Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzka/.

TABLETKI- KILKA PYTAN-POMOZCIE

Polecane posty

Gość zuzka/.

dla niektorych te pyt moga byc smieszne, dla mnie sa wazne. z gory dzieki za pooc. 1/czy majac 20lat nie jest za wczesnie na tabletki? 2/jakie badania powinien zlecic lekarz < mnie tylko poziom testosteronu> 3/czy szkla kontaktowe przeszkadzaja < ja mam brac cilest> 4/czy bedac szczuplym jest duze prawdopodobienstwo ze sie przytyje 5/ czy mozna wziac tabletke np. 2dnia od poczatku okresu czy tylko pierwszego? narazie to chyba tyle;)

1/nie, szczegolnie gdy nie ma przeciwwskazan od lekarza 2/badania wątroby są ważne, i poziom wszystkich hormonow, ale ważny jest tez wywiad na temat chorób w rodzinie oraz to jak wyglądasz (budowa ciała), czy masz bolesne miesiączki etc. 3/podobno nie mozna stosować szkieł przy tabletkach 4/to czy sie przytyje to indywidualna sprawa organizmu, tabletki zatrzymują wode w organizmie wiec pewnie zaokrąglą Ci sie biodra, pupa, piersi... ale to max 2 kg a reszta zalezy do Ciebie (czy sie bedziesz objadać ;) ) ja np. nie przytyłam w ogole (biore mercilon) 5/można wziąć 2 dnia cyklu, ale wtedy bedziesz zabezpieczona dopiero po 7 dniach, a jak weźmiesz 1 dnia cyklu to od razu jestes zabezpieczona

ok mam info o soczewkach \"Nowoczesne szkła kontaktowe są miękkie i w połączeniu z preparatami hormonalnymi nowej generacji nie zagrażają oczom, a uczucie dyskomfortu należy do rzadkości. Co nie oznacza, że w ogóle nie występuje. Estrogenny komponent pigułki, choć o wiele mniejszy niż w przeszłości, nadal powoduje zatrzymywanie wody przez tkankę i, choć dla większości kobiet jest to już nieodczuwalne, niektórym soczewki nadal przeszkadzają.\"

Gość zuzka/.
dziekuje. a teraz moze i jeszcze glupsze pytanie, zawsze jak mam okres to poczatkowo bardzo delikatnie krwawie, odrobinke czy to juz uznac za 1dzien czy raczej to normalne krwawienie? pytam bo to wazne przy tabl.z tego co widze.

Mysle ze powinno sie zaczac od razu jak sie pojawi krwawienie, dla mnie to bylby znak ze sie juz zaczelo. Choc ktos moze miec inne zdanie