Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PASD

Sposob powiadomienia rodziny o ciazy

Polecane posty

Gość PASD

Czy macie jakis oryginalny sposob by powiadomic rodzine o ciazy?? Nie chcialabym zwyczajnie powiedziec np mojej mamie WIESZ, BEDZIESZ BABCIA, chcialabym by byl to wyjatkowy moment. Jesli macie jakies pomysly, to zapraszam-moze jakas piosenka?? :)

ja bym podarowała przyszłej babci kubeczek z napisem \"dla kochanej Babuni\" - widziałam takie w sklepie z duperelami i dałabym jej go podczas kolacji, która przyrządzisz:)

Gość PASD
Pomysl swietny, ale zapomnialam dodac, ze niestety dzieli mnie od przyszlej babci i przyszlej rodziny okolo 2500km :(

uuuuuuuuu, więc rozumiem, że musisz powiadomić ich np. telefonicznie. No zawsze możesz wysłać te kubeczki poczt ą:) Albo zadzwonić i wyrecytować jakiś fajny wierszyk:)

Gość PASD
Myslalam o wyslaniu mailem jakies piosenki, ale niestety zadna nie przychodzi mi do glowy!!

My zaczelismy nasze starania przed ostatnim Bozym Narodzeniem jeszcze, a potem sie tak \'umowilismy\' (ja z mężem, ale też z moimi rodzicami) :) - że nie rozbierzemy choinki póki nie zajdę w ciążę. Dowiedzialam sie o ciąży jakos na początku marca chyba i specjalnie pojechalismy do Polski by to obwieścić rodzinie. Mamy niestety nie moglo byc w tym czasie, wiec przez telefon jej moglam tylko powiedziec, zeby szybko wracala stamtąd gdzie jest, bo jej kilka bombek z choinki przywiozlam :D:D Płakalysmy w tą sluchawke jak bobry, z tego wzruszenia :D A gdy poszlismy do męża rodzicow, to zeszla sie rodzina, czyli babcia dziadek, ciotka jakas, (bo zawsze przychodzą jak przyjezdzamy do Polski w odiwedziny, a tym razem to tylko na doslownie 1 dzien przyjechalismy!!!). Siedzielismy przy stole, wiadomo - byl jakis alkohol i mąż powiedzial w pewnym momencie, że chce toast wznieść. Na to wszyscy spytali, co to za toast. Mój mąż odpowiedzial, że to toast za wszystkich rodzicow, dziadkow i pradziadkow przy tym stole :D Na początku nikt nie zakumał o co chodzi.. ale po kilku sekundach ktos sie wyrwal i zapytal \"jakich pradziadków??\" :D I wtedy wszyscy zaczeli krzyczec, gratulowac, plakac :P:P:P Może to nie do konca pomysly na tę porę roku (ten pierwszy na przyklad) ;) ale cos podobnego wymyslic mozna :)

Gość PASD
:)) Jak napisalas o tym placzu to az mi sie cieplo w srodku zrobilo, bo wiem, ze u mnei pewnie tez bedzie ryk :) No wlasnie-moze z wlasnego doswiadczenia podacie jakies sposoby :)

Gość bziczek
moja mama był pierwszą do której zadzwoniłam, że jestem w ciązy - musiałąm sie pochwalić bo tak mnie radość rozpierała... aż zaniemówiła :D I oczywiscie łzy etc. Długo czekała na bycie babcią. A ze to były walentynki, wiec dla męża okazja ułożyła sie sama;) dokupiłąm tylko buciki i kartke "kochany tatusiu.." Do mojej najlepszej przyjaciółki wysłałam sms: "kochana ciociu, nie mogę sie doczekać kiedy cie poznam - a do października jeszcze tyle czasu...."