Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna z bolesnym okresem

hormony na uregulowanie cyklu miesiaczkowego...

Polecane posty

mam 20 lat i od kiedy tylko pamiętam pierswszy dzień miesiączki był dla mnie koszmarem:( straszliwy ból, wymioty, biegunka, zawroty głowy, gorączka itp, itd... za kazdym razem gdy miałam jakąś ważną klasówkę czy egzamin, który wypadał w ten feralny dzień oblewałam go:( teraz jednak mam już tego dosyć, bo jak wcześniej miałam regularne miesiączki tak teraz wohają sie od 20-29 dni:( Chciała bym zacząć brać tabletki hormonalne na uregulowanie miesiaczki, gdy byłam u pani ginekolog to ona bardzo mi to mętnie tłumaczyła i w końcu nie dowiedziałam sie najweażnieszych rzeczy: -jak długo trzeba brać takie tabletki aby zaobserwowac ich działanie? -gdy je odstawie to jak jeszcze długo będą działać?? - czy jest możliwe że te tabletki wyregulują mój okład hormonalny i dzięki temu już nigdy nie będe miał problemów z miesiaczką?? prosze o wypowiedź dziewczyny, które biora lub brały te tabletki oraz osób, które sie znają na tym od strony medycznej:)z góry dziękuje 🌼

Gość Estrellaa
nie ! zdecydowanie odradzam ci hormony,ja tak mam z bolami okresowymi cale zycie,nawet z bolu po czworakach chodzilam,odpadala,szkola,potem praca,jeden dzien w miesiacu byl zawsze dla mnie koszmarem,hormony pomogly tylko na czas ich brania,zaburzyly dodatkowo naturalna gospodarke hormonalna organizmu,ratowalam sie czopkami i tabletkami,przez pare lat,potem juz nawet nie dzialalo to na mnie,zaczelam pic ziola,ktore na prawde pomogly,ale i tak boli tylko ,ze teraz potrafie to zniesc z zacisnietymi zebami,niestety niektore tak maja ale hormonami jak nie musisz to sie nie truj one sa toksyczne i uposledzaja wytwarzanie naturalnych hormonow przez organizm

własnie słyszałam że tabletki hormonalne moga być szkodliwe:( dlatego też jeszcze nie zdecydowałam sie na nie... i chyba sie już nie zdecyduje...