Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malika89

Trwała prostująca

Polecane posty

Witam! Szukałam ale nie znalazłam podobnego tematu. Mam pytanie odnośnie trałej prostującej włosy : czy po takim zabiegu włosy są proste w każdej sytuacji? Czyli nawet w wilgotnym miejscu albo po deszczu? Czy to nie niszczy włosów i ile mniej więcej kosztuje taki dobrze wykonany \"zabieg\" pozdrawiam! Czekam na odpowiedzi

Gość Ewelinciaaa
hej. nie podczas deszczu włosy sie nie pokręca... taki zabieg kosztuje ok 150 zl do 300zl. ale to co 2-3 miesiace trzeba powtarzac.. ten zabieg. pozdrawiam

Gość a ja tez miałam
ja zapłaciłam prawie 200, ale i tak uważam ,ze było warto. W dobrym salonie, na dobrych kosmetykach. Trwała, to trwała, wiec lepiej unikać niespodzianek :)

Jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała, otóż jak wieczorem umyję włosy, to nakładam na nie piankę, suszę z głową opuszczoną do dołu i dopiero rano sobie prostuję prostownicą. Czy jak zrobię sobie tą trwałą prostującą, to będę mogła nadal nakładać sobie piankę, żeby włosy trochę unieść u nasady, bo mam włosy przetłuszczające się i szybko stają się \"oklapnięte\"?

Trwała prostująca zawsze jakos wysusza ale mysle ze pianke tak ;) ooo matko 200 zł :| czyste zdzierstwo ktoś was nieźle naciąga moja mama pracując na wloskich kosmetykach renomowanej firmy bierze ho ho ho mniej ...

a i jeszcze jedno markotka- to zalezy od tego jakie masz wlosy jezeli ci sie skręcają to raczej nie licz na lejące i proste w każdej sytuacji , jezeli ci sie falują to efekt taki idzie uzyskać i trzyma sie to nawet przy wilgoci ;) to tak jak trwałe skręcenie włosów tyle że na odwrót :)

lilly rose mam włosy leciutko falujące, ale jak jest mgła i ogólnie wilgoć, to nici z prostych włosów- używam prostownicy. Pytałam ostatni w na prawdę dobrym salonie fryzjerskim o tą trwałą prostującą i ku mojemu zdziwieniu- nie wykonują jej :o i teraz nie wiem gdzie się udać :(

Gość Kunegunda ufa
Trwała koszyje ok. 200-300. Trwała, to trwała, zawsze niszczy trochę włosy, więc popieram, że dobrze pójść tam, gdzie mają dobre i sprawdzone kosmetyki. Używając często prostownicy wysuszacie włosy na maxa. Wiem co mówię, bo musiałałam przez to bardzo dużo obciąc....

Gość Asiaak
Nie każda trwała prostująca włosy niszy je! Moja koleżanka ma zrobioną trwała prostująca u fryzjera który wykonywał to na produktach firmy Farouk, po zabiegu włosy miała proste, gładkie i... w lepszym stanie niż przed prostowaniem!

Gość LilSua
a ja se zrobilam wczoraj i jak na razie jestem zadowolona, placilam 100 zl ale mam boba, wiec wlosy sa krotkie, im dluzsze tym wiecej specyfiku i drozsza cena

a co taka trwała daje coś przy włosach z pokręconymi i powywijanymi końcami i puszysta nasadą?

Gość magduska
a czy mozliwe jest wykonanie trwalej prostujacej na samą grzywkę?

Gość tusiek124
dydus Ja też nie dawno zrobiłam taką trwałą i jestem bardzo zadowolona włosy są prościutkie i falują się. a i zapłaciłąm tylko 45 zł a gdzie robilas jesli mozna spytac :)?

Gość karibev3
A ja mam takie tytanie apropo tej trwalej prostujacej. w połowie sierpnia zrobiłam sobie trwała ale juz jej nienawidze, nie tego chcialam. czy w moim przypadku taka trwala prostujaca da jakis efekt, chcem miec znowu proste wlosy. nanosze po 5 rodzai odrzywek przy kazdym myciu wiec moje wlosy nie wydają mi sie przesuszone. co wy na to da sie ?

