Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dotty

Izotek a zaskórniki

Polecane posty

Gość dotty

Czy lek typu Izotek zwalczy zaskórniki (wągry, czyli te okropne czarne kropki)? Warto go brać? Dermatolog nie chciał mi go przepisać :(

jeśli masz trądzik tylko zaskórnikowy to nie ma sensu żebyś brała Izotek. Ten lek przepisuje się w nieco cięższych postaciach trądziku.

Gość dotty
Ja rozumiem, ale na te moje zaskórniki nic nie działa :( Myślałam, ze wezmę Izotek i będę miała spokój raz na zawsze...

kup sobie Lubexyl ... myje się tym twarz. Rozpuszcza zaskórniki. Śmierdzi okropnie ale na prawdę działa. Do kupienia w aptekach raczej be z recepty :)

Gość dotty
A nadaje się do wrażliwej, naczynkowej cery???? Naprawdę je rozpuszcza?

Gość dotty
A można nim myć twarz codziennie?? Wybacz, że tak Cię wypytuję jak nienormalna :O

Spokojnie :) Nic się nie dzieje :) Nim nawet trzeba myś twarz codziennie. Poza tym musisz spytać dermatologa co jeszcze może Ci przepisać na te zaskórniki. Mi przepisała Klindamycin T ( nie wiem czy dokłdnie tak to brzmi, ale podobnie) to taka maść punktowa. Poza tym była kiedyś taka rewelacyjna seria Neutrogena Clear Pore. Zapytaj o nią w aptece. Był żel do mycia twarzy i żel na noc. Pamiętam że działało świenie. Aha a ten lubexyl o ile pamiętam miał opakowanie różowe... ale spytaj pani w aptece czy aby na pewno to tak działa ( ja to stosowałam dosyć dawno)

Gość dotty
Ok, wielkie dzięki za pomoc :) Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję :)

Gość gość
Mam duzy problem z zaskornikami,robia mi sie wszedzie-na twarzy,ramionach,plecach,dekoldzie,na szyi.Zadne kosmetyki,masci,tetracyklina,retin a,kwasy,itd. nie pomagaja.Ogolnie nie mam tradziku tylko te okropne zaskorniki roznego rodzaju-czy Izotek pomoze?