Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Voila

Spuchniete oko

Polecane posty

Gość Voila

Obudziłam się dziś ze spuchniętym lewym okiem,dokładnie to powieką.Nie jest ona zaczerwieniona ale w nocy bardzo swędziała. Stosuję kompresy z ziela świetlika ale jak na razie nie widzę zbyt wielkich efektów a jutro idę na wesele:( Czy ktoś zna inny sposob na szybkie pozbycie się tej opuchlizny??

Gość hej ja tak
mialam rok temu, chodzilam po okulistach i nic nie pomagalo. w koncu sama sie zorientowalam ze zawsze mi sie tak robi, gdy siedze dlugo przed komputerem (spuchnieta powieka, i strasznie swedzi). teraz mam okulary do omputera i jest spoko. a jesli chcesz sie pozbyc opuchlizny to najlepsza jest czarna herbata, poloz watke umoczona w cieplej herbacie. mi bardzo szybko pomoglo. jesli masz to samo co ja to tez powinno pomoc, pozdrawiam

Gość Voila
Sprawa komputera raczej odpada bo ostatnio bardzo rzadko z niego korzystam .Myślę że uczulenie moze być spowodowane alergią na krem, który wczoraj wieczorem zastosowałam.Mam tylko nadzieję że do jutrzejszej imprezy opuchlizna mi zniknie:-/ Zrobię sobie jeszcze kompres z herbatki i zobaczymy:)

Gość Voila
A może oxycort A szybciej się z tym upora?

to może być jęczmień, staraj się tego nie trzeć i rób okłady ze świetlika lub rumianku. oxycort też może pomóc. a mi na jęczmień zawsze pomaga potarta złota obrączka - przykładasz do oka.

Gość Voila
Miałam już kilka razy w zyciu jęczmień lecz tym razem to nie to...

Gość Estrellaa
na pewno dostalas przeciagu ja tak mam zawsze od przeciagu,raz to sie az wystraszylam oko mialam jak glowa malutkiego dziecka

Gość Voila
od przeciągu ??No nie... choć ciągle śpię przy otwartym oknie!Ile u Ciebie trzymala sie ta opuchlizna?Do jutra mi zniknie?

Gość Estrellaa
mi zniknelo po paru godzinach od wstania z lozka,chociaz do wieczora mialam minimalnie spuchnieta powieke jeszcze ale wtedy mnie solidnie przewialo w aucie,wszystkie okna pootwierane przez 4 godziny jazdy