Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polejmy i pośmiejmy się

IDIOTYCZNE TRADYCJE - wpisujcie!!!!!!!!

Polecane posty

ja zaczne - tradycja tłuczenia - jakimże trzeba być idiota zeby tłuc porcelenę niawiadomo po co ? zamiast pieniądze przeznaczyć chociażby na obiad dla niedożywionych dzieci

Gość yhyyy
porcelane?? no to dziwne chyba ze zniszczona. u mnie trzaskaja ale butelkami a to chyyba nic złego?

tak porcelane!!!! idiotyczne !!! tłuczenie butelek też nie za mądra bo i po co to robić - po co robić coś co nie ma rzadnego sensu???? tylko kretynizm kieruje ludzmi dopuszczającymi sie takich aktów !!!

dla ciebie to idiotyzm dla kogos to normalne bo taka tradycja! ty tego nie lubisz to nie robisz poza tym zapewne wiele mozna znalezc rzeczy w twoim zyciu ktore robisz bo tak tradycja nakazuje

Gość yhyyy
eno nie przesadzajmy. kazda tradycja ma jakies tam korzenie ;) mi tam trzaskanie butelkami nie przeszkadza.

Gość mmnn
U nas tłuką tylko kieliszki. A pomyślcie sobie o greckiej tradycji. Kiedy oni zaczynają tłuc porcelanę (i to nie tylko na weselach ale na wszystkich imprezach) to tłuką całą zastawę do ostatniej sztuki. To jest dopiero marnotrawstwo. A co do idiotycznych tradycji to chyba jak już ktoś złapie bukiet młodej i muchę młodego, to każą im się całować... Beznadziejne jak dla mnie.

w moim zyciu nie robię nic bo tak nakazuje tradycja - to do wypowiedzi gdzies wyzej... no tradycja calowanka też jest świetna tak samo jak przeniesienie przez próg całe wogóle oczepiny tradycja gorzko gorzko bleeeeee

Gość a co powiecie o wywodzinach
żenajpierw pan młody daje kase za młodą, a później ona tego nie chce, bo ona niby z miłości się hajta.... i jeszcze te teksty.... rozbraj mnie np. powitanie: "Jak róża z liliją pięknie rozkwita, tak i ja was pięknie witam...."

Gość mmnn
Co strona to inne obyczaje. U nas nie ma czegoś takiego jak to dawanie kasy za młodą. Pamiętam jak moja kuzynka wychodziła za mąż i u niego była taka tradycja, że młodą zamykali w klatce na świnie i młody musiał ją wykupić czy coś takiego. Ale ona się na to absolutnie nie zgodziła :) To dopiero beznadzieja...

Gość mmnn
Co do oczepin to zrezygnowałabym z rzucania bukietu i muchy. Niektóre zabawy dla gości są czasem zabawne, ale to wyjątki.

Gość mememe pomocy
jedno wielkie gie z tymi tradycjami -\np żenułą jest dla mnie tradycja błogosławieństwa w domu przez rodziców , wogóle nie ma tradycji weselnej która by mi sie podobała....

Gość mememe pomocy
o kurde zamykanie w klatce na świnie no nie mogę cot o ludzie nie wymyślą - ciekawe jakie kretynki uznają to za coś fajnego hahahhahahahaha normalnie te tradycje weselne są naprawde tak dziecinne że tylko jakies małomiasteczkowe pledy mogą się tym jarać:d

Gość mmnn
Ciekawa tylko jestem, skąd ta tradycja z klatką się wzięła...

Gość mememe pomocy
co jak co ale przewaznie te tradycje poniżaja kobiete !!!! traktują jak rzecz - czyli jakies wykupiny

Gość mmnn
Generalnie co do takich tradycji to ok jeśli są kontynuowane dla zabawy i nic poza tym, ale jak ktoś wierzy w to, że złapie welon i jeszcze w tym roku stanie przed ołtarzem to już przemilczę... Poza tym ostatnio byłam na weselu, oczepiny, młoda ma rzucać welon i wodzirej prosi panienki, żeby wyszły na środek. No i wychodzi druhna bo reszta nie ma ochoty się w to bawić. A po namowach wyszła reszta niezamężnych dziewczyn, sztuk 3. Za to do łapania muchy wyszło dwóch młodych chłopaków, drużba, jakichś 5 starych kawalerów i trochę dzieciaków. I kto złapał muchę? 12letni chłopaczek! Druhna z welonem pobladła...

