Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Carol_20

zasiłek rodzinny prosze o pomoc

Polecane posty

kobietki jak juz dostaje rodzinne ale musze znów złożyć wniosek bo co pół roku trzeba prawda? jestem z gliwic. To czy za każdym razem musze załączać to samo? te ksera dowodów i inne dokumenty czy wystarczy tylko zaświadczenie o dochodzie?

carol u nas sie o zasilek rodiznny skalda raz na rok!!! jesli idzie o dokumenty to sklada sie je tylko wtedy gdy jakas zmiana nastapila (np wymiana dowodow na nowy) pozniej skaldasz juz tylko zaswiadczenie ze skarbowki

ty tez jestes z gliwic? to ja mam złe informacje, mąż miał sie zapytać ale on chyba coś pomieszał. Więc jak składałam na początku roku to teraz znowu na początku następnego musze ? o rany jak dobrze

carol nie jestem z gliwic tylko z woj podlaskiego u nas o zasilek rodzinny sklada sie ZAWSZE do konca sierpnia. zasilek przyznawany jest na okres wrzesien - sierpien roku nastepnego. jesli skalalas na poczatku roku po raz pierwszy to teraz musisz zlozyc ponownie, jesli macie taki sam okres jak u nas. najlepiej zadzwon do MOPSu i sie zapytaj

no tak u nas ten okres zasiłkowy jest taki sam to juz sie dowiedzialam przed chwilą. Pytanie czy potrzebuje teraz jakiś wniosek wypełnić czy biorę tylko zaświadczenie o dochodach i moge iść? nie chce tam iść na darmo bo wiecznie są wielkie kolejki a ja mam małe dzieco. Znowu na stronie internetowej nie mają nic napisane na ten temat.

ok mam taki sam wniosek jak trzeba bylo wypełnić na początku po prostu myślałam że musze od nowa kompletować wszystkie dokumenty a ze w katowicach jestem zameldowana a nie tu tak jak mąż i córka to do katowic musze jeździć wszystko załatwiać setki razy tam i spowrotem. ale jak wystarczy zaświadczenie to jestem uratowana :) dzięki wielkie

carol w lipcu (jakos pod koniec) wnioski sie zmienily takze jesli nie masz swiezego to musisz sie przejsc po takowy do mopsu

a więc ubieram sie i ide bo jednak inaczej nic nie zdzialam :) bralam niedawno ale nie wiem kiedy.... dla mnie sie niczym nie rózni od tego z początku roku więc możliwe ze mam stary. Dzieki i do usłyszenia!

carol- tylko wniosek i zaświadczenie- tylko niedawno wyszły nowe wnioski( przynajmniej u nas- a ja też z podlaskiego ;)

bo tak naprawdę to one zasadniczo niczym sie nie różnią :O

Gość wtedy mogło być w rodzinie
tylko 5 osób a teraz 12. Tym się różnią:P