Gość fifinka
nie polecam trwałej prostującej w przypadku włosów kręconych naturalnie nie falowanych czy lekko wywijających się, kiedy włosy odrastają na czubku głowy juz się kręcą i widać linię załamania gdzie włosy są już proste, trwała nie może byc wykonywana na włosach rozjaśnionych bo spali włosy - nie każdemu ale którejś może

Ja kiedyś chciałam wyprostować na stałe.. odwiedziłam ze trzy salony i wiecie co? .. wszystkie fryzjerki z przerażeniem w oczach stwierdziły że nie chą być odpowiedzialne za zniszczenie włosów. Każda powiedziałą że "u nas w salonie nie praktykujemy czegoś takiego.. dbamy o nasze klientki.." czy coś w tym stylu.. po kilku takich wypowiedziach nabrałam prawdziwych podejrzeń że taki zabieg jest na prawde niszczycielski i od tamtej pory jak chcę wyprostować to robię to sama w domu na szczotce i suszarką jak włosy są jeszcze wilgotne.. potem trochę jedwabiu i jest cacy :)

Gość gina_deville
też kiedyś zrobiłam, dałam jakieś 300 zł i ZERO efektu, dosłownie. w dobrym salonie, żeby nie było niedopowiedzeń. włosy mam lekko falowane. po trwałej, nie dość, że efekt był znikomy, włosy były jak sprężynki, przesuszone, łamliwe. zdecydowanie nie polecam. co do wilgoci - kupiłam ostatnio szampon i maseczkę fructis przeciwko wilgoci i nawet po deszczu włosy pozostają idealnie proste i nie puszą się, muszę jeszcze wypróbować z lokówką, mam nadzieję że nie będą się prostować, w każdym razie jestem bardzo zadowolona.

Gość nnnnnnowanowaaaaa
nie kazde w;losy nadaja sie do tego zabiegu. po pierwsze i najwazniejsze nie moga byc rozjasniane!!! po drugie nawet dobre kosmetyki nie gwarantuja dobrego efektu, bo jesli wlosy maja specificzna budowe to nic im nie pomoze i moga sie puszyc. tak wiec lepiej dobrze sie zastanowic czy warto gdyz nie ma sie 100% pewnosci, ze efekt bedzie porzadany. wszystko zalezy od tego jakie macie wlosy.

Gość Sesil
a czy mozecie podac jakiś adres salonu w warszawie gdzie mogłabym wykonać ten zabieg? wybrać farouka czy może ktoś próbował na innych kosmetykach i był zadowolony?

Gość malila
ja robiłam w salonie Adamanti na żoliborzu, używaja kosmeyków kadus, cena od 140 do 180 w zależności od długości włosów, byłam bardzo zadowolona, przez pierwsze tygodnie włosy wyglądały bardzo zdrowo i były super proste, teraz po dwóch miesiącach zaczely się puszyc i falowac przy odrostach wiec musze je juz wyciagac na szczotke, wygladaja tez troche na przesuszone. nie wiem czy robic trwala kolejny raz. Aha, od razu po zabiegu, wygladaja troche tak jakby bylo ich o polowe mniej. ja akurat mam bardzo dużo, grubych wlosow ale osobom z cienkimi nie polecam bo moze to nie wygladac atrakcyjnie.

Gość Agloo
Witam! Ja zrobiłam sobie taką trwałą w warunkach domowych. Nienawidziłam swoich włosów, codziennie rano myłam i już po południu grzywka sklejała mi się w strąki, zakręcała, nie mówiąc już o pozostałych włosach, każdy w inną stronę :| Kupiłam specjalny specyfik i zaryzykowałam. Efekt był zadowalający. Moje przetłuszczające się włoski trochę się przesuszyły, co dla mnie jest dużym plusem. Fakt, włosy nie były super gładkie, tylko troszkę się puszyły, ale nie skręcały się i nie falowały - przed zabiegiem nie mogłam ich opanować, nawet prostownica polegała podczas walki z nimi. Zawsze po myciu zatem, jeszcze na wilgotne włosy nakładam bardzo mocny żel (taft fioletowy) i wtedy efekt jest super! I zawsze stosowałam balsam ze spłukiwaniem do włosów zniszczonych (farbuję od dawna). Moje włosy po tym zabiegu pozostały w takim stanie ponad 3 miesiące. Polecam!

