Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

D1982

Praca za granicą- czy warto?

Polecane posty

Mamy dwoje małych dzieci i oboje z mężem pracujemy, ale to są marne grosze.Chcielibyśmy zapewnić im jakąś przyszłość i lepsze życie dla nas. Mąż pracuje w budownictwie. Rozważamy wyjazd męża za granicę do pracy w budowlance. Poradźcie mi czy warto?Ile można zarobić.

🖐️ Hmmm,to zalezy gdzie ? W Danii mozna niezle zarobic:),moj maz tam obecnie pracuje! Ale bezprosrednio dla dunskiej firmy naturalnie,nie dla zadnego Adecco,ktore tez jest w Polsce,b kasuja niesamowita kase,a dla pracownika zostaja marne grosze. W Niemczech sytuacja jest beznadziejna...:O Ale nie wolno sie poddawac,jak nie sprobujecie,to sie nie przekonacie!! Jedynym problemem to bedzie jezyk..bedzie trudno,ale to nie znaczy,ze nie dacie sobie rady!! Pozdrawiam i zycze powodzenia🖐️:)

Dzięki ***Lena*** za wsparcie. Chcemy się odbić od dna. Mąż myśli o własnej firmie , ale na to potrzebna jest kasa. Ja jestem po studiach i pracuję w sekretariacie pwewnej firmy za marne grosze. Po prostu załamka. Chcemy normalnie żyć, bo za pensje które mamy teraz się nie da.Mamy nadzieję że uda się załatwić jakąś pracę przez znajomych, bo mój mąż w ciemno nie chce jechać. Pozdrawki.

D----:) Powiem Ci przyklad,bylam teraz ostatnio u meza na urlopie,spotkalam tam Polakow,pracujacych dla Adecco,na godzine placa im 150 koron,a gdyby pracowali bezposrednio dla dunskiej firmy,to by dostawali po 400 koron(w przeliczeniu na zlotowki to 171 zl na godzine!!!! )

Rzeczywiście jest różnica. Powiedz Lena czy mieliście załatwioną pracę, czy mąz pojechał w ciemno?

Mój mąż pracuje w firmie budowlano- remontowej. Docieplenia, remonty, budowa itd.

D--u nas sytuacja jest troche inna:) Moj maz jest Niemcem,mieszkamy w Niemczech...niestety w tym kraju w budowlance nie ma duzych szans:O Wiec trzeba wyjezdzac tam,gdzie mozna jeszcze cos zarobic! Byl juz w Szwajcarii,Austrii,Anglii-Jersey...hmmm,zarabial dobrze,ale nadal szukal czegos lepszego! Znalazl Adecco,bezposredniak....wyjechal przez ta firme do Danii,popracowal troche i znalazl sobie cos innego,pracuje bezposrednio dla Dunczyka,kasa potrojna jak w Adecco:) Wydaje mi sie,ze wystarczy wyjechac,a przez kontakty mozna duzo osiagnac!

Zycie coprawda jest drogie,no tak,ale jakie oni maja zarobki!! Nie mozna przeliczyc,bow szal idzie wpasc...sama o malo zawalu nie dostalam,ze chleb w przeliczeniu na € tak cholernie drogi!!

Właśnie problem w angielskim, ale mam nadzieję że uda nam się .Natomiast odpowiedzcie proszę, czy warto wyjeżdżać do pracy przez agencje?

co do wyajzdow za posrednictwem przez agencje to..:O Nie radzilabym znam wiele osob ktore po miesiacu trzech chcialy zrezygnowac a tu klapa,bo umowa podpisana a musieli pracowac za mniejsza stawke co sie okazalo gdyby podjeli prace bez agencji dostawali by o 3 euro wiecej. Irlandia -Dublin

Zycie w Dublinie jest drogie nawet bardzo,ale za to zarobki sa wieksze :P Kazdy ma inne zdanie jedni mowia,ze da sie odlozyc a drudzy,ze nie :O Zalezy w ile osob mieszkasz ile placisz za dom i ile zarabiasz :)wiadomo!

Dzięki za odpowiedź.Nie mam pojęcia jak mozna znaleźć dobrą pracę. Czy zostają tylko znajomości?

Gość ciotka Walentyna
bez jezyka nigdzie nie znajdziesz dobrej pracy, Chyba ze kelnerowanie/zmywanie garow/sprzatanie jest dla Ciebie dobra praca. Ale ile lat mozna fizycznie pracowac, organizm wysiada.

Pisałam wcześniej, że praca nie dlamnie tylko dla męża w budownictwie.

Gość kelnerowanie bez jezyka
to niemozliwe

Gość kobi41
agencjie zdzieraja za wszystko za prace za nocleg nie placa socjalu ale niekiedy nie ma wyjscia trzeba wyjechac z nimi potem mozna zrezygnowac to zalecy czy bedziecei sie czuc na silac

Gość gość
Lepiej jechać do Szwecji. Tam potrzebują ludzi w branży budowlanej i robota jest dobrze płatna. Koszty życia o wiele niższe niż w Danii.

Gość inga3

Juz mialam wyjezdzac, ale postanowilam jeszcze raz poszukac jakiejś pracy. Poprawilam cv (w kreatorze szybkiecv), napisalam list motywacyjny, porozsylalam no i udalo sie