Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malika89

Trwała prostująca

Polecane posty

Gość Gosia17
Do gina_deville jak dokładnie nazywa się ta maseczka fructis? jak byś mogła to prześlij mi jej nazwę i zdjęcie na maila.

Gość anna_kubiak1
A ja wam powiem tak, zrobiłam trwałą prostującą u najlepszej fryzjerki w mieście...pożałowała mi płyny i u nasady pięknie się kręciły a końcówki miały proste. Więc sie wkurzyłam i poszłam do fryzjera który robił mi kilka razy trwałą jak byłam w liceum, fakt często miałam spalone włosy ale wiedziałam że tylko w tym zakładzie uzyskam pomoc. I mimo tego ze robiłam trwała na trwałą po tygodniu włosy były piękne. NAPRAWDĘ. JEDNAK PO PÓŁ ROKU ZNOWU ZAPRAGNĘŁAM MIEĆ PROSTE WŁOSY. przeczytałam na forum że ktoś próbował trwałą do skręcania wyprostować włosy. Więc zrobiłam tak samo ... kupiłam w kiosku 2 opakowania do trwałej ondulacji i wyprostowałam sobie nim włosy(zamiast nawijać na wałki prostowałam je rękoma przez 15 minut). I udało sie , nawet mniej włosów mi wypadło niż po trwałej u fryzjera. Także polecam , zróbcie to same. Zamiast prostować czy kręcić u fryzjerów którzy sie wszystkiego boją. Po co płacić 300zł...ja zapłaciłam 9,98zł. Pozdrawiam.

Gość anna_kubiak1
A najważniejsze że nie muszę ich już wcale prostować XD.

prostowalam wlosy preparatami Keuna. w sumie to zrobilam za manekina mojemu fryzjerowi ;) z efektu jestem b zadowolona i jak narazie moja prostownica jest schowana gleboko w szufladzie ;) zabieg wykonalam na poczatku sierpnia i do tej pory po umyciu wlosow sa proste. co za luksus ;) ile normalnie by to kosztowalo, nie mam pojecia. pewnie kolo 250zl.

aha, zapomnialam dodac, ze wlosy wg. mojego fryzjera prawie w ogole nie zmienily struktury. ba! nawet troche sie poprawila. minus jest taki, ze zabieg jest dosyc czasochlonny i duzo z tym zabawy, ale mysle, ze warto ;)

Gość alficja
a kazdy jest jaki jest. ludzie nauczcie się akceptować siebie?

Gość zuzizuzizuzi
wypadaja mi wlosy przy kazdym myciu (w dosc sporych ilosciach) czy po zrobieniu trwalej prostujacej nie beda wypadac jeszcze bardziej?

Gość Anq25
zależy od czego wypadają. I czy faktycznie wypadają czy nie łamią się przy nasadzie...bo jak łamią to będą bardziej się łamać.

Gość co wy gadacie za głupoty
prawdziwa trwała prostująca jest tylko z farouka(ok 500zł) albo golwell(ok 1000zł) wiadomo zalezy od długości włosów.Te zabiegi po 100-300 zł to zabiegi wygładzające, a ten za 45zł to niewiadomo co.Byłam dosłownie zdecydowana na 100% że wyprostuje sobie włosy ale opamiętałam sie.Dziewczyny nie róbcie tego

Gość lala26
Mam pytanie , moje włosy są strasznie gęste , grube i puszyste . jak prostuje ok godziny to po 15 min. mam "szope" . Jak myślicie trwała prostująca pomogła by mi czy zaszkodziła czekam na odpowiedz. lala26

Gość knyknaa
siemaa ; ) tak właśnie czytam waszą rozmowe i ... czy jeżeli mam ledwno widoczne ale jednak kręcone i puszące się włosy ta trwała prostująca coś da ? dodaje że przy dużej wilgotności wyglądają jakbym właśnie szła na wesele x-dd Send It On . On and On . ;- **

Gość knyknaa
lala26 mam to samo ; / nie moge prostować bo zaraz się puszą i robi się wielka szopa . potem niewiadomo jak je ułożyć ; //

