Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dotty

Dziwne wypryski na brodzie

Polecane posty

Gość dotty

Od jakiegoś czasu wyskakują mi dziwne wypryski na brodzie :( Na początku powstaje miejscowa, bezkształtna opuchlizna w kolorze skóry, potem miejsce to staje się czerwone. Z czasem zbiera się ropa (ale to bardzo rzadko). W tym samym czasie powstaje ich kilka i są dość bolesne. Stosuję Skinoren, Brevoxyl i nic :( Jedyne co na nie trochę działa to Sudocrem. Czy wypryski te mogą powstawać z braku witamin i minerałów? Mam niedowagę, przy wzroście 172 cm, ważę 46 kg. Na paznokciach zauważyłam białe kreseczki :( Skoro działa na mnie Sudocrem, który zawiera cynk, to może brakuje mi właśnie tego pierwiastka? Dermatolog nic nie przepisał :( Byłam już u kilku i nic :( Proszę o rady :)

Gość idź do ginekologa
moja koleżanka takie coś miała i okazało się, że w ten sposób może objawiać się jakaś cysta na jajnikach, czy coś takiego.... w każdym razie, jak ginekolog jej tą cyse yleczył, to zniknęły i te pryszcze na brodzie i skroniach.

Gość Estrellaa
to sa sprawy hormonalne,cos masz nie tak,moze jakies chwilowe zaburzenia ,broda i okolice ust odpowiadaja hormonom,jesli masz w tych okolicach problemy skorne to wlasnie przez zaburzenia hormonalne,pozdrawiam

Gość dotty
Dziękuję wszystkim za wpisy :) Jakiś czas temu sprawdzałam prolaktynę i testosteron. Ginekolog powiedział, że niby wszystko jest w porządku (chociaż testosteron był trochę za wysoki). Miałam też robione USG przez powłoki brzuszne (jestem dziewicą) i też nic nie wyszło. Na pewno jeszcze odwiedzę jakiegoś ginekologa i porozmawiam z nim na ten temat. Chociaż ogólnie jestem zbywana (i przez ginekologa i przez dermatologa ). Jeszcze raz dziękuję i jakby coś jeszcze przyszło Wam do głowy, piszcie :) Pozdrawiam :)