Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rudra_

Jeden dzień a moja twarz... ratunku

Polecane posty

Gość Rudra_

Zawsze miałam cerę ok, kilka krostek rozszerzonych porów, ale nie najgorzej. Przez ostatnie kilka dni bardzo sie pogorszyła, pełno syfów czerwone placki. Jutro mam bardzo ważne spotkanie , czy da się w jeden wieczór, dzień poprawić stan cery? strasznie wyglądam :( jakieś domowe zabiegi? Sposoby? Maseczki? ;(

Gość Siedemnastoletnia.
Zrób peeling. Może spróbuj z maseczką z drożdży i mleka? Na nos posmaruj syfki pastą do dębów lub gęstą papką z aspiryny i wody - to je zasuszy. A jutro nałóż korektor, podkład i puder, powinno być ok. :)

Gość Pabla
Qrde nałóż dużo fluidu i pudru i nikt nie zauważy..:PP

Gość Siedemnastoletnia.
Miało być "na noc". ;)

Gość Siedemnastoletnia.
O w mordę, miało być "do zębów". :O

Gość Siedemnastoletnia.
Ja robię peeling dwa razy w tygodniu i nie widzę, żebym miała po nim więcej syfów. :O :O

Racja, nie rób peelingu. Zrób maseczkę z drożdży i na noc zasusz je, jak mówi siedemnastoletnia:)

Siedemnastoletnia., ale jej może te syfki roznieść. A chyba nie chcemy ryzyka?:P

Gość kobieta jednego mężczyzny
W sytuacjach awaryjnych robie pilling, maseczke np. z drożdży i nakładam sudocrem. Niewiem czy Ci to pomoże:( A jak chce wyrównać koloryt cery aby plam nie było widac do kłade samoopalacz aby lekko przybrązowić skóre.

Gość Siedemnastoletnia.
Peeling jest bardzo wskazany dla cery trądzikowej, odblokowuje pory itd. Najlepszy jest peeling enzymatyczny, mechaniczny może rzeczywiście roznieść bakterie po twarzy.

Gość Rudra_
Dzięki za odpowiedzi. Najgorsze nie są te syfy, ale jestem taka jakaś napuchnięta i kolor skóry mam nieciekawy (pewnie będę miała okres, albo jakieś przeziębienie). Wypróbuje tą maseczkę z drożdży, macie jakiś przepis może, jak dzieła?

Troszkę drożdży(łyżeczkę np.) zalewasz kapką wrzątku, ciepłym lub zimnym mlekiem( chociaż ja wolę z wodą). I mieszasz. Ma być gęste. Jak maseczka...na twarz na ok.20 min. i zmyć letnią( nie gorącą!) wodą.

Gość Siedemnastoletnia.
Zalej czubatą łyżkę pokruszonych drożdży ciepłym mlekiem, nałóż na twarz i zmyj po 15-20 minutach. Rozjaśnia i leczy syfki. :)