Hmmm ja osobiscie polecam trwala prostujaca. Pół roku temu zrobilam sobie trwala krecona, na poczatku bylo fajnieee...jednak pozniej utrapienie i nic wiecej puch na glowie!! A najgorsze jest to ze okropnie dlugo mi trzymala! A wiec dwa dni temu zdecydowalam sie na trwala prostujaca. Wykonalam ja sama. Wyprostowalam wlosy tak dokladnie, a potem grzebien maczylam najpierw w zwyklym plynie do wlosow trwalych kreconych (stwierdzilam ze ma takie samo dzialanie) i rozczesywalam przez ok 15-20 min. wiedzialam ze plyn zaczal dzialac bo wlosy mimo tego ze mokre nie krecily mi sie...gdy lekko wyschly nalozylam tak samo plyn utrwalajacy i rowniez przez 15 min dokladnie rozczesywalam. Potem umylam glowe normalnie szmponem i nalozylam odzywke nawilzajaca. Efek super! Wlosy proste!!!! I bardzo sie zdziwilam bo nagle przestaly mi wypadac, i nawet mi ich nie wysuszylo! Sa mieciutkie i lsniace, wygladaja lepiej niz po trwalej kreconej. Trzeba dokladnie tylko wyprostowac!!! I pozniej caly czas czesac! Zeby byly caly czas proste. Zaoszczedzilam ;) Trwala prostujaca kosztowala mnie jedynie 12 zl tyle co plyn ;) Polecam naprawde!!!!

Gość fryzjer1524
Witam. uczę się na fryzjera. i u nas w salonie robimy trwałą prostującą. i klientki są zadowolone z tego zabiegu. u nas to kosztuje 200 zł. zadałaś pytanie czy włosy są proste. to zależy od gatunku włosa. czy skręt jest mocny czy nie. bo jak tak to one są pofalowane ale nie skręcone. więc wydaje mi się że opłaca się zrobić taką trwała. ale pod jednym warunkiem że salon pracuje na dobrych kosmetykach .

Gość Oposek ;*
Dziewczyny mam pytanko na temat trwałej prostującej . Nie mam włosów kręconych tylko bardziej falowanee a u na sady proste, Falują mi się tylko od połowy włosów a nie u nasady . Straszniee męcze je codziennym prostowaniem . mam tego dosyć . jak pada deszcz czy jest wilgoć od razu się falują. Czy na moje wlost taka trwała prosta coś zdziała ? i ile taka kosztuje ? ?

Ja bym się nie zdecydowała na trwałą prostą. Moja znajoma robiła sobie i nie była zadowolona. Może zamiast prostownicy zacznij używać suszarki z funkcją prostowania. Efekt jest całkiem niezły według jest dobra alternatywa dla Ciebie. Z tego co wiem to suszarki z rowenty są niezłe, na przykład coś w tym stylu: http://www.medialux.pl/dzial/drobneagd/kategoria/?id=75=43433

czy ta trwała prostująca bardzo niszczy włosy? bo szczerze, to właśnie kusi mniezrobienietego typu zabiegu,ale nie jestem pewna, czy nie wysuszy mi to mocno włosów, chociaż nadobrąsprawę, to codziennie prostowanie włosów prostownicą też nie jest zbyt zdrowe, także może jednak taki trwały zabieg będzie barziej opłacalny

Gość Carrrrmeeel
Bardzo chciałabym przeprowadzić taki zabieg na moich włosach. Tylko że problem polega na tym, że są mocno kręcone i rozjaśniane. Co prawda znalazłam specyfik na moje włosy, a rozjaśniałam w wakacje.. ale czy powinnam zaryzykować. Mam gęste włosy. Proszę pomóżcie !

Gość , Livv < 33
Ja na wakacjach zrobiłam sobie trwałą prostującą ( miałam wtedy włoski do połowy pleców .. może troszkę krótsze ) , bardzo mi się kręcą , szczególnie od głowy , nic nie dała , kompletnie , ale byla robiona u beznadziejnej fryzjerki za 80 zł .. teraz obcięłam włosy , są do ramion .. prostuję codziennie ..i zatsanawiam się , czy nie dać tych 500 zł i nie pójść do dobrego fryzjera.. może chociaż trochę mniej bd sie kręcić ? jak sądzicie ?

Gość malagenia
Ostatnio trochę się dowiadywałam na temat trwałego prostowania włosów. Z tego co się dowiedziałam, że najlepszym sposobem jest prostowanie metodą Global Keratin. Wiem, że warszawskim salonie Berendowicz&Kublin korzystają z tej metody, także zapewne tam się wybiorę. Proste włosy utrzymują się przez jakieś 4 miesiące i pozostają takie bez względu na wilgotność powietrza. Kosztuje to 340 zł, także wydaje mi się, że opłaca się taki zabieg zrobić.

