Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anulka33

Kafejka dla kobiet co myślicie?

Polecane posty

Witam Mam pytanie do pań Chciałabym założyć kafejkę tylko dla kobiet, jestem ciekawa jak według was moje miłe panie powinna być urządzona i co chciałbyście w niej znaleźć oprócz dobrej herbatki, kawki. Ja bym chciała żeby to było takie minicentrum kulturalne gdzie propaguje się przesiębiorczość i kobiecość. Co byście chciały tam znaleźć, może dobrą książkę, może kącik dla dzieci gdzie mozna je zostawic i pogadac przy okazji z przyjaciółkami, może chciałybyście tam kupic jakieś ciekawe bibeloty czy mogłoby miec to formę galerii? Czy chiałybyście znaleźć tak jakąś pomoc np. w szukaniu pracy itpitd jestem ciekawa opinii i będe wdzięczna za każdy wpis

sper pomysł. Myslę, że cos takiego przyjęło by się w każdym miejscu. kawa, herbata, plotki o panach ;) a takze fajnie spędzony czas.Dobra książka, rozmowa :) Oj, przydałoby sie takie miejsce. Jestem za.

Gość jakies babskie czasopisma
katalogi

Gość mnie sie pomysl nie podoba
nie poszlabym na kawe tam gdzie sa same baby, za bardzo lubie meskie towarzystwo:)

Gość ** ** ** ** ** ** ** ** **
moje pomysły to: po pierwsze alkohol, kobiety lubią sobie drinka wypić czy winka czy nawet coś mocniejszego...w zwykłych barach sobie to odpuszczamy, bo np ja uważam to za nie do końca bezpieczne...generalnie bark miejsca gdzie kobitki mogą się rozerwać przy drinku i nikt nie będzie ich zaczepiał czy nagabywał...a kawy czy herbaty to mogę się napić w kawiarni, których jest masa spokojnych. po drugie jeśli chcesz żeby to była taka kafejko galeryjka to może postaw na sprzedaż biżuterii hand made...zajmie mało miejsca a ceny mają zakres od kilkunastu do kilkudziesięciu złotych za kolczyki więc znajdziesz się w praktycznie w możliwościach finansowych każdej pani po trzecie pomysł z udogodnieniami dla kobiet z dziećmi jest moim zdaniem kiepskawy...na kawę czy plotki kobiety wyrywają się od dzieci i takie udogodnienia maja raczej sens w rodzinnych restauracjach a nie w kawiarence dla kobiet...owszem ustaw stoli tak żeby można było wjechać wózkiem, ale to wszystko...najwyżej jak okaże się ze masz dużo dzieciatej klienteli to dołożysz udogodnienia..ogólnie planuj lokal tak aby łatwo poddawał się zmianom. Z informacji to nic narzucającego...po prostu jakaś fajna tablica informacyjna z kontaktami do miejsc gdzie organizowane są fajne kursy lub organizuj spotkania z ciekawymi osobami...może współpracuj z jakimś ośrodkiem pomocy kobietom z twojego miasta...np warszawie taka organizacja jest opta. nie wiem na ile planujesz serwować jedzenie, ale warto pomyśleć o lekkich daniach i umieszczeniu kaloryczności potraw w menu ;)

Gość ** ** ** ** ** ** ** ** **
możesz też zrobić np mini badanie np tutaj na kafe na temat muzyki jaka panie lubią i zaplanować co będziesz puszczać...nie ma nic gorszego od lokalu w którym gra radio, razem z dziennikami i reklamami...muzyka powinna być cicha i raczej subtelna...tak żeby nie przeszkadzała w rozmowie i nie rozpraszała...możesz też np każdego dnia tygodnia puszczać inny rodzaj muzyki....no i przy urządzaniu...ja tam uważam ze kanapy to jest to co kafejce robi klimat...patrz kanapa w kawiarni w serialu przyjaciele ;)

dziękuję wam kobietki za wpisy. Mam nadzieję ze ktos jeszcze napisze Brałam pod uwagę właśnie jakieś możliwości kontaktu np. z psychologiem. Możliwosc ubezpieczenia się na wypadek raka piersi, porady prawne. lekcje poglądowe. Myślałam tez o formie zabawy, np skubanie pierza jak nasze babcie, kursy garncarskie, wizyty tarocistki, kącik dla czytających, dostęp do internetu i coś w tym stylu Z menu to myślałam o sałtakch typu fitnes i super ciasto dla tych w depresji, ostatnio trafiłam tez na firmę taksówkowa świadczącą usługi tylko dla pań chciałabym z nimi podjąc formę współpracy Ogólnie to marzy mi się wystórj w stylu XIXw nie wiem czy to dobry pomysł. A i chciałabym miec tez taki jakby pokój kuchnię dla zorganizowanych grup z wyposażoną lodówką i możliwościa przygotowania sobie np. sałatki wg własnego gustu. Nie wiem mam za duzo pomysłów na to i nie wiem co ztego wcielic w życie