Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakładddd

załozyłam sie o 20 zł

Polecane posty

Gość zakładddd

ze człowiek oddycha jedna dziurką u nosa naprzemiennie, byłam tego pewna na 100 % ale nie moge znalezc potwierdzenia w necie. Wiecie jak to jest z tym oddychaniem ?:P

To czuć wyraźnie jak się ma katar, raz jedna dziurka jest zatkana, potem się udrożnia i zatyka się druga. 😭 Ale żeby tak było też jak się nie ma kataru, to nie słyszałam. :O

co za bzdury , przystaw rękę do nosa i masz odpowiedź ...

Gość hahahahaah......
to przegrałaś:O

Gość zakładddd
jest moze nie do konaca tak jak mowila ale: Objętość jam nosa w spoczynku, w niezmiennych warunkach wilgotności i temperatury otoczenia nie jest stała. Drożność nosa zmienia się w sposób naprzemienny u 80% ludzi. Oznacza to, że przez pewien czas drożniejsza jest jedna jama nosa, a po upływie kilkudziesięciu minut do kilku godzin staje się ona coraz mniej drożna, poprawia się zaś drożność po stronie przeciwnej (5). Całkowita drożność nosa pozostaje jednocześnie taka sama, dlatego zwykle nie zdajemy sobie sprawy z zachodzących zmian. Zjawisko to znane jest jako cykl nosowy (CN). i sam gadasz bzury nieuku :P

Gość zakładddd
Cykl nosowy polega na występującym naprzemian fizjologicznym obrzęku błony śluzowej jednej z jam nosa, co ma na celu kierowanie przepływu powietrza raz jedną, raz drugą stroną; cykl nosowy trwa od 3 do 8 godz. i jest w pełni obecny u 80% prawidłowo oddychających ludzi. Cykl ten pozwala na regenerację nabłonka oddechowego i powrót jego funkcji po okresie intensywnej pracy.

Gość deko boli gardło - cholercia
przyłuż sobie do nosa dwie małe karteczki i wciągaj i wpuszczaj powietrze.. o to jest eksperyment.. o wyniku poinformuj..:)

Gość zakładddd
nie musze juz eskperymentowac, odpowiedz na dreczace mnie pytanie już znalazlam :), może nie wygram 20 zł ale jakies 5 na pewno :P