Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o.b.s.e.s.j.a

strach przed ciążą

Polecane posty

Gość o.b.s.e.s.j.a

mam dopiero 20 lat i może z tego wynika mój obsesyjny strach przed ciążą. Praktycznie co miesiąc wmawiam sobie, że zaszłam... W zeszlym miesiacu bralam tabletki z lekkim opoznieniem (do 2 godzin) bo bylam na wyjezdzie i trudno mi bylo brac o rownej godzinie, a w czasie 7dniowej przerwy wspolzylam (byl to stosunek przerywany). I teraz ciągle sie boje że moglam zajsc w ciąze. Wprawdzie sie naczytalam ze podczas tej przerwy jest sie chronionym, ze takie wahanie nie jest takie duze... ale nie moge sie przekonac ze wszystko jest ok. Strasznie trudno zyje się z takim ustawicznym lekiem. Juz, chcialam sie wygadac :(

Gość o.b.s.e.s.j.a
Dziekuje :) Chciałabym jakoś poradzić sobie z tą fobią , ale za nic nie moge. mam nadzieję, że to wszystko to tylko moja wyobraźnia !

Ja mam teraz inna obsesje. Nie zrobilam przerwy zeby nie miec okresu i koncze juz te opakowanie za 6 dni a ciagle mnie boli w dole brzucha i slabo sie czuje. Normalnie wspolzyje i tez sobie wmawiam czu=y moze jestem w ciazy.. Wiesz cos o tym??

Gość o.b.s.e.s.j.a
Szczerze wątpie, żebyś była w ciąży. Może po prostu Twoj ogranizm zle zareagowal na taka dawkę hormonów. Skontaktowalas sie z lekarzem zanim postanowiłaś odłożyć sobie w czasie okres? Myślę, że to nie jest nic dobrego dla organizmu.

Nie no nie szlam do lekarza z ta wiadomoscia ze nie chce robic przerwy. Mysle ze malo ktora chodzi z taka informacja. I po prostu nie robia tej przerwy bo tak mozna robic. Tylko to wlasnie taka moja obsesja ze sie zadreczam nawet gdy mi mowia ze wszystko jest ok. Nie wiedzialam ze sie bede tak dziwnie czula.

Gość o.b.s.e.s.j.a
No niby wiem że można, ale wydaje mi się, że lepiej się zawsze dopytać, bo na pewno nie jest to obojetne dla organizmu. Ale w ciązy raczej nie jesteś, myśle ze to po prostu za duza dawka hormonów.

Gość o.b.s.e.s.j.a
Rozumiem Cie, bo do mnie też argumenty nie trafiają. A przekonam sie ze nie jestem w ciąży dopiero za jakies 20 dni :(

Gość o.b.s.e.s.j.a
CZy jest tu jeszcze ktos kto obsesyjnie boi sie ciazy? jak sobie z tym radzic??

Gość gosia 100
ja tez mam taka obsesje.............tez sie ciagle boje a w tym miesiacu to juz bardzo sie boje......bo cos dostalam mdlosci a okres mialam chodz moze troche skapszy ale mialam,biore tez regularnie tabletki anty..

ja jetsem chyba jakaś inna. Nigdy nie bałam się.że zajdę w ciażę. W pełni ufam prezerwatywom czy pigułkom.