Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dark Michelle

Co myślicie o dziwacznych imionach?

Polecane posty

Gość Dark Michelle

Tak sobie wczoraj oglądałam wiadomości i usłyszałam że można dac dziecku na imię Dąb. Zdziwiło mnie to trochę przecież w przyszłości to biedne dziecko będzie wyśmiewane przez swoich róweśników. Nie wiem czy już wkraczamy w to co teraz jest w USA, że dziecko można nazwac jak tylko się komu podoba np. jak słynne gwiazdy nazywają swoje dzieci: Makowy Miód czy Buntownik lub Wasza Wysokośc. Przecież jest to traktowanie dziecka jak własnośc a nie jak człowieka

Bez sensu...:O Ludzie w ogole nie mysla o tym,ze dziecko kiedys stanie sie doroslym czlowiekiem...

Gość Dark Michelle
Przecież dając tak dziwaczne imię krzywdzi się dziecko i wystawia na kpiny.

Gość Dark Michelle
Jeszcze pozostaje kwestja jak wołac do dziecka " Dębie chodź do domu" to przecież wszyscy ludzie będą myśleli o co kaman

albo \"dzień dobry panie Dębie\" normalnie smiech na sali... i zgadzam się w stu procentak,ze nadawanie dziecku dziwacznych(a dla mnie i starodawnych)imion jest krzywdzące,bo weźmy takiego Władka ,który ma trzy latka...(aż mi się zrymowałao:) )

zgadzam sie jakas Jozia czy Stefania CZy Franek przeciez te dzieci beda miec przerabane w zyciu...

Gość Dark Michelle
No jeszce dodajmy imię Wacław, wszystkim zdrobnienie tego imienia kojarzy się zupełnie z czymś innym

Gość trusski
ja mojej corce chcialam dac na imie MAGDA, nie MAGDALENA.. w kalendarzu jest to imie i imieniny sa 25 maja... pani w urzedzie stwierdzila ze imienia takiego nie ma.. a co z imionami np dzieci wisniewskiego?;/ wku....rwilam sie ;/

Gość wacław17cm
a z czym?

Gość ja teeeeeżżżżżż
w pełni popieram.Rodzice powinni sie zastanowic zanim wybiora imię.żadnych wydziwień i zadnych Zosiek,Stasiek,Mietków czy Bronków.Pózniej oni maja radoche (choc nadajac takie imie trzeba by powiedziec ze byli ograniczeni) a dziecko cierpi.

Gość pytam
a Magda i Magdalena to nie to samo.Jak Ania i Anna

Gość nooo własnie
jak Wiśniewski sobie załatwił żeby nadać dzieciom takie imiona??? kretyńskie zresztą :P:P:P

Gość tttttttttttttttttt
Magda — zdrobnienie imienia Magdalena. Występuje jednak również jako samodzielne imię. Imię pochodzi z języka hebrajskiego. Magda imieniny obchodzi razem z Magdaleną, w tym 25 maja i 22 lipca. Znane osoby noszące imię Magda: * Magda Czapińska - polska poetka * Magda Leja - polska pisarka dziecięca * Magda Modra - piosenkarka polska * Magda Mołek - dziennikarka * Magda Sakowska - sejmowa korespondentka TVN24 * Magda Femme -polska Piosenkarka Trzeba było zapytac pani urzedniczki to w jaki sposób te osoby tak sie nazywaja.(jak powyzej )

Gość Dark Michelle
do no właśnie masz radję, dziwne, że Wiśniewski mógł dac takie dziwne imiona swoim dzieciom przecież takie imię Etienet ( nawet nie wiem jak to się pisze) wspóczuję temu dziecku będzie miało w szkole p******ne

Gość Dziewczęca
tak się skłąda, że stare słowiańskie imiona są w łąskach, ale nie wśród posólstwa, które woli Sandry, Andżeliki i Nikole.

Gość Kozeslawa i Kutaslaw
prawda ze piekne i jakie oryginalne.

Gość Dziewczęca
za to Andżelika i Nikola od urodzenia mają przypisaną karierę fryzjerki w osiedlowym zakłądzie.

Gość mógl tak nazwać dzieci
bo podobno ma obywatelstwo niemieckie.

Gość muniekkk
taaaaaaa w łąskach sa -buhahahahahahahahahahahah dobrze wiedziec ze zanasz tak dobrze pospólstwo.Kobieto wez sie do nauki bo pewnie nazywasz sie Zosia ,Stasia lub Marysia i krowy doisz. Tak tak bo Zdziski ,Zoski i Staski maja przypisana kariere na wsi przy dojeniu krów lub przy dogladaniu swiń. W miescie to tylko jako sprzataczki-najczesciej takie imiona słyszy sie wsród sprzataczek.

Gość Zosia 26
a ja chciałabym powiedziecze dziewczeca sie myli.Ja pracuje w sklepie na osiedlu gdzie jest najwieksza bieda i menelstwo.I tam najwiecej imion (wsród tego pospółstwa jak to okresliła) to sa Stasie,Marysie,Tereski itp. Oni nawet nie znaja imion takich jak Sandra,Angelika,Nicola-niewiedzieli by nawet jak poprawnie je napisac.Wiec nie pitol i nie mscij sie za to ze rodzice nazwali cie takim imieniem.

Gość łooomatkoooo
dziewczeca a ty pewnie to Klementyna.I twoje rodzice to nie pospólstwo czyli pewnie szanowani ,bogaci obywatele i tak cie wykształcili ze piszesz takie głupoty jak mało który.Twoje teksty swiadcza o twojej niedojrzałosci a takze o zawisci. Współczucia dla baby z nie pospólstwa.hahahahahahahah

ja mysle ze takim osoba jak dziewczeca trzeba tylko współczuc.Widac ze to małolata z której złosc az sie wylewa. Imiona Angelika czy Nicola sa 100% ładniejsze i na czasie i \"w łasce\" u wszystkich ludzi niz Stasia ,Marysia,Frania itp. A skoro tak dobrze znasz pospólstwo to pewnie do niego sie zaliczasz. A co to znaczy pospólstwo-babo zadzierajaca nosa. Czy ktos kto jest biedniejszy niz ty nie moze nazwac dziecka Nicola.? Czy ten przywilej jest tylko dla bogatych i ograniczonych ?

Gość EMol
dziwacznym imionom mówimy nie i staropolskim tez STANOWCZE NIE

Gość Dark Michelle
Niektórzy rodzice pragną byc na siłę oryginalni i często z tym przesadzają niestety krzywdząc jeszcze dziecko. Przecież niektóre imona są śmieszne np. Dezyderiusz co to za imię. Mam nadzieję, że w przyszłości dzieci nie będą nosic imion takich jak Wiewiórka, Makowy Miód, Orzeszek czy Fistaszek bo to wtedy będzie przegięcie na maksa

Gość cichy morderca
Słyszałem takie imiona jak Nauka audio,Szafranowa sahara,Buntownik,Wyścigówka i Rakieta.To już jest przegięcie.

Gość Dark Michelle
Proszę powyższego wpisu nie traktowac poważnie pisal to mój młodszy brat:) to jeszce dziecko więc wiadomo.

a co wam do tego ze ktos ma takie imiona? ja wole takiego deba niz jakas marysie czy stanislawe... kazdy daje tak jak mu sie podoba a czy dziecko bedzie mialo przegrane to nie wiemy bo nie wiemy gdzie bedzie mieszkac, itp poza tym jak by kazdy chcial dac na imie dziecku tak jak by dziecku pasowalo to trzeba by bylo poczekac kilka dobrych lat z nadaniem imienia..