Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jazdeczka

Da się tak?

Polecane posty

Czy da się przewieźć noworodka ze szpitalaw rozku i w foteliku samochodowym? Czy lepiej go ubrac w jakies cieple rzeczy, typu spodenki i sweterek?

Gość nie da sie
oczywiście że się nie da. Trzeba dziudziusia ubrać, na dodatek robią to pielęgniarki, przynajmniej u mnie w szpitalu. Dajesz ciuszki i one dokładnie zatulają dziecko. Po za tym nie zapomnij zabrać pieluchę tetrową na buzię. Buzia dziecka nie może być odsłonięta i narażona na zarazki podczas tego pierwszego kontaktu ze światem, dlatego pielęgniarka przykrywa buzię. Ja się bałam, że moja mała się udusi w tej pieluszce, ale nic się nie stało, tak ma być :)

Gość wczoraj pytalam o to samo
:)

smieszne to. zapatulic to rozumiem, ale bez przesady. w sierpniu? przeciez w samochodzie i tak jest cieplo.

A po co pielucha na buzie?? Dziecko i tak juz zetknelo sie z milionem zarazkow (szpital to ich najwieksza wylegarnia) a potem w domu tez sa zarazki, rodzina, ktora przychodzi zobaczyc maluszka przynosi ze soba zarazki...przeciez nie da sie trzymac dziecka w sterylnym inkubatorze. Musi przywyknac do otoczenia. Poza tym jak ktos pisal mamy sierpien, a nie styczen i 30 stopni ponizej zera :D

Gość kameliaaa
a jak powinnam ubrac swoje dziecko jak bede wychodzic ze szpitala w połowie stycznia .. nie chce kupowac kombinezonu bo starczy mu na króciutko ... więc prosze jak byscie mogły powiedziec mi tak dokladnie w co ubrac noworodka w tak zimną pore roku

ja myśle że przydałby sie jakiś cieplutki kombinezonik jak na styczeń,a dlaczego nie chcesz kupować kombinezonu?najlepiej taki polarowy :-)

Gość lutoslawa
bardzo cieplo!!! poco kombinezon sa takie specjalne spiworki starczy na pewno na cala zime a nie na troszke.

dobrze to nazwałaś...brakowało mi tej nazwy,nie kombinezon a śpiworek...najlepiej :-) polarowy żeby było dzieciątku cieplutko :-)

O mamo! w jakim szpitalu połozne ubieraja dzieciaka? i ta pielucha na twarz? Makabra!! Są w sprzedaży takie śpiworki specjalnie do fotelików samochodowych, maja po środku taka dziurkę na pasy:) Przydaja sie i jak jest ciepło po prostu lżej ubieramu pod spód i jak zimno, ubieramy cieplej:) Są z polarku i bardzo są przydatne przez długi okres, szczególnie zimowy:)

Gość pielucha na twarz
dobre:p

pierwszy raz słtyszę o pieluszce na twarzy..........owszem pare lat temu tak- ale wtedy z dzieckiem wychodziło się dopiero po miesiącu na spacer

w bialymstoku akurat ubierają dziecko- i nie wazne czy to twoje pierwsze czy dziesiąte

No to w Warszawie nie ubierają, no chyba że poprosisz:) Położne tylko robią kąpiel a reszte mama sama, chyba że nie umiesz nie dajesz rade to na życzenie tak:)

ja słyszałam o pieluszce dać na buzie nie o bakterie a o to żeby nie nawiało,ale akurat ja tego nie zrobiłam :-)

u nas jak chcesz wszystko robisz sama -a;le kapia i ubieraja na wyjscie połozne