Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *wzrok

Zaburzenia wzroku w ciazy

Polecane posty

Gość *wzrok

Czesc Dziewczyny, Mam do Was pytanie - czy ktoras z Was bedac w ciazy miewala zaburzenia wzroku? Wczoraj wieczorem nagle przed oczami pokazaly mi sie takie kolka jakbym dlugo patrzyla w slonce. Efekt byl taki, ze te kolka zamazywaly mi obraz oraz zakrywaly czesciowo mozliwosc widzenia np. nie widzialam nic z lewej strony pola widzenia. Nie moglam nic przeczytac, obejrzec telewizji, nie mowiac juz o normalnym widzeniu wszystkiego dookola - nie dosc, ze obraz byl zamazany to jeszcze jakby poprzesuwany. Jestem teraz w 34 tyg. Czuje sie dobrze. Co to moze byc?

Gość *wzrok
nikt nie mial czegos takiego?

Gość *wzrok
wlasnie nic mnie nie bolalo, normalnie sie czulam i czuje - tylko to zaburzenie wzroku pojawilo sie tak nagle i bardzo sie wystraszylam :(

Gość *wzrok
takie widzenie (a wlasciwie niewidzenie) utrzymywalo mi sie ok godziny

Ja miałam takie same zaburzenia w 8 tygodniu ciąży, to było straszne bo wydawało mi sie że trace wzrok. Patrzyłam przed siebie i nie widziałam. Zdarzylo mi sie to 2 razy na początku ciąży. Teraz jest już wszystko okej.

Gość *wzrok
Kurde - ja tez myslalam ze trace wzrok - to bylo okropne, a zdarzylo mi sie dopiero teraz (na dodatek jest to moja druga ciaza a w pierwszej takich przygod nie mialam). Troche sie martwie. Mowilas o tym lekarzowi? Co on na to? Zastanawiam sie czy nie podjechac do lekarza zeby sprawdzil co i jak.

Ja miewałam zaburzenia podobnego typu, w sumie zwaliłam to na ciążę, lekarzowi nic nie powiedziałam. A też zamazywał mi się obraz i momentami same ciapki miałam w oczach. Po porodzie przeszło.

Gość .khnol
czy jesteś krótkowidzem? To może być coś z siatkówką

Gość *wzrok
nie, nie jestem krotkowidzem, nigdy nie mialam problemow ze wzrokiem, maz sie nawet smieje, ze jak ktos nie widzi to ja napewno zobacze bo mam rentgena w oczach ale ten wczorajszy napad przerazil mnie i to zdrowo :(

Gość .khnol
idź do okulisty, niech to lepiej zbada. Z oczami nie ma żartów.

Gość *wzrok
dzisiaj jak maz wroci z pracy podjedziemy na izbe przyjec - niech to sprawdza - bo nie dosc, ze oczy wysiadly to jeszcze sie naczytalam, ze tak moga sie objawiac jakies choroby typowo ciezarnych i juz mam lekka panike a najgorzej sie boje, zeby to sie nie powtorzylo jak bede sama w domu :(

Gość mmbop
niektóre choroby ujawniają się w ciąży