Gość Etsiboso
z niszczeniem wlosow bym nie przesadzala, u mnie to sie objawilo wrecz przeciwnie: mialam okropne pseudoloczki po trawłej od połowy włosów, a po chemicznym wyprostowaniu (210 zl, kadus, na wlosy do ramion) zrobiły sie jedwabiste, 'lejace', lsniace i leciutkie, zniknelo to oblesne siano. a to wszystko dlatego ze teraz preparaty prostujace zawieraja duzo jedwabiu. ALE kazdy ma inne wlosy, wiec to fryzjer powinien decydowac czy mozna na naszych wlosach taki zabieg wykonac! oczywiscie naprawde DOBRY fryzjer aha, teraz wloski za nic w swiecie sie nie skrecaja, wilgoc, mgla, deszcz - zero skretu:D caly czas idealnie gladkie jesli wlosy sa troche przesuszone genialny efekt (u mnie ;) ) daje preparat nailzajacy, taki wiecie, z profesjonalnej serii, od fryzera jak kogos beda denerwowaly lekko 'przyklapniete' wlosy nie ma przeciwwskazan zeby podniec je na szczotke, czy nalozyc pianke no i jak ktos tu trafnie stwierdzil nie proponuje zabiegu osobom ktore maja malo lub cienkie wlosy, bo moze to nie wygladac ladnie

Gość mag29da
Moje zdanie co do trwałej prostującej jest jedno. Zdecydowanie tak ale tylko i wyłącznie renomwanej marki. Miałam dosyć codziennej walki z moimi włosami. Koleżanka fryzjerka naówiła mnie na trwałą prostującą zamówiła kosmetyk dobrej włoskiej firmy. Byłam zadowolona przez około 2 miesiące poczym musiałam powtórzyć zabieg co by nie kłamać włosy się troszkę zniszczyły. Po dwóch zabiegach zgadałam się z kumpelą ze stanów i doradziła mi dobry preparat matrix opti smooth. Miałam problem ze znalezieniem tego w polsce, więc ściągnełam ze stanów z ebay-a. Niebył tani ale co do jakości pierwsza klasa. Obecnie jestem po 3 takich zabiegach z matrixa włosy zamiast się niszczyć wyglądają lepiej, posiada on jakiś komplex ochronny.Koleżanka mi mówiła dokładnie ale niestety niepamiętam więc nie piszę aby nie kłamać. Zabieg powtarzam co 3,5 do 4 miesięcy. Zapłaciłam za to ok 220zł razem z przesyłką, ale opakowanie starcza na 2 trwałe,włosy mam za ramiona.Moja opinnia? TAK trwała wygładzająca jest the best, ale tylko dobrej firmy a ja niedam się namówić na inną.

Gość pestkaaaaaaa
Hmmm..... Ja mam loki takie średnie i wygladam w nich koszmarnie. Z tego względu musze codziennie prostowac wlosy. Zajmuje mi to 60 - 90 minut ;/ i to dobra prostownicą. Efektem jest to, ze czesto na dworze nawet jak nie pada deszcz, musze miec zalozony kaptur bo inaczej mi sie wlosy pokreca. Prostuje je tak od wakacji 2008r. miałam już tak spalone wlosy ze musiala duzo obciac. myslalam ze nie bede musiala po scieciu tak dokladnie prostowac bo w krotszych wlosach bylo by latwiej. to i tak nic nie dalo. do fryzjera ide w przyszlym tygodniu na trwala prostujaca. zaplace 100 ,- . mam nadzieje ze efekty beda zadowalajace bo prostowanie zabiera duzo czasu . napisze po \' zabiegu \'

Gość bezemocji
spokojnie matrixa mozna dostac w pl:)

Gość pestkaaaaaaa
więc jestem już po tej trwałej i tak: jak mi fryzjerka wysuszyla wlost to byly w miare proste..przez niecale 2 dni nie moglam myc glowy.. po tym czasie jak umyłam nie używałam suszarki.. mam dalej takie puszyste ale nie kręcą sie tak bardzo tylko lekko falują.. zaraz mam zamiar wyprostowac..zobaczymy ile bedzie sie trzymalo :) pozdrawiam