Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maggiczna

pytanie odnośnie allegro-pilne

Polecane posty

Czy jeżeli ktoś wygrał licytację to musi zapłacić za towar? Czy po wygraniu może jednak z niego zrezygnować i nie płacić?

Gość arabuska
Powinnien zapłacic, przeczytaj regulamin. Oczywiscie nikt Cie nie zmusi, ale Sprzedajacy moze zgłosic sprawe allegro i dostaniesz jak nic negatywa, jesli masz wazny powód moze Sprzedawca Ci daruje. :-P

jezeli ktos wygral licytacje to musi za wygrany towar zaplacic.ewentualne zmiany lub np.nieplacenie bo ktos sie pomylil to mozna jedynie ustalic ze sprzedawca,ale jest to raczej niepraktykowane zwlaszcza przez sprzedawcow

ja akurat jestem sprzedawcą :) sprawa jest taka, że kupujący chce odebrać towar osobiście. Jednak w opcjach odbioru wyraźnie zaznaczyłam, że w grę wchodzi TYLKO list/paczka. i się zastanawiałam czy w takim razie może zrezygnować z kupionego przedmiotu.

a dlaczego odbiór osobisty nie wchodzi w grę?? Czy to dla ciebie taki duży kłopot?

dlatego, że wyjeżdżam właśnie dzisiaj do innego miasta na miesiąc - więc tak, wydaje mi się, że duży problem. poza tym, po to się pisze możliwe sposoby odbioru, żeby nie było takich sytuacji. więc jak ktoś kupuje, to powinien na to jednak zwrócić uwagę, a nie robić jak mu się podoba.

no to napisz kupującemu jaka jest sytuacja. A jeśli nadal będzie upierał się przy swoim postrasz go regulaminem. Nie ma możliwości wycofania się -no chyba ze chce zarobić negatywa -skoro wszystko było opisane to niech sie nauczy czytac. A co te koszty wysyłki to są takie duże że nie chce ich zapłacić?

Wiem, że mam rację. Tylko mnie denerwują trochę tacy ludzie, którzy nie przeczytają regulaminu i zasad odbioru, a potem mają pretensje. Koszty wysyłki wynoszą 8 zł - przeważnie tylko kosztuje wysłanie paczki.