Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blueeee

Czy tampony powoduja nadzerke...??

Polecane posty

Gość niestety raczej tak
przynajmniej u mnie tak było... :-( Używałam jakieś 2-3 lata, dosć często. Niby było OK, a potem poszłam do gina na badania (rutynowe) i szok! Zresztą ginekolog powiedziała mi, że widziała wiele przykrych sytuacji i powikłań po tamponach (poważniejszych niż nadżerka). Ktoś może powie, że to nieprawda i że zależy od osoby. OK - tylko u mnie niestety to się sprawdziło w 100%. Kiedy używałam tamponów (różnych, głównie O.B., Tampax, czasem Subtelle) byłam jeszcze dziewicą, więc wybierałam zawsze najmniejszy rozmiar i zmieniałam je śr. co 3-5 godz. Nigdy nie miałam poważnych stanów zapalnych, które mogłyby wywołać nadżerkę; dbałam o higienę i (jak już wspomniałam) nie współżyłam. Więc w moim przypadku na pewno winne są tampony. Nie piszę tego, żeby kogos straszyć czy na siłę przekonywać. Ja się na tamponach sparzyłam i dwa razy się zastanowię zanim jeszcze ich użyję (nawet w "trudnej" sytuacji). Wybór należy do Was. Uważajcie, Dziewczyny, na siebie! To co producenci wciskaja w reklamach to kit...

Gość wkładki tez szkodza
???Jak to..?

Gość sfsdff
jak to ..podpaski tez..?

co za bzdura:) moge powiedzeic tylko z mojego doswiadczenia, ze uzywam tamponow wlasciwie od poczatku \'\'miesiaczkowej kariery\'\', od pierwszego do ostatniego dnia okresu, czyli juz kope lat:))) i jeszcze nidy nie mialam zadnych problemow, nadzerki tez nie mam:) pozdrawiam