Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kathreen28

W którym dniu cyklu jak płeć?

Polecane posty

Mam pytanie do wszystkich mam, które pamiętaja moment poczecia. W którym dniu cyklu się kochałyście i jak płeć dziecka z tego kochanie się wyszła? Dotąd byłam święcie przekonana, że jak zbliżenie jest przed owulacją to będzie dziweczynka a jak w szczycie to chlopiec. Niestety... był u nas wczoraj znajomy lekarz i powlił tę metodę. Powidział, że studiował medycynę i nigdy nie słyszał o plemnikach \"męskich\" lub \"żeńskich\". Wszystkie mają chromoson X i Y i tylko od połaczenia ich z chromosonami koniety (X X) zależy płeć dziecka. Czyli metoda przed owulacją czy podczas nie sprawdza się??? Pomozżcie jestem w 11 dniu cyklu a chcę chłopczyka!

U mnie do poczęcia doszło zaraz po okresie i mam dziewczyne, w żadne takie metody jak opisałaś nie wierze i twój znajomy lekarz ma racje:)

Ja kochalam sie z mezem 1 dzien po okresie ale mam krotkie cykle i bylam na urlopie wiec dodatkowo wszystko sie rozregulowalo! I tak zaszlam w ciaze! Wiem tylko ze ze jeden rodzaj plemnikow jest szybszy, niewiem czy te z Y czy z X? Chyba jest nawet okreslona szybkosc docierania plemniczkow X i Y do komorki jajowej. I na tej podstawie mozna zaplanowac plec dziecka! Musisz tak wymierzyc by np X-y trafily w twoj plodny dzien! Slyszalam jednak ze to sie nie sprawdza! Poszukaj w internecie! Ja juz dokladnie nie pamietam jak to jest:-)

Gość Nie Kaska
a jak dlugie masz cykle?

Kurcze ja zaszlam w dni praktycznie nieplodne i powinna byc dziewczynka, a z wstepnych badan wychodzi ze mam chlopczyka:-)

Gość Nie Kaska
Myszka! dzieki za tego linka

No właśnie tylko podobno każdy plemnik zawiera chromosomy X i Y i w zasadzie wszytki mają równe szanse...na to wychodzi. Ja mam cykle 31-32 dniowe. Ostatnio współżyliśmy w 15 i 17 dniu cyklu i...klapa.

Gość agunia34
Musisz obserwować swoje ciało.Gdy zbliża się owulacja zwiększa się wydzielanie śluzu. Ja mam dwóch chłopców i zaplanowaną dziewczynkę,zaszłam z nią w ciążę trzy dni po okresie,mniej więcej 3-4 przed owulacją.

Gość Alidżi
Kiedys oglądałam program i tam mówili, że można zaplanować płeć ponieważ jedne plemniki są lżejsze a inne cięższe i w zależności od dnia cyklu (czytaj gęstości śluzu) jedne plemniki mają łatwiejszą drogę inne nie i w zależności czy pierwszy będzie X czy Y taka będzie płeć. Radziłabym poczytać coś bardziej fachowego w tym temacie bo ja to trochę uprościłam i kto wie czy nie namieszałam.