Gość aga 21
witam . wlasnie wyszlam od fryzjerki . trwala byla robiona na naturalnych wlosach dlugosc 5 cm przed biustem . wlosy naturalnie dosc mocno faluja ale od polowy i na grzywce . i jestem w szoku spodziewalam sie bardzo zniszczonych nie naturalnych wlosow ( zrobie wszystko by byly proste bo juz nei moge gdy kreci mi sie jakis sexy lok wchodzacy do oka + siano na glowie) i ejstem zaskoczona. wlosy nei sa zniszcona doslownie koncuweczki sa jakby podpalone ale tak ze spokojnie icgh nie trzeba obcinac moze za miesiac . zaplacilam 200 robilam w rzeszowie , niedlugo pochwale sie chlopakowi bedzie zaskoczony:)

Gość agulamamula
Dziewczyny,dlugo sie zbieralam zeby zrobic ta trwala,czytalam wasze opine.zdecydowalam sie,i poprostu jak na razie rewelacja,2 dni po trwalej zmoklam od dszczu,,,wlosy o dziwo proste i lsniace,po kazdym umyciu wlosy proste i gladkie,mam wlosy dosc dlugie,zaplacilam 180 zl.nie zaluje.Ja bynajmniej polecam...warto.

Gość agulamamula
Nie wiem na jakiego fryzjera trafilyscie,uwierzcie,ja sie rano wstydzilam pokazac z ta szopa swojemu partnerowi.nie wiem od czego to zalezy ale ja mam dzis 30 min.po umyciu proste lsniace wlosy.Pani kazala ,no mowila mi ze mam przyjs w grudniu,na nastepna trwala,wlosow nie mam spalonych,Kazda ma z nas inne doswiadczenie ale ja zcalego serca polecam.

Gość kolo922
ja uważam ze najlepiej się sprawdza naturalne prostowanie włosów gk przeczytajcie sobie na www.salonmagia.eu global keratin ja robiłam sobie ten zabieg i uważam ze zwykła trwała jest totalną porażką ale ten zabieg to rewelacja proste włosy miękkie i lśniące 50% krócej zajmuje modelowanie suszenie ja każdemu polecam zeby się nie nabierali na trwała, a apropo trwałej kręconej mam długie włosy i czytałam ze jest nowy środek jakaś pianka do robienia trwałej z artego czy wiecie jak wygląda efekt? miałabym ochotę teraz na małą zmianę i podobają mi się loki ale duże fale nie spiralki, też nie chcę zniszczyć włosów a ten produkt ponoć nie niszczy przez to trzyma się do 6 tyg ale można go powtarzać bez obaw o stan włosów, czy macie jakieś zdjęcia po tym zabiegu?

Gość kamiśśś21
mam bardzo krecone wlosy,tzn przy samej glowie sa w miare proste.Zrobilam trwala prostujaca 6 tygodni temu, nigdy nie podobaly mi sie moje krecone wlosy zawsze probowalam je prostowac ...zajmowalo mi to ok 2 godzin, po godzinie i tak zaczynaly sie skrecac.Nie pomagaly zadne odzywki ani szampony wygladzajace . zdecydowalam sie na trwala powiem szczerze ze wlosy po umyciu nie sa proste kreca sie troszke ale wystarczy kilka pociagniec prostownica i trzymaja sie idealnie proste caly dzien.Zabieg powtorze za miesiac ,acha wlosy wogole sie nie zniszczyly uzywam odzywek taich jak dotychczas sa piekne i lśniace.jestem bardzo zadowolona.

Gość kasia .....ja
Niedawno zrobilam trwałą prostującą ENVIE. faktycznie włosy trochę się wyprostowały, ale moim zdaniem bardzo się w trakcie tego zabiegu wysuszyły. Mam grube sztywne włosy i raczej zabiegi ich specjalnie nie ruszają Wczesniej lekko podkrecały mi się końcówki, a po zabiegu (trzymałam tylko 5 min.)miałam proste siano. Koncówki były mocno wysuszone, bardzo odstawały z tych prostych włosów. W dotyku włosy sprawiały wrażenie bardzo splątanych. Efekt - wizyta u fryzjera i podcieniowanie włosów, musialam pozbyc się tych suchych strąków. Myslę, ze krem ten sprawdzi się tylko przy zdrowych włosach, niefarbowanych. Wiecej juz go nie użyje...a koleżankom radzę się dobrze zastanowić.