Gość mememe pomocy
ja bym też nie wyszla ! raz mi się zdarzylo byc na wesleu i na chama mnie wyciągnęli i na mnie leciał bukiet ale spadł mi pod nogi i nawet go nie podniosłam:D

Gość mmnn
A wodzirej nie zrezygnował z idiotycznej tradycji całowania :O Biedna dziewczyna robiła się czerwona i blada na zmianę, bo wiadomo, że wszyscy mieli z niej polewkę. W końcu jak wszyscy zaczęli liczyć to ona za każdym razem dawała mu całusa w czoło.

Gość mmnn
Ja też nigdy nie chcę wychodzić, bo nie wiem, czy muchy nie złapie jakiś stary kawaler albo zupełnie obcy koleś. Bo prawdopodobieństwo, że to będzie mój chłopak jest nikłe... Jedyna fajna tradycja to zbieranie na wózek. Przynajmniej młodzi mają z tego kasę.

Gość mememe pomocy
kuźwa a tradycja zbierania na wózek to juz żenua na maxa - nie dość ze dziady wyciągneli kasę z kopert to jeszcze żenua żebrania.... dzieciororby zasrane!!!!!!!!!!

Gość Gupie jesteście
To nie są tradycje weselne.

Gość mememe pomocy
ty jestes glupia - a jakie niby sa ty karierowiczko ?

Gość polejcie i pośmiejcie się
raczej z nadętych sztywniaków, co nawet nie potrafią się bawić i uważają za dyshonor złapanie welonu na oczepinach. To wszysto jest tylko zabawą, podtrzymaniem tradycji. Nikt Was nie zmusza do obcałowywania gościa, który złapie muszkę, najwyżej będziecie z nim tańczyć, a taniec z kims na weselu to chyba nie jest jakaś tortura.

Gość mememe pomocy
sorry ale to nie chodzi o bycie sztywniakiem ale moze ktos nie ma ochoty zachowywac sie jak popierdoleniec?

Gość Do mememe pomocy
KARIEROWICZKO??? BUAHAHAHAHA, wymyśl coś oryginalniejszego i nie ośmieszaj się brakiem rozumienia słów których używasz. To nie są tradycje, to są zabawy!

Gość mememe pomocy
ty sie nie osmieszja dziecko i zacznij sie uczyc bo niedlugo 1 września:P to nie są tradcyje tylko zabawy buhahhahahahhahahahahahahahahahah a wiesz co to jest tradycja cipciu? cios co powtarza sie bez przerwy bo tak trzeba - tak prostym jezykiem dla karierowiczki:P czyli Ciebie

Nie tradycja ale zaslyszane: acha i moze nie idiotyczne ale dziwne: ostatnio slyszalam, że coraz czesciej panny mlode rzucaja podwiazkę zmiast np welon ale wczesniej pan mlody sciaga ja zebami. Dziewczyna która złapie podwiązkę ma ją zakładaną również zębami przez chlopaka, ktory złapał musznik. Chyba jakos dziwnie to napisalam ale chyba kumacie co mialam na mysli :-)

Gość Ech mememe pomocy
Kultury cię nikt nie uczył? Rozumiem, ze per "cipciu" do ciebie zwracają się twoi najbliżsi, ale nie każda rodzina jest tak patologiczna, jak twoja, zatem nie wychylaj się ze swoimi mądrościami, bo naprawdę się ośmieszasz. Tradycja – przekazywane z pokolenia na pokolenie treści kultury (takie jak: obyczaje, poglądy, wierzenia, sposoby myślenia i zachowania, normy postępowania), które dana zbiorowość wyróżnia jako szczególnie ważne i warte zachowania obecnie i w przyszłości. Wedle powyższego... Uważasz, że to, co obecnie produkuje się na weselach, to TRADYCJA? Dziecko, sama worek na kapcie naszykuj i nie zapomnij o tarczy na rękawku. I słuchaj pani, jest mądrzejsza od ciebie. Sio sio sio.

Gość mmnn
gdyby chodziło o taniec to spoko, to jest zabawa. Ale ja nic zabawnego nie widzę w całowaniu obcego gościa. A co mam krzyczeć na środku sali, że go nie pocałuję? Niezręczna sytuacja i tyle. Wolę więc jej unikać i nie łapać welonu.

Gość mememe pomocy
do gazu z Toba bos jebanym moherem:P

Gość mmnn
Oczepiny są właśnie tradycją. Nie wystarczy ogólne znaczenie tego słowa. Słyszałam gdzieś, że oczepiny bo młodzi się oczepiają czy coś tam od tego słowa, nie pamiętam. Zabawy uległy zmianie, jasne, ale to że w ogóle się zaczynają o północy jest tradycją.