose ciemnookie

Gość gość
to taka uroda pysk okragly jak ksiezyc w pelni:-)))